Connect with us

Hírek

Így tervezi Mauritius a turizmus újraindítását

Így tervezi Mauritius a turizmus újraindítását

Mauritius miniszterelnöke az ország határainak háromfázisú újranyitását jelentette be nemrégiben. A távoli trópusi sziget, amely több mint 1000 km-re fekszik Madagaszkár keleti partjától, mindössze 356 koronavírus-esetet és 10 halálesetet szenvedett el.

Advertisement

Mark Twain egyszer azt írta, hogy: Mauritius készülhetett el először, és csak azután a mennyország. Nagyrészt igaz: az álomszép trópusi paradicsom méltán híres zafír vizéről, káprázatosan fehér strandjairól és luxus üdülőhelyeiről. Egy mesés kulináris célpont, ahol korallzátonyokkal védett strandok, drámai szépségű hegyek és hatalmas vízesések is mind megtalálhatók. Sokak örömére, Pravind Jugnauth, Mauritius szigetének miniszterelnöke nemrégiben háromfázisú tervet hirdetett meg a határok külföldi turisták számára történő megnyitásáról.

Az újranyitás első szakasza jelenleg is zajlik: a mauritiusi állampolgárok visszatérhetnek, ugyanakkor kéthetes karanténidőszakra kötelezik őket.

Az október elejétől kezdődő második szakaszban folytatódik a szigetre induló járatok számának a növelése, bár az engedélyezett országok listáját még nem tették közzé. A tervek szerint azonban októbertől válik majd ténylegesen elérhetővé nem csak a repülőjegyek, de a szállodai szobák foglalása is. Az állampolgárok, a lakosok és a munkavállalási engedéllyel rendelkezők elsőbbséget fognak élvezni.

A harmadik szakaszban, az ország határainak teljeskörű újranyitása valósulhat meg, ez azonban a koronavírus helyzetének alakulásától is függ – írja a Lonely Planet.

Mauritius nagymértékben függ a külföldi turizmustól, jól mutatja ezt, hogy az ország munkaerejének mintegy 20% -a az idegenforgalmi ágazatban dolgozik. Ráadásul, a közzétett adatok szerint évente mintegy 1,5 millió turista keresi fel, ami több, mint maga a sziget lakossága.

(forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top