Connect with us

Hírek

Utazás Egyiptomba – vízummentesség, új tesztelési követelmények

Utazás Egyiptomba – vízummentesség, új tesztelési követelmények

Utazás Egyiptomba: a még július elsején bevezetett vízummentességet jövő áprilisig meghosszabbították az országban, a turisztikai vállalkozások kedvezményei is megmaradnak. Változnak azonban a tesztelési követelmények.

Egyiptomban a március óta szünetelő nemzetközi légi közlekedés július 1-től újraindult, az ország repülőterei újra fogadnak és indítanak nemzetközi kereskedelmi járatokat. November 28-tól már az Egyptair légitársaság is heti rendszerességgel közlekedő járatot kínál a magyar fővárosból Hurghadába.

Új feltételek 2020. december 1-jétől:

A turistáknak továbbra is kötelező egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredmény felmutatása a fertőzésmentességről. Kivételt csak 6 év alatti gyermekek képeznek. A PCR-tesztek továbbra is közvetlenül elérhetők Sharm el-Sheikh, Hurghada, Marsa Matrouh, Marsa Alam és Tabe repülőterein is, 30 USD ellenében. Azok a turisták, akik még otthon végeztetik el a vizsgálatot az eredményt angol, vagy arab nyelvű okirattal igazolhatják csak az egyiptomi reptéren.

Az ismert tengerpari üdülőhelyekre érkező turisták nem hagyhatják el az adott kormányzóságot (Vörös-tenger, Dél-Sínai, Matruh kormányzóságok).
Korlátozták a bankból, valamint ATM-ből felvehető készpénz mennyiségét, magánszemélyek számára bankból 10 ezer EGP (kb 200 ezer Ft), ATM-ből 5 ezer EGP (kb 100 ezer Ft) a napi felső korlát.

Nevezetességek, látványosságok

Az országban szigorú szabályok betartása mellett indult újra a kulturális turizmus is. A belépőjegyek árát ideiglenesen megfelezték. Az Egyiptomi Turisztikai Hivatal tájékoztatása szerint minden olyan turisztikai tevékenység, ami kulturális jellegű, maximum 50%-os kapacitással működhet. A turistacsoportok létszáma nem lehet nagyobb 25 főnél. A piramisok és sírok belsejébe, méretüktől függően egyszerre 10-15 fő mehet be. Az utasoknak és a sofőröknek kötelező maszkot viselniük az egész utazás során. A múzeumokban a dolgozók testhőmérsékletét minden reggel, a látogatókét minden belépés előtt ellenőrzik.

Utazás Egyiptomba


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top