Connect with us

Hírek

Emirates hírek: együttműködés, új járatok

Emirates hírek: együttműködés, új járatok

Sokasodnak a hírek az Emirates háza táján. A légitársaság többek között újraindította a járvány idején felfüggesztett korábbi stratégiai partnerségét, nemzetközi járathálózatát pár nap múlva újabb 11 desztinációval bővíti… És bár feltehetőleg próbálta csendben intézni most kiderült, március óta közel 2 milliárd USA-dollár értékű tőkeinjekciót is kapott, hogy ezzel átvészelje a koronavírus-járvány okán kialakult válságot. Pénteki összegzésünk következik: hírek az Emirates légitársaságról.

Advertisement

Újból pörög a gépezet

A személyszállító járatok fokozatos újraindítását követően a két, dubaji központú légitársaság – az Emirates és a Flydubai – újaindította korábbi partnerségét, hogy minél több csatlakozási lehetőséget biztosítsanak ezzel utazók számára. Az együttműködésnek köszönhetően az Emirates utasai 30 úticélra repülhetnek a Flydubai-jal közös járatokkal. Az utóbbi légitársaság számára az Emirates több mint 70 útvonala vált elérhetővé.

Nemrégiben mindkét társaság szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be a koronavírus lassításának az érdekében, beleértve ebbe az utasok által használt területek fertőtlenítését, valamint a repülőgépek kabinjaiban is található HEPA szűrőberendezések felszerelését. A Dubai Nemzetközi Repülőtér átszálló kapuit emellett antimikrobiális szűrőkkel is ellátták, hogy minimálisra csökkentsék a járvány terjedését.

Több afrikai járatot is újraindítanak

Az együttműködés újraindítása mellett, az Emirates szeptember 6-án újabb 11 desztinációval bővíti nemzetközi járathálózatát. Az újonnan bejelentett járatokkal Afrika nagyvárosai érhetők el Dubajon keresztül, köztük Ghána fővárosa, Accra, valamint az elefántcsontparti Abidjan. A bővítéssel 81 úti cél válik elérhetővé a dubaji központú légitársaság nemzetközi hálózatában. A Dubajon keresztül átutazókat továbbra is testhőmérséklet vizsgálatnak vetik alá. Felhívjuk tovább a figyelmet, hogy a COVID-19 PCR teszt elvégzése minden Dubajba érkező utas számára kötelező, akkor is, ha csak átutazásról van szó.

Mint arról korábban beszámoltunk a légitársaság budapesti járatainak újraindítását a legkorábban októbertől tervezi. A foglalási rendszerekben a legutóbbi menetrend frissítés szerint a járatok október 21-től indulhatnak újra, egyelőre csak hetente három alkalommal, ugyanakkor a Magyarországon szeptember végéig bevezetett utazási korlátozások jelentősen befolyásolhatják az előzetes terveket.

Talán nem tudják meg…

Pedig megtudtuk. Március óta közel 2 milliárd USA-dollár értékű tőkeinjekciót kapott az Emirates a tulajdonos dubaji kormányzattól, átvészelni a járvány okán kialakult helyzetet. A Reuters hírügynökség egy adatközlésben vette észre a tőkeemelést, amelyről hivatalosan sem az emírség, sem a légitársaság nem adott tájékoztatást. A 7,3 milliárd dirham értékű pénzösszeget még márciusban ígérte meg Hamdán bin Mohamed Al-Maktúm, Dubaj koronahercege. Mint azt az airportal.hu is megírta, a légitársaság a Dubaji Befektetési Alapon keresztül az emírség kormányának a tulajdona. Az ehhez hasonló állami támogatások miatt fordulhat elő, hogy a légitársaság mindmáig szálka sokak szemében.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz Budapestről Dubajba a flydubai-jal most 99 900 Ft-ért https://t.co/JdqQUr35lXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Február 1-től újra a Test & Go programon belül utazhatunk Thaiföldre https://t.co/WcV00aqHTaMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Utazás Dubaiba: ezek a jelenlegi belépési feltételek https://t.co/eOT528NMDwMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Rodosz májusban! Foglalj most 28 290 Ft-tól https://t.co/rIe8IhQlOTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Málaga áprilisban most akár 12 410 Ft-tól! (Bécsből) https://t.co/ACyjJf6WgLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates és más légitársaságok is felfüggesztették egyes amerikai járataikat az 5G-bevezetés miatt https://t.co/YIocQsiL5FMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates légiutas-kísérője ismét a világ legmagasabb épületének tetején áll. https://t.co/ORoo9DHpVkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
4 nap Santanderben repjeggyel és szállással 23 485 Ft-tól https://t.co/pwvnf8Y0TMMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mexikó eltörölte az online űrlap kitöltését https://t.co/QkLTWSVoZLMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mallorca Bécsből februárban most 8 400 Ft-tól! https://t.co/JpPo5n0XqZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top