Connect with us

Hírek

Marokkó nyitva áll az utazók előtt – feltételekkel!

Marokkó nyitva áll az utazók előtt – feltételekkel!

Marokkó újra nyitva áll az üzleti utazók és a pihenni vágyó turisták előtt, de csak bizonyos feltételekkel. Csak azoknak engedélyezi a belépést, akik megerősített szállásfoglalással is rendelkeznek. Mutatjuk a részleteket.

Advertisement

Marokkó újból tárt karokkal várja az utazni vágyókat, de csak bizonyos feltételekkel. Csak azoknak engedélyezi a határátlépést, akik megerősített szállásfoglalással is rendelkeznek. A korlátozások enyhítése 67 országot érint, ezek mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Ide tartozik az Európai Unió, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland. Marokkó az észak-afrikai országok közül az utolsó, aki újból nyit a turisták felé. Egyiptom még júliusban, Tunézia ellenben már júniusban megnyitotta határait a külföldiek előtt.

Az ország azonban továbbra is egyre növekvő számú koronavírus-esettel küzd. Marrákesben, Fezben, Casablancában és Tangerben még mindig szigorú zárlat van érvényben, amely július végén kezdődött és visszavonásig érvényes. Senki sem hagyhatja el és nem léphet be ezekbe a városokba, kivéve ha rendelkezik a helyi hatóságok engedélyével.

Marokkó a világ egyik legszigorúbb határzárlatát vezette be, március közepén minden utazó előtt lezárta az összes szárazföldi, légi és tengeri határátkelőit. Jelenleg a látogatóknak negatív, legfeljebb 48 órás COVID-19 tesztet kell bemutatniuk, az arcmaszk viselése pedig nyilvános helyeken továbbra is kötelező – írja a Lonely Planet.

(forrás: Lonely Planet)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top