Connect with us

Hírek

Egyiptom meghosszabbította a vízummentességet

Egyiptom meghosszabbította a vízummentességet

Egyiptomba utaznál? Akkor jó ha tudod, hogy a még július elsején bevezetett vízummentességet jövő áprilisig meghosszabbították az országban, a turisztikai vállalkozások kedvezményei is megmaradnak.

Nemrég írtunk róla, miszerint az egyiptomi kormány nemrégiben úgy határozott, hogy az afrikai országba vízummentesen lehet utazni október 31-ig. Az egyiptomi turisztikai és régészeti miniszter, Khaled Al-Anani javasolta azonban az illetékes miniszteri bizottságnak, hogy hosszabbítsák meg a turisztikai szektornak és a külföldi turistáknak nyújtott támogatásokat. A bizottság egyetértett a javaslattal, mint mondták, november elsejétől április 30-ig továbbra is szükséges az ágazat támogatása. Továbbra is érvényes tehát az ingyenes a vízum a Sínai-félsziget déli részére, a Vörös-tenger üdülőhelyeire, illetve a Luxorba és Asszuánba érkező turistáknak 2021. április 30-ig.

A turistáknak ugyanakkor visszavonásig továbbra is kötelező egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredmény felmutatása. Kivételt csak 6 év alatti gyermekek képeznek. A legújabb információk szerint a PCR-tesztek már közvetlenül elérhetők Sharm el-Sheikh, Hurghada, Marsa Matrouh, Marsa Alam és Tabe repülőterein is, 30 USD ellenében.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top