Connect with us

Hírek

Frissítve: Marad a határzár november 1-ig!

Frissítve: Marad a határzár november 1-ig!

Mint arról korábban beszámoltunk, a szlovák rendőrség nemrégiben a közösségi oldalán jelentette be, hogy Magyarország október végéig meghosszabbítja a határellenőrzéseket, az ellenőrzések meghosszabbításáról akkor a magyar belügyminiszter adott tájékoztatást a rendőri szerveknek. Ezt most Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is megerősítette.

Frissítve (2020.10.01)

Egész októberben fenntartja a határellenőrzést a schengeni belső határokon a magyar kormány, a rendelet hatályának egy hónappal történő meghosszabbítása szeptember utolsó napján jelent meg a Magyar Közlönyben. Az utazási korlátozások továbbra is élnek amíg azt a kormány vissza nem vonja.

Eredeti bejegyzés:

A magyar kormány szeptember 1-től lezárta határait a külföldi turisták előtt. A legfrissebb infromációk szerint a belépésekre vonatkozó korlátozó intézkedések fennmaradnak október 1-je után is – ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki a lengyel külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón az ATV részéről feltett kérdésre reagálva.

A döntést azzal indokolta, hogy a vírus utánpótlását így kívánja a kormány elvágni. Rámutatott, hogy az új napi esetek száma Európa szerte növekszik, és ez alól nem képeznek kivételt a térségbeli vagy éppen szomszédos országok sem. Ugyanakkor megjegyezte: a visegrádi országok polgárai számára továbbra is élni fognak a könnyítések, mint mondta:

„A világjárvány eddigi kezelése során legszorosabban a visegrádi országokban működtünk együtt.”

határzár október

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top