Connect with us

Hírek

A repülőtér, amely elnyerte az első öt csillagos anti-COVID minősítést

A repülőtér, amely elnyerte az első öt csillagos anti-COVID minősítést

A római Fiumicino repülőtér az első olyan repülőtér a világon, amely a Skytrax nemzetközi légi közlekedéssel foglalkozó elemző ügynökség által a COVID-19 világjárvány elleni harcban 5 csillagos repülőtéri minősítéssel rendelkezik.

Advertisement

Fiumicino repülőterét a kiváló biztonsági és higiéniai intézkedéseinek köszönhetően a világ első ötcsillagos COVID-ellenes repülőtérévé nevezték ki. A Skytrax (ugyanaz az ügynökség, amely a World Airline Awards és a World Airport Awards díjakat is osztja) a római Fiumicino repülőtérnek 5 csillagos besorolást ítélt oda, miután háromnapos ellenőrzést tartott a reptéren. A Skytrax szerint a minősítés “a Covid elleni eljárási hatékonyság ellenőrzésének, a vizuális megfigyelés elemzésének és az ATP mintavételi tesztek kombinációján alapult“.

A Fiumicino repülőtér, más néven Leonardo Da Vinci Nemzetközi Repülőtér Olaszország fő repülőtere. Szeptember 1-jén egy kiterjedt helyszíni koronavírus-vizsgálati központot nyitott, és egy 40 dolgozóból álló Bio-Safety csapatot vezetett be, hogy megkönnyítse a társadalmi távolságtartást betartását. A Skytrax vezérigazgatója, Edward Plaisted megjegyezte, hogy a frontvonalbeli személyzet kiváló munkát végez a COVID-19 elleni protokollok érvényesítésében.

Az egészségügyi dolgozók arra várva, hogy a magas kockázatú országokból érkező utasok gyorsan elvégezzék a COVID-19 antigén tesztjét a Leonardo Da Vinci repülőtéren felállított tesztállomások valamelyikén © Antonio Masiello / Getty Images

A Skytrax bírákat lenyűgözte a könnyen olvasható táblák több nyelven való elterjedtsége az egész repülőtéren, és megjegyezték, hogy a takarítószemélyzet láthatóan mindenhol ott van és becsületesem végzi a munkáját. A jelentés szerint a repülőtér folyamatosan értékeli higiéniai módszereit a fejlesztések érdekében. Jelenleg számos UV-fertőtlenítési módszert tesztel több érintkezési ponton, például a lifteknél és a mozgólépcsőknél.

A Skytrax eddig négy repülőteret vizsgált meg, hogy lássa, miként alakultak át a világjárvány nyomán. A londoni Heathrow három csillagos minősítést kapott. Plusz pontokat kapott a maszkhasználat betartásáért, a könnyen olvasható feliratokért és a kézfertőtlenítő szerek elérhetőségéért. A Skytrax megbízott emberei szerint azonban “hiányzott a következetesség, mind a tisztaság, mind a társadalmi távolságtartás ellenőrzésének a szempontjából”.

A málagai Costa del Sol repülőteret és a nizzai Côte d’Azur repülőteret is értékelték, mindkettő három csillagos minősítést kapott.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top