Connect with us

Magazin

TOP 10: ezekben a városokban a legjobb most élni a világon

TOP 10: ezekben a városokban a legjobb most élni a világon

Több cég is van, ami évről-évre elkészíti listáját a világ legélhetőbb városairól, melynek során különböző szempontokat figyelembe véve állapítja meg, hogy hol a legjobb vagy épp hol a legrosszabb élni. Ezt tette a Resonance nevű, idegenforgalommal és gazdasági témákkal foglalkozó tanácsadó cég is. Ezekben a városokban a legjobb most élni a világon

Új életet kezdenél? Vagy csak valami újba fognál? Akkor segítünk! Több cég is van, ami évről-évre elkészíti listáját a világ legélhetőbb városairól. Legutóbb a Resonance nevű, idegenforgalommal és gazdasági témákkal foglalkozó tanácsadó cég is így tett. A legalább egymillió lakossal rendelkező városok esetében többféle statisztikát és értékelést használtak fel. Vizsgálták a stabilitását, az egészségügyet, a kultúrát, a környezetet, az oktatást és infrastruktúrát de a város biztonságát vagy a közlekedését is figyelembe vették, így meghatározva a legélhetőbb városokat. Chris Fair, a vállalat ügyvezetője az összeállítással kapcsolatban elmondta, hogy nem turisztikai toplista létrehozása volt a céljuk.

“Amikor azt mondjuk, hogy a legjobb városok, akkor az nemcsak azt jelenti, hogy a legjobb, ahol élni lehet, vagy a legjobb, ahol dolgozni, netán a legjobb, ahol turistáskodni, hanem ezek mind együtt”

– nyilatkozta az elnök.

Az Instagramról és a TripAdvisorról is kölcsönöztek, a vállalatot ugyanis a felhasználók véleményei is befolyásolták. Mindezek alapján a világ legélhetőbb városa jelenleg London, amelyet elsősorban történelmi nevezetességei, trendi vendéglátóhelyei és színes programlehetőségei repítettek az első helyre.

London után New York városa következik. New York leginkább a csodás múzeumainak és kiemelkedő kulturális életének köszönheti az ezüstérmét. A top 10-es listán Párizs, Moszkva, Tokió, Dubaj és Szingapúr is helyet kapott.

TOP 10:

 • LONDON
 • New York
 • PÁRIZS
 • MOSZKVA
 • TOKIÓ
 • DUBAJ
 • SZINGAPÚR
 • BARCELONA
 • LOS ANGELES
 • MADRID

A top 100-as listán ennél is több európai város szerepel. Sőt, idén Budapest is felkerült a listára, a magyar főváros a 38. helyen végzett. Mint írják díszes fürdők, régimódi kávézók, élénk piacok, szecessziós pompa és lenyűgöző történelem várja az ide tévedő látogatókat.

városokban

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top