Connect with us

Hírek

Szombattól karantén vár a Magyarországról Angliába utazókra

Szombattól karantén vár a Magyarországról Angliába utazókra

A brit kormány figyelmeztetést adott ki, és járványügyi szempontból kockázatos területnek minősítette Magyarországot. Ennek értelmében Magyarország lekerült a karanténkötelezettség alól mentesített országok listájáról – hasonló döntést hozott a skót, majd a walesi kormány is.

Advertisement

Megszűnik a Magyarországról beutazók karanténmentessége Nagy-Britanniában. A brit közlekedési minisztérium csütörtök esti bejelentése értelmében azoknak, akik szombaton brit idő szerint hajnali négy óra – közép-európai idő szerint öt óra – után érkeznek Magyarországról és/vagy Portugáliából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük. Nem sokkal a londoni bejelentés után a skót, illetve a walesi kormány is közölte, hogy Magyarország esetében ugyanilyen döntés született.

A beutazóknak egy elérhetőségi helyszín-azonosító, úgynevezett contact locator kérdőívet kell kitölteniük, amelyben bejelentik, hogy hol töltik az elkülönítés idejét, illetve milyen módon lehet felvenni velük majd a kapcsolatot. Fontos, hogy a karanténidőszakot vagy saját tulajdonú (vagy bérelt ingatlanban), esetleg ismerősöknél, hozzátartozóknál, illetve szállodában lehet csak eltölteni. A karanténelőírás megszegőit Angliában ezer font (körülbelül 400 ezer forint) pénzbírsággal sújthatják a hatóságok.

Mire figyelj, ha utazol!

A brit kormány online felületén – gov.uk – elérhető kérdőívet még az utazás előtt ki kell tölteni, és a beutazóknak nyomtatott vagy elektronikusan tárolt formában, a hatóságok kérésére fel kell mutatniuk a kitöltést igazoló bizonylatot.

Élelmiszerek és egyéb alapvető cikkek vásárlása céljából a karanténban lévők csak akkor hagyhatják el lakóhelyüket, ha nincs olyan ismerősük vagy hozzátartozójuk, akik ezek beszerzéséről gondoskodni tudna számukra.

Mint arról beszámoltunk a brit kormány még júliusban tetté közzé azon országok listáját, amelyekből karanténkötelezettség nélkül lehetett beutazni Angliába. Erre a listára csak azok az országok kerülhettek fel, ahol alacsony volt a koronavírus-fertőzés behurcolásának a veszélye. A mentességi listán, amelyen 59 ország szerepelt, köztük Magyarország is, az utóbbi időben több változás is történt… A brit kormány több országot levett ugyanis a listáról, legutóbb Csehországot, Svájcot, de több görög szigetet is.

(forrás: airportal.hu)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top