Connect with us

Hírek

Budapest Airport: erre számíthatnak az utasok szeptemberben!

Budapest Airport: erre számíthatnak az utasok szeptemberben!

A kormány szeptemberi 1-jei szigorítása gyorsabban véget vetett az utazási kedvnek, mint arra bárki is számított volna. Reménysugár, hogy a határzár csak szeptember végéig tart, a Budapest Airport közleményében arról írt, kevesebb mint háromezer utasra számítanak naponta.

A kormány szeptemberi 1-jei szigorítása gyorsabban véget vetett az utazási kedvnek, mint arra bárki is számított volna, az előzetes becslések szerint az utazási korlátozások miatt a tavaszi szintre esik vissza az utasforgalom. Mint arról korábban beszámoltunk, a kormányzat a világ összes országát piros, utazásra nem javasolt kategóriába sorolta, bizonyos kivételektől eltekintve pedig megtiltotta a külföldieknek az országba való belépést. A Budapest Airport közleménye szerint kevesebb mint háromezer utasra számíthatunk. Maguk a légitársaságok is csökkentették járataik számát. A Wizz Air 12 útvonalát tartotta csak meg, a LOT Polish Airlines pedig harmadára csökkentette Budapestről varsói kínálatát.  

Mire számíthatunk?

A hatóságokkal együttműködve a Budapest Airport bevezette a szükséges intézkedéseket az új kormányrendeletben meghatározott szabályoknak megfelelően. Az érkező utasok okmányellenőrzésen és egészségügyi vizsgálaton esnek át a repülőtéren. A minél zökkenőmentesebb folyamat érdekében az okmányellenőrzés a 2-es terminál három különböző pontján történik. Magyarország területére 2020. szeptember 1-től csak magyar állampolgárok és tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be. A BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság bizonyos esetekben felmentést adhat a belépési tilalom alól külföldi állampolgárok részére. Egyéni méltányossági kérelmet ezen az oldalon lehet igényelni. Azoknak a külföldieknek, akik nem léphetnek be az országba, a tranzitban helyeztek el tábori ágyakat.

Továbbra is indítanak, fogadnak járatokat!

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér folyamatosan fogad és indít is járatokat. A szeptemberi beutazási korlátozások várhatóan azonban hasonlóképpen fogják befolyásolni az utasforgalmat, mint ahogyan az március közepe és június között történt. Az utasszám tekintetében a korábbi korlátozások során tapasztalt szintre számítanak: ez napi 3000 alatti utasszámot is jelenthet. Ami meglehetősen alacsony szám, hisz szeptemberben általában napi 50 000-nél is több utast kezel a repülőtér. A kiutazást természetesen továbbra sem korlátozza a kormány, hazaérkezéskor azonban a karantén alól felszabadító tesztek költségét az állampolgároknak kell fizetniük.

Előbb utóbb egyre nehezebb anyagi helyzetbe kerülhetnek a légitársaságok. Az utazási kedv fellendülését nagyban befolyásolja ugyanis a nem koordinált, alkalomszerű döntések sokasodása, amelyek miatt az utasok nem tudnak előre tervezni, így nem tud újraindulni a nemzetközi forgalom, és a légitársaságok sem tudnak előre tervezni.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top