Connect with us

Hírek

Hawaii október 15-én nyit újra

Hawaii október 15-én nyit újra

Hawaii az Egyesült Államok kedvezőtlen járványügyi helyzete miatt többször elhalasztotta a turizmus újraindításának időpontját. Eredetileg augusztusban kellett volna megnyitnia a határait a turisták előtt, ezt azonban szeptember 1-re halasztották. Most úgy tűnik, hogy az október 15-i dátumot már véglegesnek tekinthetjük. Erről a Onemileatatime portál tájékoztatta olvasóit. Jegyezzük fel hát gyorsan, Hawaii október 15-én megnyitja kapuit!

Advertisement

Hawaii valószínűleg ősszel fogadhatja újra a turistákat, de még mindig nem biztos, hogy az európaiak repülhetnek-e majd az Egyesült Államokba. A beutazási tilalom egyelőre mindkét oldalról érvényes – Európában az amerikaiak, az USA-ban pedig az európaiak nem tartózkodhatnak. Ez az intézkedés azonban várhatóan néhány hónap múlva megszűnik. Mint arról beszámoltunk szeptember 14-től megszűntek az egészségügyi szűrések az USA repülőterein, többek között az Európából érkező járatok utasaival szemben.

Kötelező lesz egy COVID-19 negatív teszt felmutatása

Hawaii negatív koronavírus-esztet igényel majd a beérkező turistáktól. Ellenkező esetben 14 napos karantén várja a látogatókat. Újdonság azonban, hogy ha az utas az érkezés napján még nem rendelkezik negatív teszteredménnyel, akkor azt elszigetelten (pl. egy előre kijelölt szállodában) várhatja meg. Negatív eredmény esetén a karantén azonnal megszűnik. A kötelező karantén be nem tartása 5000 dolláros bírságot vonhat maga után.

Az utas választhat, hogy a kéthetes karantént, vagy a teszt elvégzését vállalja az Egészségügyi Minisztérium által jóváhagyott valamelyik orvosi intézményben – esetleg egy hivatalosan akkreditált laboratóriumban Európában vagy a világ más részein.

hawaii október határnyitás

Az elmúlt mintegy fél évben a kockázatosnak minősített országokból érkező járatok az Egyesült Államokban csak a kijelölt repülőterek valamelyikén szállhattak le. Szeptember 14-től azonban az amerikai betegségmegelőzési központ (CDC) eltörölte a korlátozást, azaz már bármely nemzetközi repülőtérre érkezhetnek járatok Európából, és megszűnik az érkező utasok egészségügyi szűrése is. Továbbra is érvényes azonban, hogy az USA-ba csak amerikai állampolgársággal, zöldkártyával, vagy meghatározott típusú vízummal rendelkező, illetve a szabályokban meghatározott kivételeknek megfelelő utasoknak szabad a belépés.

(Forrás: https://onemileatatime.com)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Egy kis Zanzibár jövőre? Retúrjegy 197 900 Ft-ért! (december-június) https://t.co/DU1BhI6XkrMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Málta negatív PCR-tesztet kér a magyaroktól https://t.co/5CFveaMVGZMennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
Koronavírus: radikális intézkedések Csehországban és Szlovákiában https://t.co/YjMDnBIcSTMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Digitális egészségügyi útlevéllel kísérleteznek a légitársaságok https://t.co/LKDPsqlp9YMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Programajánló: az év kedvenc városai a világutazók szerint https://t.co/14uoKfyFAcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: 4*-os wellness Siófokon 25 900 Ft-tól! https://t.co/TqxgcwUuotMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Költőpénzt ad számunkra ez a coloradói üdülőváros, ha meglátogatjuk https://t.co/zM9lRWdfgXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Csempésző férfit fogtak egy indiai reptéren. Bizarr helyen vitte volna át az aranyat https://t.co/cVaGcZwlP9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Szerdától lezárják Írországot https://t.co/QbFkAjLgWJMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top