Connect with us

Tippek és trükkök

75 000 Ft problémás járatért. Törlési és késési biztosítás Koalától a pelikan.hu kínálatában

75 000 Ft problémás járatért. Törlési és késési biztosítás Koalától a pelikan.hu kínálatában

Képzeld el, hogy foglalsz egy akciós repjegyet, amely akár 35 000 ezer Ft-ba is kerülhet. El jön a nagy nap, a várva várt utazás, amibe aztán belerondít egy 3 órás járatkésés. Lehet ez a szerencsétlen esemény, nem lesz hatással a terveidre, de tedd szívedre a kezed és úgy mondd, hogy örülnél ennek. Mit szólnál ahhoz, ha ezért 75 000 forintot kapnál? Nem csalás, nem ámítás. Hanem a pelikan.hu és Koala új együttműködésének eredménye. Olvasd el mi is jelent ez pontosan, még példákon is bemutatjuk, hogyan működik az új termék, amelyet mostantól minden repülőjegyhez megvásárolhatsz a pelikan.hu weboldalán.

Milyen esetekben érvényes a Koala biztosítás?

Elég, ha a járat több mint 2 órát késik vagy törlik azt. Ez minden.

A Koala járattörlés és késés biztosítás 75 000 forintos anyagi kártérítést jelent minden helyzetben. Mindegy, hogy a repüléssel járó bonyodalmakat műszaki hiba vagy rossz időjárás okozta. Ennek egyetlen feltétele, hogy a tervezett és a tényleges érkezés közötti időkülönbség hossza meghaladja a 120 percet. (Attól a pillanattól számítva, hogy a gép ajtaját kinyitják a célállomáson.) Ezt a tényt nem kell bizonyítani. A Koala bizonyítékot a repülőjáratok késéséről/törléséről a repülőtértől vagy magától a légitársaságtól kér.

Ha már van tapasztalatod hasonló helyezettel, tudod, hogy a légitársaságok ilyen esetben kompenzációt kínálnak, mint például: alternatív járat, pénzügyi kompenzáció – visszatérítés illetve voucher formájában a nem lerepült járatokért. A biztosítási szerződés értelmében kártérítésre vagy jogosult akkor is, ha elfogadod a fuvarozó által kínált alternatív járatot. Ebben az esetben nem feltétel az, hogy több mint 120 perccel később érkezz meg a célállomásra, az egyetlen feltétel, hogy járatod legkésőbb 45 nappal a tervezett indulás előtt töröljék.

1. példa

A pelikan.hu oldalán lefoglalsz egy retúr járatot Budapestről Londonba január 12-i indulással és január 26-i visszaúttal. Január 12-én a Budapestről Londonba tartó járatod 18 percet késik. Mivel ez a késés kevesebb, mint 2 óra, ezért a járatért nem kaphatsz kártérítést. Sajnos, a visszaút sem megy zökkenőmentesen. A tervezett érkezés után 3 órával és 10 perccel érkezel Budapestre, ami azt jelenti, hogy több mint 2 órát késett hazafelé tartó járatod. Így jár a 75 000 forintos kártérítés.

2. példa

A pelikan.hu oldalán lefoglalsz egy retúr járatot Budapestről Londonba január 12-i indulással és január 26-i visszaúttal. December 30-án kapsz egy e-mailt, amiben értesítenek, hogy a január 12-i járatod törölték Budapestről. A légitársaság felajánl egy alternatív járatot január 13-i indulással, elfogadod, így tőlük anyagi kompenzáció nem jár. Mivel az indulás előtt 2 héttel (kevesebb, mint 45 nappal) értesültél a komplikációkról, jár a 75 000 Ft-os kártérítés.

További fontos tény, hogy a 75 000 Ft-os pénzügyi kompenzáció egy személyre és egy járatra vonatkozik. Így ha többen utaztok, akkor mindenki megkapja ezt az összeget, „fejenként”. Ezenfelül, ha a problémák nem csak egy járaton jelentkeznek, hanem például a célállomás felé és hazafelé vezető úton is, akkor mindegyikért külön-külön 75 000 Ft jár.

3. példa

Vegyük példának az első retúrjegyet. Tegyük fel, hogy nem csak magadnak vetted, hanem 2 másik személy is veled utazik. A budapesti visszaút késése ez esetben 3 * 75 000 forintot hoz a konyhára.

4. példa

A pelikan.hu weboldalán egy retúr repjegyet vásárolsz Budapestről Londonba január 12-i indulással és január 26-i visszaúttal 3 fő részére. Január 12-én Budapestről Londonba tartó járata 200 percet késett, és a tervezett érkezése után 3 órával 10 perccel érkezik meg Budapestre. Ez a londoni utazás 450 000 forintot hoz nektek. Egy személy 75 000 forintra jogosult, és mindkét járatért kaptok kártérítést (75 000 Ft x 3 x 2).

Hogyan vehetem igénybe ezt a szolgáltatást?

Csak egy plusz kattintás a pelikan.hu oldalon történő jegyfoglaláskor, a gyakorlatban ez néhány másodpercet jelent. Ha vásároltál már tőlünk valamit, akkor tudod, hogy a fő termékhez olyan kiegészítő szolgáltatásokat tudunk nyújtani, amelyek az utazás biztonságos és gördülékeny lebonyolítását, valamint a pénzügyi biztonságérzeted növelik. A Koala biztosítás közvetlenül a foglalás során lesz elérhető e termékek között.

Az már mindenkinek világos, hogy a Koala-biztosítással jól járhat a pénztárcád. A biztosítás ára nem egységes. Attól is függ hányszor átszállásos járatot foglalsz, közvetlen járatok esetében a biztosítás díja alacsonyabb. Az is fontos tényező, milyen légitársaságról van szó. Minél kevésbe „problémás“ az adott légitársaság, annál alacsonyabb az adott díj. A lényeg az, hogy a Koala-biztosítás mindenképp kedvező.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top