Connect with us

Hírek

A Dél-afrikai Köztársaság megnyitja határait, új légitársaság a láthatáron

A Dél-afrikai Köztársaság megnyitja határait, új légitársaság a láthatáron

A Dél-afrikai Köztársaság 2020. október 1- jétől részlegesen megnyitja a határokat a nemzetközi személyforgalom előtt, nem ez azonban az egyetlen hír: új légitársaság is érkezik. Alább mutatjuk a részleteket.

A március óta lezárt Dél-afrikai Köztársaság arra készül, hogy újranyitja határait a nemzetközi személyforgalom előtt. Cyril Ramaphosa nyilatkozata szerint októbertől fokozatosan megkezdik a lazítást. A döntés azután született, hogy jelentősen csökkent az aktív esetek és az új fertőzések száma az országban. Nemzetközi légijáratokat a johannesburgi OR Tambo International Airport, a fokvárosi Cape Town International Airport és a durbani King Shaka International Airport fogadhat. A szárazföldi határátkelőhelyek közül a jelenleg nyitva tartó 18 határállomás teljes körűen fog működni. A jelenleg zárva tartó további 35 határátkelőhely azonban változatlanul zárva marad és a tengerjáróhajók kikötésének tilalmát sem oldják fel még egy ideig.

Kgomotso Ramothea, az Egyesült Királyság és Írország  dél-afrikai turizmus központjának vezetője elmondta: „Rendkívül pozitív lépés ez a dél-afrikai turizmus helyreállításában. Bár a következő napokban további részletek várnak kidolgozásra, a fejlődés valóban pozitív üzenet a világnak, miszerint Dél-Afrika a turizmus fellendülésének útjára lépett… Azok az utazók, akiknek a bakancslistáján szerepel Dél-Afrika, reméljük, hogy megragadják az alkalmat, hogy meglátogassák az országot egy ilyen nehéz év után.”

Fontos, hogy minden külföldről érkezett utazónak be kell mutatnia egy Covid-19 igazolást, amely az érkezés napja előtti 72 órán belül készült vagy az érkezéskor karantén vár rá. Az utazás korlátozva lesz az olyan országok között, amelyek nagy kockázatúnak tekinthetők. Ezen országok listáját a következő napokban fogják közzétenni. A bejelentéssel együtt a Virgin Atlantic légitársaság is megerősítette abbéli szándékát, hogy október 18-tól újraindítja az országba induló járatokat.

A Dél-afrikai Köztársaságban március eleje óta van jelen a COVID-19 megbetegedés. Az országban a világon a 8. legmagasabb az igazolt fertőzöttek száma. Az ország minden ágazatát igen súlyosan érintette a koronavírus-járvány, kivéve a mezőgazdaságot, amelynek termelése 15,1 százalékkal nőtt.

Új légitársaság a láthatáron

Dél-Afrika nemrég jelentett be egy vadonatúj légitársaság elindítását, amely az év vége felé meg is kezdheti a belföldi járatok lebonyolítását. Az új légitársaság létrehozásának hátterében a Kulula és a Global Aviation alapítói állnak. Ahelyett azonban, hogy egy marketing szakemberekből álló csapatot alkalmaznának a márkajelzés kialakításához, a jövőbeli utasokhoz fordultak, hogy segítsenek megtalálni az új nevet. A versenyen való részvétel meglehetősen csábító. A légitársaságok megnevezésének kiváltsága mellett a legjobb ötlettel rendelkező nyertes egész évben ingyenes jegyet kap. Ezek értékét körülbelül 28 200 dollárra becsülik.

Dél-afrikai Köztársaság

Az első járat Johannesburg és Fokváros között indulhat útjára 2020 decemberében. Kulula Gidon Novick elmondta, hogy „a járvány új egyedülálló lehetőségeket nyitott az olyan légitársaságok előtt, amelyek nemcsak lényegesen hatékonyabbak, hanem ötletesebbek és kreatívabbak is…”

A szavazás részletei megtalálhatók a hivatalos honlapon. A nyertest a következő két héten belül hirdetik ki.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top