Connect with us

Hírek

Légi közlekedés: heteken belül lehet olcsó, könnyen elérhető és gyors vírusteszt

Légi közlekedés: heteken belül lehet olcsó, könnyen elérhető és gyors vírusteszt

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség tájékoztatása szerint heteken belül több gyógyszeripari cég is elkészülhet a gyors és olcsó koronavírus-teszt fejlesztésével – mondta Alexandre de Juniac, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elnök-vezérigazgatója. A testület a magyar kormánnyal is felvette a kapcsolatot a karanténszabályok ügyében.

Alexandre de Juniac, a kétszáz légitársaságot tömörítő, montreali székhelyű kereskedelmi szervezet vezetője kedden egy videokonferencián beszélt arról, hogy álláspontja szerint mit kellene tenni a légiközlekedés fellendítéséért. Az IATA a karantén helyett egyértelműen az új gyorstesztek reptereken történő kötelező alkalmazását szorgalmazza. Az érkező országokban ezen tesztek eredményét szükséges volna elfogadni, így kiváltható lenne a karantén. Minderről persze tárgyalnak a kormányokkal is. A felméréseik alapján az utasok nyolcvannégy százaléka ért egyet azzal, hogy minden utast tesztelni kellene, és nyolcvannyolc százalék mondta, hogy hajlandó lenne alávetni magát a tesztelésnek.

“A kötelező karantén megöli a légiközlekedést, az IATA felmérése szerint az utasok 84 százaléka nem utazik, ha esély van arra, hogy karanténba kerül, 88 százalékuk viszont hajlandó alávetni magát a tesztelésnek” – mondta.

koronavírus koronavírus-teszt

Jelenleg több kutatócég a végső fázisában jár, októberben már elérhetővé válhatnak a vírustesztek. Áruk darabonként 10 dollár alatt várható, de azt a kormányoknak kell eldönteniük, hogy ezt a költséget kinek kell állnia.

Ugyanakkor mielőbb alkalmazni is kellene azokat, hogy újraindulhasson a légiközlekedés. Az IATA az Európai Bizottság által javasolt egységes uniós fellépés támogatását tartja a legjárhatóbb útnak. Mint arról korábban beszámoltunk, nemrégiben jelentős szakmai testületek kérték a karantén eltörlését az EU-tól Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság elnökétől.

(Forrás: arportal.hu)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top