Connect with us

Hírek

Szombattól karantén vár a Magyarországról Angliába utazókra

Szombattól karantén vár a Magyarországról Angliába utazókra

A brit kormány figyelmeztetést adott ki, és járványügyi szempontból kockázatos területnek minősítette Magyarországot. Ennek értelmében Magyarország lekerült a karanténkötelezettség alól mentesített országok listájáról – hasonló döntést hozott a skót, majd a walesi kormány is.

Advertisement

Megszűnik a Magyarországról beutazók karanténmentessége Nagy-Britanniában. A brit közlekedési minisztérium csütörtök esti bejelentése értelmében azoknak, akik szombaton brit idő szerint hajnali négy óra – közép-európai idő szerint öt óra – után érkeznek Magyarországról és/vagy Portugáliából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük. Nem sokkal a londoni bejelentés után a skót, illetve a walesi kormány is közölte, hogy Magyarország esetében ugyanilyen döntés született.

A beutazóknak egy elérhetőségi helyszín-azonosító, úgynevezett contact locator kérdőívet kell kitölteniük, amelyben bejelentik, hogy hol töltik az elkülönítés idejét, illetve milyen módon lehet felvenni velük majd a kapcsolatot. Fontos, hogy a karanténidőszakot vagy saját tulajdonú (vagy bérelt ingatlanban), esetleg ismerősöknél, hozzátartozóknál, illetve szállodában lehet csak eltölteni. A karanténelőírás megszegőit Angliában ezer font (körülbelül 400 ezer forint) pénzbírsággal sújthatják a hatóságok.

Mire figyelj, ha utazol!

A brit kormány online felületén – gov.uk – elérhető kérdőívet még az utazás előtt ki kell tölteni, és a beutazóknak nyomtatott vagy elektronikusan tárolt formában, a hatóságok kérésére fel kell mutatniuk a kitöltést igazoló bizonylatot.

Élelmiszerek és egyéb alapvető cikkek vásárlása céljából a karanténban lévők csak akkor hagyhatják el lakóhelyüket, ha nincs olyan ismerősük vagy hozzátartozójuk, akik ezek beszerzéséről gondoskodni tudna számukra.

Mint arról beszámoltunk a brit kormány még júliusban tetté közzé azon országok listáját, amelyekből karanténkötelezettség nélkül lehetett beutazni Angliába. Erre a listára csak azok az országok kerülhettek fel, ahol alacsony volt a koronavírus-fertőzés behurcolásának a veszélye. A mentességi listán, amelyen 59 ország szerepelt, köztük Magyarország is, az utóbbi időben több változás is történt… A brit kormány több országot levett ugyanis a listáról, legutóbb Csehországot, Svájcot, de több görög szigetet is.

(forrás: airportal.hu)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz Budapestről Dubajba a flydubai-jal most 99 900 Ft-ért https://t.co/JdqQUr35lXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Február 1-től újra a Test & Go programon belül utazhatunk Thaiföldre https://t.co/WcV00aqHTaMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Utazás Dubaiba: ezek a jelenlegi belépési feltételek https://t.co/eOT528NMDwMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Rodosz májusban! Foglalj most 28 290 Ft-tól https://t.co/rIe8IhQlOTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Málaga áprilisban most akár 12 410 Ft-tól! (Bécsből) https://t.co/ACyjJf6WgLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates és más légitársaságok is felfüggesztették egyes amerikai járataikat az 5G-bevezetés miatt https://t.co/YIocQsiL5FMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates légiutas-kísérője ismét a világ legmagasabb épületének tetején áll. https://t.co/ORoo9DHpVkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
4 nap Santanderben repjeggyel és szállással 23 485 Ft-tól https://t.co/pwvnf8Y0TMMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mexikó eltörölte az online űrlap kitöltését https://t.co/QkLTWSVoZLMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mallorca Bécsből februárban most 8 400 Ft-tól! https://t.co/JpPo5n0XqZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top