Connect with us

Hírek

A Bahamákra utazók novembertől megkerülhetik a karantént!

A Bahamákra utazók novembertől megkerülhetik a karantént!

November 1-jétől a Bahama-szigetek látogatóinak már nem kell kötelező karanténba vonulniuk, feltéve, hogy tartózkodásuk előtt és alatt negatív koronavírus-tesztet mutatnak fel. Mutatjuk a részleteket.

A Magyarországnál hétszer kisebb területű szigetcsoport 690 szigete és több mint 2000 korallszirtje Floridától délkeletre ívelődik az Atlanti-óceánban. Az Egyesült Államok közelsége, valamint a helyiek csodálatos vendégszeretete miatt hamar vonzó úti céllá tette ezt a paradicsomot. November 1-jétől a szigetek látogatóinak már nem kell kötelező karanténba vonulniuk, feltéve, hogy tartózkodásuk előtt és alatt feltudnak mutatni két negatív koronavírus-teszt eredményt. Az új protokoll szerint az érkezés előtti teszt nem lehet 7 napnál régebbi. Ha a turisták 4 éjszakánál hosszabb ideig tartózkodnak a szigeteken, akkor 4. nap után újabb tesztet kell elvégezniük. A 10 év alatti gyermekek mentesülnek a tesztelés kötelezettsége alól.

A turisták kötelezettségei közé tartozik egy elektronikus Healt Visa kérdőív kitöltése is, még indulás előtt, a maszk viselése pedig továbbra is kötelező, erősen ajánlott.

A Bahama-szigetek hivatalosan július 1-jén nyitotta újra határait, ezt azonban július 22-én felfüggesztette az Egyesült Államokból érkező utasokkal szemben, az ottani COVID-19 esetek megugrása miatt. A tilalmat kevesebb, mint egy héttel később megszüntették, de az érkezőkkel szemben 14 napos kötelező karantént rendeltek el. Az új egészségügyi protokoll értelmében, novembertől most ez is megszűnhet.

(Forrás: Lonely Planet)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top