Connect with us

Hírek

Friss: a szeptemberi határzár részletes szabályairól

Friss: a szeptemberi határzár részletes szabályairól

Szeptember 1-től megváltoznak a Magyarországra való beutazás szabályai, a kiutazást nem korlátozza a kormány. Az alábbi tájékoztatóban előbb összefoglaljuk az új szabályokat, majd megválaszolunk néhány gyakran felmerülő kérdést a határzár kapcsán.

Advertisement

Fél évvel a koronavírus-járvány kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának emelkedése miatt egyre több ország vezet be ilyen-olyan korlátozásokat, annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Így a kormány szeptember 1-től szigorú utazási szabályokat vezet be a koronavírus-járvány behurcolásának megakadályozása érdekében. A Magyar Közlönyben augusztus 30-án megjelentek a szeptember 1-jén életbe lépő utazási korlátozásokra vonatkozó szabályok. A kiutazást nem korlátozza a kormány, hazatéréskor azonban a karantén alól felszabadító tesztek költségét az állampolgároknak kell fizetniük. Sportolóknak, különösen focistáknak egyszerűbb lesz belépniük az országba, mint bárki másnak – írja a hvg.hu.

Mi marad változatlanul?!

 • Bár az állam szeptember 1-től egy hónapra visszaállítja a határellenőrzést, továbbra is beléphetnek a magyar lakcímmel rendelkező külföldiek, és a szomszéd országba való ingázás is engedélyezett lesz, de csak bizonyos feltételek mellett. Lásd lentebb!
 • A magyar állampolgárokon kívül csak az a külföldi léphet be az országba, aki állandó tartózkodási engedéllyel, vagy az idegenrendészeti hatóság valamely jogcímen 90 napot meghaladó idejű tartózkodásra kiadott, érvényes, Magyarország területén való tartózkodásra jogosító engedéllyel rendelkezik.
 • Magyarország területére beléphet az is, aki hitelt érdemlően igazolja, hogy a  határátlépésre jelentkezés napját megelőző 6 hónapon belül átesett a COVID-19 betegségen.
 • Üzleti céllal bármely állam területéről érkező személy beléphet Magyarország területére.

Fontosabb változások!

Megszüntették az országok járványügyi besorolását. Magyarország zöld, minden más ország vörös besorolást kapott.

 • A kormány a schengeni övezetbe tartozó országok felől is visszaállította a határellenőrzést. Okmányellenőrzésen esik át minden utas a repülőtéren (és az egyéb határokon is). A reptérre érkezéskor már célszerű egy előre kitöltött karanténűrlappal rendelkezni, mert az lerövidítheti a várakozást a reptereken.
 • A szomszédos államok polgárai és az ott élő magyarok legfeljebb 24 órára, az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre léphetnek be.
 • Tíz napos házi karantén vár minden magyarra, aki átlépi határt, de ez öt napon belüli két, legalább 48 óra különbséggel már itthon elvégzett negatív vírusteszttel kiváltható.
 • Külföldről érkező nem magyar állampolgár személyforgalomban, tranzitáthaladás érdekében Magyarország területére beléphet, ha a belépéskor aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak, és az egészségügyi vizsgálat a fertőzés gyanúját nem állapítja meg.
 • A magyar hatóságok csak akkreditált laboratóriumokban készült PCR-tesztek eredményét fogadják el, a mintavétel céljából felkereshető intézmények listája a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján található.

Az új szabályokra reagálva a Wizz Air légitársaság is módosított a menetrendjén. Szeptember 1. és 6. között Budapestről 49 útvonalon összesen 112 járat közlekedik, Debrecenből pedig 5 útvonalon összesen 11 járatot indít majd. Szeptember 7-től azonban ez a szám tovább csökken, 12 útvonalon mindössze heti 30 járatot indítanak majd Budapestről. Erről részletesebben itt olvashatsz.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Thaiföld november 1-től 46 ország előtt, karantén mentesen tervezi megnyitni határait https://t.co/CSXCQxNWQPMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
EXPO 2020 az egész családdal: a gyerekek az Emirates-szel Dubajba 75%kedvezménnyel repülnek! https://t.co/9cm2LwwoyCMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Cancún akciós repjegy Berlinből most 89 900 Ft-tól https://t.co/CNCxQtEPkhMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 33 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
LOT: Budapestről Srí Lankára 189 900 Ft-tól (2 akciós repjegy) https://t.co/VnIUc8D2BCMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Az oltott turisták november 8-tól utazhatnak az USA-ba! Elfogadják a WHO által elfogadott oltásokat https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Ezt nézd: Turkish Airlines repjegyek most 144 900 Ft-tól! https://t.co/mxgROtNr8yMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: Utazás Dubajba a 3* Rove La Mer hotelben most 179 900 Ft-tól https://t.co/DqOIaf8Rp4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
10 erős érv, miért szeretjük a flydubai-t. Spoiler: wifi, ingyenes biztosítás, csillogás https://t.co/hH6uxN7Xd4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: Családbarát vakáció Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 153 270 Ft-ért https://t.co/sxq5ZEN9dBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top