Connect with us

Hírek

Kolumbia hamarosan megkezdheti a nemzetközi járatok újraindítását

Kolumbia hamarosan megkezdheti a nemzetközi járatok újraindítását

Koumbia fokozatosan enyhít a jelenlég még érvényben lévő utazási korlátozásokon. Öt hónapos szünet után szeptember 1-jén indította újra első belföldi járatait. A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) arra számít, hogy az ország szeptember 21-én újraindíthatja a nemzetközi járatokat is.

Advertisement

Míg sok európai ország enyhít a korlátozásokon, és lehetővé teszi a turisták számára az országba való belépést, Dél-Amerika éppen ellenkezőleg. Kolumbiában azonban a 2020. március végén elrendelt országos kijárási tilalmat valamivel enyhébb kijárási korlátozások váltották fel 2020. szeptember 1-én, amelyek pontos meghatározása az önkormányzatok és a tartományi kormányzóságok hatáskörébe tartozik. A több megbetegedéssel, halálesettel és kisebb egészségügyi kapacitással rendelkező településeken szigorúbb kijárási korlátozást, hétvégenként kijárási és alkoholárusítási tilalmat vezettek be. Ezek közé tartozik a főváros, Bogota, valamint Medellín, Cali, Barranquilla és Montería a nagyobb városok közül.

Kolumbia szeptember 1-jén indította újra első belföldi járatait, szeptember 21-től pedig újra fogadná a nemzetközi járatokat is. „A belföldi járatok már visszatértek. Szeptember 21-én visszaállítjuk a nemzetközi kapcsolatot. Magától az elnöktől, Iván Duque-től kaptuk az értesítést.” – olvasható a nyilatkozat.

Az IATA kolumbiai regionális menedzsere szerint, a kolumbiai hatóságok három városból engedélyeznék a nemzetközi utazást: Cartagena, Cali és Medellin. Ugyanakkor egyelőre semmi sincs megerősítve, így a kiválasztott városok listája szeptember 21 előtt még változhat.

Szeptember 21-től engedélyezik a belépést a(z):

USA-ból, Mexikóból, a Dominikai Köztársaságból, Brazíliából, Ecuadorból, Bolíviából és Guatemalából. Az utasoknak azonban negatív COVID-19 teszt eredményt kell majd felmutatniuk.

Tisztviselők szerint az ország már túlesett a koronavírus csúcsán, de november 1-ig továbbra is fennáll a szükséghelyzet. Jelenleg csak kolumbiai tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok utazhatnak be az országba. Minden humanitárius járattal az országba érkező személynek – kolumbiai és külföldi állampolgárnak egyaránt – 14 napig kötelezően karanténba kell vonulnia.

(Forás: https://simpleflying.com)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top