Connect with us

Magazin

Édes, erős, sikk. Akárcsak egy párizsi szuvenír

Édes, erős, sikk. Akárcsak egy párizsi szuvenír

Ismered azt az érzést, amikor a kirándulásod utolsó napján már épp azt hiszed, hogy egy tökéletes utazást hagyhatsz magad után, mindenre volt időd, mindent megnéztél, minden tervet betartottál, de… De aztán végigfut rajtad a hideg, izzadságcseppek potyognak az orrod hegyéről és hirtelen azt szeretnéd, hogy bárcsak ne lennének barátaid. Ismerős? Igen, ez az a szituáció, amikor eszedbe jut, hogy nem vettél egyetlen szuvenírt sem. Ha ez éppen Párizsban történik meg veled, ne pánikolj, több lehetőséged is van, hogyan csomagold ajándékba a város hangulatát. Tessék, itt van egy pár párizsi szuvenír:

Édes párizsi emlékek

Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, azaz bon-bon és praliné. Minden édesszájú barátod imádni fog és minden egészségmániás édesszájú isteníteni. Párizs cukrásztermékei ugyanis többfajta mentes verzióban is megvásárolhatók, például a Charles Chocolatier-ben. De vigyázz, feltételezzük, hogy a szuvenírek vásárlása közben csak nehezen tudsz majd ellenállni az Alain Ducasse´s csokoládé 44 fajtájának vagy a gyümölcsös La Maison du Chocolat édességeknek. Ha a Ladurée macaron mosolyog majd rád a legszebben, ne felejtsd el, hogy ezt a mennyei ajándékot 5 napon belül kell elfogyasztani.

Kávé? Tea? Mindkettő!

A Belleville Brûlerie egy történelmi teázó, az innen származó kávék és teák képesek bárki konyháját párizsi kávézóvá varázsolni. A választás nem lesz könnyű, a Mariage Frères teákból például 500 különböző létezik. Azoknak, akik még a szuvenír boltokban is az eleganciát keresik, a 17. századi hangulatú Dammann Frères-t ajánljuk. A fennséges illatú teákkal egy darab Franciaországot is ajándékozhatsz a szeretteidnek, pl. párizsi karácsonyt (Noel à Paris) vagy Versailles-i éjszakát (Nuit à Versailles).

Ajándékba rejtett párizsi múlt

Ha szereted az antikváriumok illatát, képes vagy órákig válogatni régi plakátok közül vagy csak szívesen vásárolnál olyan dolgokat, amelyek mögött már rejtőzik valamilyen történet, akkor a Jouffroy Passage tárt karokkal vár. A 19. századi butikok üvegplafonjai között az ajándékvadászat egy élmény lesz. Régi pecsétektől kezdve értékes autogramokon keresztül korabeli képeslapokig találsz majd ott mindent…

Párizsi divat, Téged hazaviszlek!

A párizsi nők stílusáról, de főleg kisugárzásáról tényleg nem érdemes beszélni, azt inkább látni kell. Ha otthon egy divatőrült barátnő vár, próbálj meg pár órára elveszni a ruhabutikokban vagy bizsuboltokban, egy sál, egy pár kesztyű vagy valami kecses kiegészítő nem lehet helytelen választás.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top