Connect with us

Hírek

Az amerikai repülőterek leállítanák a COVID-19 tesztelését a nemzetközi utasokon

Az amerikai repülőterek leállítanák a COVID-19 tesztelését a nemzetközi utasokon

Az Egyesült Államok a jövő héttől kezdődően leállíthatja a COVID-19 tesztelését a nemzetközi utasokon. Több sajtóorgánum is beszámolt a hírről, hogy az amerikai repülőterek nem tesztelnének tovább – írja a Simple Flying. Mutatjuk a részleteket.

Bár az amerikai kormány még nem erősítette meg hivatalosan, de szeptember 14-től a repülőtereken leállíthatják a COVID-19 tesztelését a nemzetközi utasokon. A TSA tisztviselője a CNN-nek elmondta, hogy a repülőtéri átvilágítás azért ér véget, mert a szűrési vizsgálatok életbe lépése óta 675 000 érkező utas esett át a szűrésen, de mindössze 15 pozitív esetet fedeztek fel. A szűrés Kínából, az Egyesült Királyságból, Brazíliából, Iránból és Európa schengeni régiójából érkező utazókat célozta meg.

Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központja elmondta, hogy megváltoztatja megelőző stratégiáját, és más egészségügyi intézkedéseket helyez előtérbe a koronavírus terjedésének csökkentése érdekében. Szerintük a repülőtereken a jelenlegi intézkedések csak egy kis kockázati csoportot fednek le, ugyanakkor sok erőforrást igényelnek, és az utasok növekvő száma miatt nem fenntarthatók.

Míg az Egyesült Államok kormánya úgy tűnik támogatja a repülőtéri átvilágítás megszüntetését, kritizálja, hogy a jelenlegi átvilágítás viszonylag nem volt hatékony. A Conde Nast Traveler a múlt hónapban arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban nem minden repülőtér vizsgálta ki megfelelően az utasokat. Ez is bizonyítja ugyanakkor, hogy a szűrési folyamat túl szűkre szabott és lassú ahhoz, hogy megfelelően működjön a jövőben.

(forrás: Simple Flying)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top