Connect with us

Hírek

Belize nyitva, újra fogadja a turistákat!

Belize nyitva, újra fogadja a turistákat!

„Az ország legnagyobb természeti erőforrása a vendégszeretete” – szokták mondani. Késedelemsorozatok után a vendégszerető Belize október 1-jén hivatalosan megnyitotta határait a nemzetközi utazók előtt. A “Tourism Gold Standard” elnevezésű program révén egy “biztonsági folyosót” is létrehoztak.

Advertisement

Belize kis ország Közép-Amerika keleti partján, a Karib-tenger mellett. Északon Mexikóval, nyugaton és délen Guatemalával határos. Az esőerdők gazdag növény és állatvilága, a partjai mentén elszórtan fekvő 450 kis sziget mellett, a világ második legnagyobb korallzátonyával csábítja a felfedezőket. Októbertől, késedelemsorozatok után, végre újra fogadja a turistákat. A “Tourism Gold Standard” elnevezésű program révén “biztonsági folyosót” is létrehoztak az országban. A program célja, hogy a szállodák, éttermek és egyéb turisztikai szolgáltatások megfeleljenek az egészségügyi és biztonsági előírásoknak. Az összes követelménynek megfelelő szolgáltatás megkapja a jóváhagyási pecsétet, az úgynevezett “Gold Seal of Approval“-t.

“Biztosak vagyunk abban, hogy a program és a jóváhagyási pecsét lehetővé teszi az utazók számára a biztonságos kirándulást, és az idegenforgalmi ágazat biztonságos működését…” – nyilatkozta sajtótájékoztatón Karen Bevans, a BTB turisztikai igazgatója.

Az utazás előtt számos lépést kell megtennie a látogatónak. A szállodai foglalás után az utazónak le kell töltenie a Belize Health alkalmazást, amely lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy figyeljék mozgását az ország egész területén. Javasolják továbbá, hogy a turiták legkésőbb 72 órával az országba érkezés előtt végezzék el a szükséges koronavírus-tesztet (egy darabot). Azok, akik érkezés előtt ezt nem teszik meg, természetesen tesztelik majd a repülőtéren. A pozitív eredménnyel rendelkező turisták 14 napig karanténba kerülnek, saját költségükön.

Az országba jelenleg közvetlen járatokat kínáló légitársaságok közé tartozik a(z): American Airlines, United Airlines és Delta Airlines.

(Forrás: Lonely Planet)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top