Connect with us

Hírek

Újdonság: maratoni buszjárat Indiából Anglia fővárosába

Újdonság: maratoni buszjárat Indiából Anglia fővárosába

Az Adventures Overland expedíciós társaság új, na és persze nem mindennapi ötlettel állt elő nemrégiben. Maratoni buszjáratot indít India fővárosából Delhiből Anglia kedvelt városába Londonba. A kirándulás közel 70 napot vesz igénybe.

Az Adventures Overland megalapítása óta három India-London expedíciót szervezett, amelyek során az utazók saját autójukkal, konvojban haladtak a cél felé. Bár a hosszúra nyúlt utazás meglehetősen jól sikerült, ezúttal szerettek volna azoknak is kedvezni, akik nem akarnak, vagy épp tudnak ekkora távot levezetni.

„Arra jutottunk, hogy összeállítunk egy buszos utazást, amelyen az emberek kényelmesen ülhetnek, és messzire eljuthatnak.” ­– nyilatkozták.

Az első Delhi-London buszos út 2021 közepén indulhat útjára, a Covid-korlátozásoktól függően. Az új vonal az első „hop-on / hop-off” buszjárat. A tervek szerint a felújított luxus autóbuszok belső terében 20 utasnak jut majd hely. A kezdeményezést részben a Hippie Trail inspirálta, amely az ötvenes és hatvanas években járta a világot.

A busz 70 nap alatt 18 országon fog átkelni, az utasok pedig megcsodálhatják a mianmari pagodákat, kirándulhatnak a Kínai nagy falon, és olyan sokak által kedvelt, történelmi városokba is ellátogathatnak, mint Moszkva vagy Prága. Mint a szervezők elmondták, minden határátlépéskor helyi idegenvezetők is csatlakoznak majd az utasokhoz, hogy segítsék az utazást.

Az utazás azonban nem olcsó dolog, körülbelül 20 000 dollárba kerül. Az utasok csak egy előre kiválasztott útszakaszon vehetnek részt, amelyet négy részre osztanak. Azt is kiválaszthatják, hogy Londonban vagy Indiában akarnak-e csatlakozni. Az ötlet bejelentése óta eddig mintegy 40 ezren regisztráltak érdeklődőként.

(Forrás: cnn.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top