Connect with us

Hírek

A Dominikai Köztársaság ingyenes COVID-19 biztosítást kínál a látogatóknak

A Dominikai Köztársaság ingyenes COVID-19 biztosítást kínál a látogatóknak

A Kanári-szigetek után a Dominikai Köztársaság is ingyenes COVID-19 biztosítást is kínál a turisták számára. Koronavírusos fertőzés esetén az összes bejövő utasnak (állampolgárságtól vagy nemzetiségtől függetlenül) a helyi önkormányzat megtéríti tartózkodásuk meghosszabbításával, a jegyek megváltoztatásával vagy a hazaszállítással kapcsolatos költségeket, valamint készpénzt biztosítanak vészhelyzet esetén. Az újdonság 2020 decemberéig lesz érvényes.

Advertisement

A Karib-térség legbiztonságosabb országai közé akarnak

Luis Abinader Corona, Dominikai Köztársaság elnöke a héten olyan intézkedéscsomagot mutatott be, amely vonzóbbá teheti a karibi országba történő utazást a COVID-19 járvány idején. “Célunk a pandémia következményeinek minimalizálása és az egészségre orientált turizmus fellendülésének elősegítése, a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés lehetőségeinek maximalizálása, valamint az ágazat fenntartható fejlődésének támogatása.” – nyilatkozott.

A Dominikai Köztársaság új kormányterve intézkedéscsomagról is beszél, amely biztosítja a helyiek és a látogatók egészségét és biztonságát. A kezdeményezés új nemzetközileg hitelesített egészségügyi protokollt és szabályokat is tartalmaz a szállodákra, éttermekre és bárokra.

Új intézkedések a Dominikai Köztársaságban:

  • Szeptember végétől az érkezéskor véletlenszerűen kiválasztott fognak tesztelni. Addigis csak negatív teszttel lehet belépni.
  • Az utazás során kötelező a maszkok használata és be kell tartani megfelelő távolságot.
  • 2020 decemberéig minden látogató számára ingyenes biztosítást kínálnak, valamint a hazaszállítás vagy a repjegy módosítással kapcsolatos költségeket is megtérítik.
  • A szállodák és az üdülőhelyek személyzetét rendszeresen tesztelik, és a létesítménybe való belépéshez és elhagyáshoz külön protokollt fognak követni.

Az új terv emellett iránymutatásokat is megfogalmaz a turizmus fenntarthatóbb fejlesztése érdekében. “Továbbra is dolgozunk azon elemek azonosításán, amelyeket ki kell igazítani, hogy a terv továbbra is a lehető legjobban haladjon” – mondta David Collado idegenforgalmi miniszter.

(forrás: Lonely Planet)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top