Connect with us

Hírek

A brit kormány július 6-tól 75 ország számára eltörli a kéthetes karantént!

A brit kormány július 6-tól 75 ország számára eltörli a kéthetes karantént!

A brit kormány július 6-tól számos ország számára megszünteti a kéthetes karantént – adta közzé a Reuters. Nagy-Britannia június 8-án vezette be a kötelező kéthetes karantént a külföldről érkező személyek számára. A kötelező karanténnal a légiközlekedés több szereplője nem értett egyet: Michael O’Leary a Ryanair vezérigazgatója, valamint a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) sem támogatta az elképzelést.

Advertisement

Az ország júliustól egy új rendszer bevezetésére készül, amely megállapítaná, hogy mely országok azok, amelyek járványügyileg is biztonságosak. A tervek szerint az eredmények alapján döntenek majd arról, hogy szükséges-e az adott országból érkező turistának kéthetes karanténba vonulnia, vagy sem.

A biztonságosnak minősített országok között Franciaország, Görögország és Spanyolország is szerepel. De más EU kívüli területek is helyet kaptak, többek között Bermuda, Gibraltár, Törökország, Thaiföld, Ausztrália és Új- Zéland.

Frissítés: A péntek délután közzétett teljes listán több tucatnyi olyan ország szerepel, amelyek esetében a brit kormány július 10-től feloldja az Angliába beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró karanténszabályozást. A minisztérium hangsúlyozza, hogy az angliai karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek az angliai karanténelőírás alól mentesített országok listáján. A karantén-előírás megszüntetése a mentesített országokból vasúton, hajóval vagy repülőgéppel Angliába érkezőkre egyaránt vonatkozik majd!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre
To Top