Connect with us

Tippek és trükkök

75 000 Ft a problémás járatért. Késési biztosítás a Koalától már a pelikan.hu kínálatában is

75 000 Ft a problémás járatért. Késési biztosítás a Koalától már a pelikan.hu kínálatában is

Képzeld el, hogy foglalsz egy akciós repülőjegyet, amely akár 39 000 forintba is kerülhet. Eljön a nagy nap, a várva várt utazás, amibe aztán belerondít egy 3 órás járatkésés. Mit szólnál ahhoz, ha ezért a kellemetlenségért akár 75 000 forint kártérítést kapnál? Ez nem valamiféle ámítás, csak a pelikan.hu és a Koala új együttműködésének eredménye. Olvass tovább a részletekért, ahol még példákon keresztül is bemutatjuk, hogyan működik ez az új szolgáltatás, amelyet már minden repjegyhez megvásárolhatsz a pelikan.hu weboldalán!

Milyen esetekben érvényes a Koala biztosítás?

Elég, ha a járat több, mint 2 órát késik. Ez minden.

A Koala késési biztosítás 75 000 forint pénzügyi kompenzációt jelent minden helyzetben. Teljesen mindegy, hogy a repüléssel kapcsolatos bonyodalmak műszaki hiba vagy éppen a rossz időjárási viszonyok miatt következtek be. Az egyetlen feltétel, hogy a tervezett és a tényleges érkezés közötti időkülönbség hossza meghaladja a 120 percet. (Az érkezés alatt az a pillanat értendő, amikor kinyílik a gép ajtaja a célállomáson.) Ezt a tényt bizonyítanod sem kell semmilyen módon. A Koala maga kér majd igazolást a repülés késéséről a repülőtértől vagy magától a légitársaságtól.

Amennyiben már volt kellemetlen tapasztalatod egy késésben lévő járattal kapcsolatban, tudhatod, hogy ilyen esetekben a légitársaságok kompenzációt ajánlanak fel. Ez lehet egy alternatív vagy helyettesítő járat, esetleg pénzügyi kompenzáció. Itt érdemes tudni, hogy az ilyesféle kompenzációknak semmi köze a Koala biztosításhoz. Tehát amennyiben igénybe veszed a légitársaság által kínált alternatív járatot, a biztosítási szerződés alapján ebben az esetben is kártérítésre vagy jogosult.

1. példa

A pelikan.hu oldalán lefoglalsz egy retúr járatot Budapestről Londonba január 12-i indulással és január 26-i visszaúttal. Január 12-én a Budapestről Londonba tartó járatod 18 percet késik. Mivel ez a késés kevesebb, mint 2 óra, ezért a járatért nem kaphatsz kártérítést. Sajnos, a visszaút sem megy zökkenőmentesen. A tervezett érkezés után 3 órával és 10 perccel érkezel Budapestre, ami azt jelenti, hogy több mint 2 órát késett hazafelé tartó járatod. Így jár a 75 000 forintos kártérítés.

További fontos tudnivaló, hogy a 75 000 forintos pénzügyi kompenzáció egy személyre és egy járatra érvényes. Ezért ha többen utaztok, mindenki fejenként kapja meg ezt az összeget. Valamint ha a problémák nem csak az egyik járaton jelentkeznek, hanem például a célállomás felé és a hazafelé vezető úton is, akkor mindegyikért külön-külön 75 000 fonrintra vagy jogosult.

2. példa

Vegyük példának az első retúrjegyet. Tegyük fel, hogy nem csak magadnak vetted, hanem 2 másik személy is veled utazik. A budapesti visszaút késése ez esetben 3 * 75 000 forint visszatérítést eredményez.

3. példa

A pelikan.hu weboldalán egy retúr repjegyet vásárolsz Budapestről Londonba január 12-i indulással és január 26-i visszaúttal 3 fő részére. Január 12-én Budapestről Londonba tartó járat 200 percet késik, míg a hazafelé tartó járat a tervezett érkezés után 3 órával és 10 perccel később érkezik meg Budapestre. Ez a londoni utazás 450 000 Ft hoz nektek. Egy személy 75 000 Ft-ra jogosult, és mindkét járatért kaptok kártérítést (75 000 Ft x 3 x 2).

Mi van abban az esetben, ha utazásod több járatból áll, azaz átszállással utazol? A Koala biztosítás ebben az esetben külön szegmensekre vonatkozik. Ezért ha a csatlakozó járatok egy része problémás, 75 000 Ft-t kapsz értük. Nem az számít, hogy mikor érkezel meg a végső célállomásodra, hanem az, hogy a késleltetett szakasz beleesik-e a fent leírt feltételekbe (minimum két órás késés).

4. példa

Repülőjegyet vásároltál Bécsből New Yorkba, egy londoni átszállással a pelikan.hu oldalon. Négy órád van az átszállásra. A Bécsből Londonba tartó járatod 2 óra 15 percet késik. Ennek ellenére eléred a csatlakozó járatot Londonban, s a jegyen feltüntetett időpontban meg is érkezel New Yorkba. Még ha késedelem nélkül is érkeztél a végállomásra, 200 euró jár az első szakasz miatt, amely több, mint 2 órát késett.

Hogyan vehetem igénybe ezt a szolgáltatást?

Csak egyetlenegy plusz kattintás a pelikan.hu oldalon történő jegyvásárláskor, a gyakorlatban ez néhány másodpercet jelent. Ha vásároltál már nálunk, tudhatod, hogy a fő termékhez olyan további kiegészítő szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek az utazás biztonságos és gördülékeny lebonyolítását, valamint az anyagi biztonságérzetet növelik. A Koala biztosítás közvetlenül a foglalás során lesz elérhető az említett termékek között, így mindenki könnyedén megtalálhatja.

Valószínűleg már mindenki számára világos, hogy a Koala biztosítással nagyon jól járhat az utazók pénztárcája. A szolgáltatás ára nem egységes. Különböző tényezők befolyásolják, mint például az átszállások száma az utazás során, s a közvetlen járatokra szóló biztosítás olcsóbb. A légitársaság is fontos tényező. Minél kevésbé jellemző rá a késés vagy a problémás járat, annál kevesebbe kerül majd ez a kiegészítő szolgáltatás. A lényeg azonban az, hogy a Koala biztosítás mindenképpen előnyös, és egyfajta biztonságérzetet ad utaid során.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
To Top