Connect with us

Magazin

New York nemcsak a Szabadság-szobor. Egy kávéházi naplopó morzsái Brooklynból (2. rész)

New York nemcsak a Szabadság-szobor. Egy kávéházi naplopó morzsái Brooklynból (2. rész)

A: „Annyi sok züllött van New Yorkban! Bárcsak összeszedné és elvinné őket valaki egy szigetre.”

Advertisement

B: „Még nem jöttél rá, hogy pont azon a szigeten vagyunk?”

Brooklynról szóló cikkünk első részét egy komolyabb hangvételű idézettel kezdtük, ma az Overheard in New York portálról merítettünk. Ne keress összefüggést mindazzal, amit lejjebb találsz, csupán a Nagy Alma humorára szerettünk volna ráhangolni.

A rózsaszínű papírszatyor már a múlté

Emlékszel még azokra az időkre, amikor a közösségi oldalak tele voltak papírtáskás, vadiúj cuccokba öltözött és óriási márkafelirat előtt álló, mosolygós barátnők kirándulós képeivel? Nálunk még talán annyira nem érezhető, a világban viszont a nagyon sikeresen fejlődő megtartható divatipar harcol a fogyasztói mentalitás ilyenfajta megnyilvánulásai ellen.

Ha úgy érzed, hogy ruhatáradat mindenképpen szeretnéd felfrissíteni egy New York-i darabbal (vagy hasonlóan, mint a cikk írója, megfeledkeztél arról, hogy 15 fokban és zuhogó esőben elég nehéz rövid ujjú pólóban élvezni az életet), akkor légy igazi brooklyni kávéházi naplopó, és próbálj meg környezetbarátabb alternatívát választani.

Brooklynban tényleg jól és olcsón lehet turizni. A williamsburgi Urban Jungle-ben például kb. 10 pár közkedvelt márkájú (Co….se) edzőcipőt próbáltam fel, mindegyik ára 10 dollár körül mozgott. Esetleg, lehet, hogy már valamikor hallottál az amerikai Buffalo Exchange használtruhát felvásárló és árusító üzletláncról, Brooklynban van belőle 2 is.

Ha sok az időd, és a szekrényedet megtöltő darabok különlegessége átlagon felüli, akkor ne vegyél semmit, hanem varrj! A Flirt butik már 15 éve látja el a brooklyniakat egyedülálló cuccokkal, de varrótanfolyamokat is kínál.

Fénykép forrása: a Flirt hivatalos facebook oldala
https://www.facebook.com/flirtbrooklyn/

Koncertek az édességboltban

Pete édességboltja, vagyis Pete’s Candy Store valójában egy bár kerthelyiséggel. Nem túlságosan nagy, de ha koncertezni akarsz, és nincs kedved se démoni hajrázáshoz, sem pedig reggelig tartó eufórikus diszkózáshoz, viszont inkább szeretnél sörrel a kezedben elrepülni az indie vagy mondjuk a jazzpop világába, akkor jó helyen vagy. Ezenkívül ismerkedhetsz is, szóval, ha magányos utazó vagy, Pete barátunknál lehet a székhelyed akár minden este is. A koncertek ingyenesek, egyébként játszott már itt például Norah Jones vagy Regina Spector is. Ha zenész vagy, figyelmedbe ajánljuk az Open Mic estéket, de aztán, majd ha ez indítja el világraszóló karriered, küldj nekünk egy „köszi” sms-t!

Fénykép forrása: a Petes Candy Store hivatalos facebook oldala
https://www.facebook.com/petescandystore/

Vacsorára fincsi kaja, körítésnek film

Legújabb filmek, művészfilmek, nagy mozi, kis mozi, étterem-mozi, ilyenek közül (is) válogathatsz. A NiteHawk a Porspect Parkban és Williamsbrugben is üzemel, itt filmnézés közben vacsorázhatsz. Képzeld csak el, nézed a Volt egyszer egy Hollywood-ot, közben hot-dogot fogyasztasz pezsgővel… De ha a kajádhoz még pluszban egy igazi filmcsemegét fogyasztanál kommersz újdonság helyett, akkor ajánljuk figyelmedbe a Syndicated-et. Esetleg történelmi környezetben szeretnél mozizni? Ennél mi sem könnyebb! A BAM Rose Cinemas egy régi koncert- és színházteremben vetít, méghozzá egy kulturális központ történelmi épületében. A sokak által leszólt Kent Theatre mozi azoknak való, akik igazán olcsó jeggyel akarják megúszni a filmes estéjüket.

Élelmiszertúra

Amikor első brooklyni estém során beléptem a Manhattan Ave-n található Food Bazaar Supermarket-be egy almáért, kb. 45 percen keresztül bóklásztam a polcok között (annak ellenére, hogy picit büdi volt itt). A bolt óriási, de nem ez volt az oka kései szabadulásomnak. Olyan ételeket találtam, amilyenekről még életemben nem hallottam. Amikor az eladóhölgy automatikusan spanyolul szólt hozzám, és ez nem a kreol bőröm miatt történt, akkor jöttem rá, hogy Dél-Amerika egy pici részére csöppentem. Bizony, ha New Yorkban nemzetiségi ételeket szeretnél kipróbálni, ne állj meg a Chinatown édes-savanyú ízeinél, hidd el, egy élelmiszerbolt-túra is sok kalandot kínál. Zsidó specialitásokért az Empire Kosher Supermaket-et, mexikóiakért a El Tenampa Deli and Grocery boltot keresd fel, ja, és próbálj ki egy mexikói házhozszállítást is. A bőség zavarában fogsz boldogsághormonokat eregetni…


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre
To Top