Connect with us

Hírek

Az első repülőtér az Egyesült Államokban, amely COVID-19 tesztet kínál

Az első repülőtér az Egyesült Államokban, amely COVID-19 tesztet kínál

A Tampai Nemzetközi Repülőtér (TPA) az első olyan repülőtér az Egyesült Államokban, amely minden érkező és induló utas számára COVID-19 tesztet kínál. A BayCare egészségügyi szervezettel együttműködve a kísérleti projektet a repülőtér indította el. A program kétfajta, az FDA által jóváhagyott COVID-19 tesztet kínál minden utas számára.

Mint arról korábban beszámoltunk, az amerikai kormány döntése értelmében szeptember 14-től megszűntek a koronavírus-járvány miatt az Egyesült Államok repülőterein, többek között az Európából érkező utassokkal szemben bevezetett szigorú korlátozások és egészségügyi szűrések. Sajtóközlemények szerint, most a Tampai Nemzetközi Repülőtér (TPA) az első olyan repülőtér az Egyesült Államokban, amely minden érkező és induló utas számára COVID-19 tesztet kínál. A BayCare egészségügyi szervezettel együttműködve a kísérleti projektet a repülőtér indította el. A program kétfajta az FDA által jóváhagyott COVID-19 tesztet kínál minden utas számára.

A gyors antigén – és a PCR-teszteket bárki megvásárolhatja, függetlenül attól, hogy milyen légitársasággal indul vagy érkezik. A gyors antigén és PCR tesztekkel a vírus jelenlétét lehet kimutatni, a két módszer közül az utóbbi az érzékenyebb és a pontosabb eljárás. Épp ezért, míg az előbbi 57 dollárba, utóbbi már 125 dollárba kerül.

A gyors tesztelés, mintavétel szintén orrból és/vagy garatból történik, az eredmények 15 percen belül rendelkezésre állhatnak. A PCR-tesztek eredményeit legkorábban 24-48 órán belül kaphatjuk kézhez, ezért ajánlott, hogy azok az utasok, akik PCR tesztet szeretnének elvégezni, három nappal az utazás előtt tegyék meg. A tesztelésre mindennap 8-tól 14 óráig kerül sor a reptér F termináljának a közelében. A teszteléshez minden esetben igazolást kell adni a repjegyről.

Fotó: TPA repülőtérInformáció forrás: SimpleFlying

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top