Connect with us

Hírek

VÁLTOZÁS: Szardínia megszüntette a COVID-19 tesztelésének kötelezettségét

VÁLTOZÁS: Szardínia megszüntette a COVID-19 tesztelésének kötelezettségét

FRISSÍTVE: 2020. 09.18. Az olasz Szardínia szigete 2020. szeptember 14-én előzetes értesítés nélkül új belépési feltételeket vezetett be az érkező utasok számára. A kormány kötelezővé tette a kéthetes karantént a szigetre utazó olaszok és a külföldiek számára, valamint újból előírta a maszk kötelező használatát szabadtéren. De szeptember 17-én, csütörtökön ez megváltozott. A hatóságok hatályon kívül helyezték ezt a rendeletet! Az információt a LA NUOVA olasz lap közölte.

Eredeti szeptember 14-i jelentés:

Szardínia az első olaszországi régió, amely a korábbi korlátozások májusi feloldása óta ismét karantén alá helyezi az egészségügyi igazolás nélkül beutazókat. Az információk szerint a karantént azonban negatív vírusteszt bemutatásával el lehet kerülni. A szigetre tartó utasok a repülőtereken és a kikötőkben legfeljebb 48 órával korábban végzett PCR- vagy szerológiai teszttel igazolhatják, hogy nem betegek. Emellett a beutazóknak előzetesen a tartomány – külön e célra kifejlesztett – mobilalkalmazásán keresztül is regisztráltatniuk kell magukat.

A karantén újbóli bevezetése mellett, ismét kötelezővé teszik a maszk használatát nemcsak zárt helyeken, de a szabadban is, ha nem lehet betartani a legalább egyméteres biztonsági távolságot. A maszk hatéves kortól hordandó. A rendelkezések október 7-ig érvényesek.

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete. Nemzeti parkjaiban egzotikus növények és állatok, a sziget belső, kopár vidékén több ezer éves, kövekből épített erődítmények, úgynevezett „nuraghe-ék” nyújtanak különleges hangulatot. Szardínia partjainak szépsége vetekszik a Karib-térségével is, olyannyira, hogy a sziget egyik legkedveltebb Stintino La Pelosa nevű strandján 2020-tól limitálni kényszerülnek a napi látogatók számát.

Június végéig a sziget majdnem teljesen fertőzésmentesnek számított. A szűrt betegek száma a nyár második felétől ugrott meg a beutazók érkezésével. Becslések szerint majdnem egymillióan utaztak a szigetre, többségében más olasz tartományokból. A járvány februári kitörése óta az 1,6 millió lakosú Szardínián több mint 154 000 vírustesztet végeztek el, 2814 fertőzöttet szűrtek ki, 1300-an gyógyultak meg, és 139-en haltak meg. A legfrissebb adatok szerint 61 beteget kezelnek kórházban, tizenketten vannak lélegeztetőgépen.

(forrás: turizmus.com)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top