Connect with us

Hírek

Mauritius végre megnyílt a turisták előtt

Mauritius végre megnyílt a turisták előtt

Október 1-jétől részlegesen megnyitották a határokat a mauritiusi állampolgárok, a mauritiusi tartózkodási engedéllyel vagy munkavállalási engedéllyel rendelkezők előtt, valamint az olyan turisták számára, akik legalább a kötelező karantén 14 napjára a szigeten maradnak (teljes ellátással).

A paradicsom megnyitása három szakaszban

Mark Twain egyszer azt írta, hogy: Mauritius készülhetett el először, és csak azután a mennyország. Nagyrészt igaz: az álomszép trópusi paradicsom méltán híres zafír vizéről, káprázatosan fehér strandjairól és luxus üdülőhelyeiről. Egy mesés kulináris célpont, ahol korallzátonyokkal védett strandok, drámai szépségű hegyek és hatalmas vízesések is mind megtalálhatók. Sokak örömére Pravind Jugnauth, Mauritius szigetének miniszterelnöke nemrégiben háromfázisú tervet hirdetett meg a határok külföldi turisták számára történő megnyitásáról.

Az újranyitás első szakaszában a mauritiusi állampolgárok visszatérhetnek, ugyanakkor kéthetes karanténidőszakra kötelezik őket. A belföldi közlekedési korlátozásokat június 15-től feloldották, a belföldi turizmus a tengerhajózás kivételével óvintézkedésekkel az előírások szerint újraindult.

Az október elejétől kezdődő második szakaszban folytatódik a szigetre induló járatok számának a növelése, bár az engedélyezett országok listáját még nem tették közzé. Részlegesen megnyitották azonban a határokat a mauritiusi állampolgárok, a mauritiusi tartózkodási engedéllyel vagy munkavállalási engedéllyel rendelkezők előtt, valamint az olyan turisták számára, akik legalább a kötelező karantén 14 napjára a szigeten maradnak (teljes ellátással). A tervek szerint októbertől válik majd ténylegesen elérhetővé nem csak a repülőjegyek, de a szállodai szobák foglalása is. Jelenleg az október 1. és 31. között beutazó turisták ezen az online platformon választhatják ki a karanténként szolgáló 17 hotel egyikét.

Fontos, hogy a beutazáshoz az indulás előtt 7 napon belül végzett, negatív PCR-teszt szükséges, az utasok csak ennek birtokában szállhatnak fel a Mauritiusra tartó repülőjáratokra.

A harmadik szakaszban, az ország határainak teljeskörű újranyitása valósulhat meg, ez azonban a koronavírus helyzetének alakulásától is függ – írja a Lonely Planet.

Mauritius nagymértékben függ a külföldi turizmustól, jól mutatja ezt, hogy az ország munkaerejének mintegy 20% -a az idegenforgalmi ágazatban dolgozik. Ráadásul, a közzétett adatok szerint évente mintegy 1,5 millió turista keresi fel, ami több, mint maga a sziget lakossága.

(forrás: Lonely Planet)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top