Connect with us

Hírek

Wizz Air hírek: új bázis, pénzügyi mentőcsomagok kritizálása…

Wizz Air hírek: új bázis, pénzügyi mentőcsomagok kritizálása…

A Wizz Air bejelentette, hogy megnyitja 36. bázisát Cataniában, októbertől két Airbus A321 típusú repülőgépe áll szolgálatba a szicíliai város repülőterén. Közben Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója erősen kritizálta, hogy a nagy európai légitársaságok a kormányoktól pénzügyi mentőcsomagot kapnak. 

A Wizz Air légitársaság augusztusban az előző évi kapacitás 80 százalékát dobta piacra, a magyar kormány által bevezetett szeptemberi utazási korlátozások bejelentése nyomán azonban két lépcsőben módosította magyarországi menetrendjét. A légitársaság persze továbbra is biztos abban, hogy nyertese lesz a koronavírus-járvány miatt kialakult krízisnek. Ezt bizonyítandó 2020. októberétől megnyitja 36. bázisát Catania városában.

A repülőteréről eddig 15 útvonalat kínált a Wizz Air az új bázis megnyitásával azonban öt újabb útvonallal bővül a kínálat: Róma-Fiumicio, Bologna, Velence, Memmingen/Nyugat-München és London-Luton repülőterére. Ugyanebben a hónapban az idén megnyitott milánói központból is elérhetővé válnak olasz belföldi úti célok, elsőként Bari. A Wizz Air közleménye szerint az új járatok segítik a helyi turizmus fellendítését, továbbá lehetővé teszik a hallgatóknak, hogy visszatérjenek egyetemeikre.

Eközben Váradi József élesen kritizálta, hogy a nagy európai légitársaságok a kormányoktól pénzügyi mentőcsomagot kapnak, mivel ezzel csak torzítják a versenyt a piacon, és persze konzerválják a nem hatékony működési modelleket. Mint arról korábban beszámoltunk több más légitársaság mellett maga az Emirates is 2 milliárd USA-dollár értékű tőkeinjekciót kapott, hogy ezzel átvészelje a koronavírus-járvány okán kialakult válságot.

Az Eurocontrol által szervezett online beszélgetésen ugyanakkor Váradi leszögezte, az állami segítség igénybevétele mellett szomorúbb azonban tény, hogy Európában nem tudták, és most sem tudják a kormányok összehangoltan kezelni a járványt, látszik, hogy semmit nem tanultak az első hullámból. Ha összehangoltan kezelték volna, akkor nem lenne ilyen rossz helyzetben a légi közlekedés – vélekedett. Szerinte részben emiatt nem V vagy W alakú lesz a válság és az abból való kilábalás, hanem hullámvasútra kell készülni.

(Forrás: airportal.hu)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top