Connect with us

Hírek

Változások: rövidül a karanténkötelezettség, novemberig határellenőrzés!

Változások: rövidül a karanténkötelezettség, novemberig határellenőrzés!

Enyhítik a koronavírus-világjárvány miatt kockázatosnak minősített országokból és területekről hazatérők karanténkötelezettségét, 14 napról 10 napra – olvasható a kormány szeptember 18-án meglent, Magyar Közlöny 207. számában. Október végéig azonban továbbra is határellenőrzésekre lehet majd számítani.

Advertisement

A kormány a szeptember 18-án, a Magyar Közlöny 207. számában megjelent rendeletével módosította a járványügyi készültségi időszak intézkedéseivel kapcsolatos szabályokat, köztük az utazási korlátozásokról szóló rendeletet is. E szerint a Magyarországra belépő magyar állampolgárok, valamint a külföldi állampolgárok esetében is a házi, illetve a járványügyi hatóság által kijelölt karantén időtartama az eddigi 14 napról 10 napra csökken szeptember 21-től, ha a fertőzés gyanúja nem merül fel náluk.

A döntést azt követően hozta meg a kormány, hogy az Európai Unió tagországainak egészségügyi miniszterei megállapodtak abban, hogy a fertőzés fokozott kockázatával sújtott régiókból és országokból hazatérőkre a 14 napos karanténkötelezettséget célszerű 10 napra csökkenteni.

Egységes ár, de továbbra is két PCR-teszt

A szintén pénteken megjelent rendelet szabályozza a PCR-tesztek hatósági árát is. Eszerint a járványügyi készültség idején a SARS-CoV-2 RT-PCR módszerrel történő kimutatására vonatkozó vizsgálat díja 17 000 Ft, a mintavétel díja pedig 2 500 Ft, azaz összesen 19 500 Ft lesz. Ennél többet semmilyen jogcímen nem kérhetnek a szolgáltatók! Továbbra is érvényes azonban, hogy a karantén alóli mentesüléshez két negatív teszt szükséges. Ha ezt itthon végzik el, akkor összesen 39 000 forintba fog kerülni, de elfogadják az egyik tesztnek a schengeni tagállamokból, az USA-ból, vagy Kanadából hozott magyar vagy angol nyelvű eredményt is.

Magyarország október végéig hosszabbítja meg a határellenőrzéseket

A magyar kormány szeptember 1-től lezárta határait a külföldi turisták előtt. A külföldi állampolgárok csak indokolt esetben léphetnek Magyarország területére. A szlovák rendőrség nemrégiben a közösségi oldalán jelentette be, hogy Magyarország október végéig meghosszabbítja a határellenőrzéseket, hozzátéve, hogy az ellenőrzések meghosszabbításáról a magyar belügyminiszter adott tájékoztatást.

MAĎARSKO PREDĹŽILO KONTROLY NA HRANICIACH DO KONCA OKTÓBRAMinister vnútra Maďarskej republiky informoval o predĺžení…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Freitag, 18. September 2020

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Szerdától lezárják Írországot https://t.co/QbFkAjLgWJMennyi ideje jött ki ez a hír? 33 perc
Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
GYIK: Hova utazhatunk – gyors áttekintés, szabályok, korlátozások https://t.co/cMuzpc6xw1Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
FRISSÍTVE: Fontos szigorításokról döntött az olasz kormány https://t.co/W5mpfCkf1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
A balatonboglári Gömbkilátó lett az Év Kilátója! https://t.co/zBUZXpAx7EMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Repülj télből a nyárba karantén és teszt nélkül: Cancún, Zanzibár, Punta Cana már 109 900 Ft-tól! https://t.co/PRFQ4NnlRYMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Napi hoppá: szellemvárosból őrületes turistamágnes, ez történik Kínában https://t.co/kn2XfuVzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Téli pihenés a Mátrában 31 900 Ft-tól! https://t.co/MDT5PF0CTkMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Fontos szigorításokról döntött az olasz kormány https://t.co/W5mpfCkf1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Koronavírus Walesben: péntektől teljesen leáll az élet https://t.co/Vqblb38ps1Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top