Connect with us

Hírek

Panama is megnyitja határait a turisták előtt!

Panama is megnyitja határait a turisták előtt!

Panama október 12-től újból megnyitja határait a nemzetközi személyforgalom előtt. Hasonlóan más országokhoz, a nyitást új korlátozások és új szabályok is követik, melyek mind a helyiek, mind a turisták egészségének a védelme érdekében születtek. Mutatjuk a részleteket.

Panama hivatalos nevén Panamai Köztársaság, a kontrasztok országa. Közép-Amerika legdélibb állama, természetes hidat képez Dél- és Észak-Amerika között. Nyugatról Costa Rica, keletről Kolumbia határolja. Már a neve is egzotikusan cseng, és valóban, az ország tele van izgalmas látnivalókkal. Abbéli hírt követően, miszerint déli szomszédja megnyitotta határait a turisták előtt, Panama október 12-től újra fogadja a nemzetközi látogatókat. A turisztikai tanács szorosan együttműködik az Egészségügyi Minisztériummal az új egészségügyi és biztonsági irányelvek kidolgozásában. A korlátozások feloldása fokozatos. Nemrégiben a teljes országos kijárási tilalmat részleges tilalom váltotta fel, a maszkviselés az utcán azonban továbbra is kötelező.

Ha utazásodat tervezed, számolnod kell bizonyos követelményekkel. Elsősorban egy negatív COVID-19-eredménnyel, amelyet az utazás előtt legfeljebb 48 órával végeztethetsz el. Ha a tesztet ezt megelőzően készítették, akkor a repülőtéren, körülbelül 30 dollárért újból tesztelnek majd.

„Miután március végén lezártuk határainkat az utazók előtt, örömmel várjuk őket vissza Panamába” – nyilatkozta Eskildsen miniszter. „Az új egészségvédelmi és biztonsági protokollok bevezetése tükrözi a folyamatos kemény munkát és elkötelezettségünket mind a panamaiak, mind a látogatóink védelmében.”

Szintén fontos, hogy bárki aki az országba érkezik, egy online űrlapot is ki kell hogy töltsön, ahol aláírásával igazolja, hogy elfogadja és betartja az egészségügyi és biztonsági intézkedéseket. Betartja például a fizikai távolságot és aláveti magát a repülőtereken történő hőmérséklet-ellenőrzéseknek. Ha egy utasnál magas hőmérsékletet tapasztalnak, gyors COVID-19 tesztet végeznek rajta. Ha az eredmény pozitív, a kormány 7 napig kormányzati karanténba helyezi külön költség nélkül, majd újabb tesztet végeznek rajta.

Jelenleg az országban az éttermek kapacitása korlátozott, hasonlóan a múzeumok és turisztikai látványosságok kapacitása is 50 százalékra csökkent. A Lonely Planet mindenképp online foglalást javasol.

(Forrás: Lonely Planet)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top