Connect with us

Magazin

Ezt látnod kell! 5 csodálatos hely, amit az Instagram turisták tettek népszerűvé!

Ezt látnod kell! 5 csodálatos hely, amit az Instagram turisták tettek népszerűvé!

A közösségi média kétségtelenül nagy befolyással bír, még abban is képes befolyásolni minket, hogy hova utazzunk legközelebb. Megpróbálhatjuk ugyan tagadni, de manapság sokan az Instagram alapján választják meg úti céljukat. Vannak, akik szerint nem mindegy, hogy egy adott helyszínről milyen képek tűnnek fel a hírfolyamunkban, vagy hogy milyen fotókat tudunk majd egy-egy helyszínen készíteni. Előző cikkünkben már összeállítottuk 2020 legfotogénebb országait, most azokra a desztinációkra koncentrálunk, amelyeket az Instagram turisták tettek népszerűvé!

Bizonyosan akadnak olyan pontok a nagyvilágban, amelyeket hosszú évekig még biztosan felkereshetünk, a klímaváltozás, vagy az emberi hanyagság miatt azonban, számos bámulatos terület veszélybe került. Az alább látható helyszínek már jóval azelőtt itt voltak, hogy az Instagram egyáltalán megjelent volna, ám népszerűségük rohamos növekedése tagadhatatlanul a világ egyik legnépszerűbb alkalmazásának köszönhető. Hogy ez jó, vagy rossz – azt rátok bízzuk!

Banff Nemzeti Park, Kanada

A Banff Nemzeti Park egyike a kanadai Sziklás-hegység nemzeti és tartományi parkjainak, amelyek a Világörökség listájára is felkerültek. Itt járva az ember mindannyiszor megszédül mindattól a szépségtől, ami elé tárulkozik. Alpesi hegységek, hatalmas jégmezők és tavak százainak lélegzetelállító hazája a vidék – így méltán népszerű az Instagram felhasználók körében is. Annyira, hogy a parkot 2017-ben ideiglenesen be is zárták a túlzsúfoltság miatt, hogy megvédjék a veszélyeztetett vadon élő állatokat és a természetet.

https://www.instagram.com/p/CBa-uldnKfv/

Mexikó Yucatán-félsziget

Mexikóban lenyűgöző városok, üdülőhelyek és strandok találhatók, amelyek izgalmas és persze kulturálisan gazdag úti célokként szolgálnak. Különösen az ország Yucatán-félszigete az, amely otthont ad a világ igencsak népszerű Instagram-barát célpontjainak. Nem véletlenül, tesszük hozzá! A Yucatán-félsziget Közép-Amerikában, Mexikó délkeleti részén elhelyezkedő földnyelv, amely a Karib-tengert választja el a Mexikói-öböltől. Itt volt a maja civilizáció központja. Olyan maja városromokat csodálhatunk meg erre járva, mint Tikal, Calakmul, Uxmal, vagy Chichén Itzá.

Ebben a térségben található a Suytun Cenote is – mint egyedüli vízforrás a dzsungelben elrejtve. Amikor először láttam képet róla, az első gondolatom az volt, hogy egyszer mindenképp el kell jutnom ide, másodszor pedig, hogy a hely, akár egy Tomb Raider filmből is származhatna. Pedig sokkal több, mint egy egyszerű filmkellék a maga misztikus történelmével… De beszéljenek helyettünk a képek!

https://www.instagram.com/p/B9kpcIUhNzm/

Fjaðrárgljúfur-kanyon, Izland

Izland rengeteg csodát tartogat. De Fjaðrárgljúfur igazán különleges a maga nemében. Már a kanyonhoz vezető út is rengeteg meglepetést rejt, sok-sok kisebb-nagyobb kőépítményt, láva-kúpot láthatunk erre járva. Bennfentesek korábban beszámoltak arról, hogy a festői kanyon zöld szikláival és vízeséseivel már ismert célpont volt Reykjaviktól keletre, ám az izlandi turisztikai ügynökség képviselője elmondta a CNN Travelnek, hogy a látogatók száma 50-80% -kal nőtt egy bizonyos videó megjelenése óta. Hogy milyen videó, kérdezed?! Nos, a kanyon népszerűsége Justin Bieber az „I will show you” videoklipje után ugrott meg drasztikusan, a parkot egy időre be is kellett zárni.

https://www.instagram.com/p/BmvbXGFhrfW/

„A kék gyöngyszem” – Chefchaouen, Marokkó

Észak-Marokkó talán leghangulatosabb városkája Chefchaouen. Gazdag történelme és mesés fekvése miatt, a hegyek között elrejtve – sok utazó kedvence. Népszerűsége gyorsan növekedett az elmúlt öt évben, köszönhetően a városban található kék színre festett épületeknek. Sokan úgy vélik, hogy a kék szín szimbolizálja az ég és a mennyország találkozását, mások a tenger színeként gondolnak rá. Bármi legyen is azonban az oka a kékre festett falaknak, a turistákat mágnesként vonzza. A település ráadásul csak néhány órányira fekszik az ország egy másik, igencsak kedvelt városától, Marrákestől – amiről mondani sem kell, szintén az Instagram utazók egyik kedvenc célpontja.

https://www.instagram.com/p/CBiF6tuDIvn/

Elszáz, Franciaország

A német és latin világ között húzódó bájos Elszáz, változatos vakációt ígér. Franciaország északkeleti részén fekszik – dombok, hegyek, és síkságok kedves kis mozaikja, ahol a borvidékek között megbújva, ősi várak és kedves falvak találhatók. Még keresni sem kell nagyon őket! Az Elszáz szívében fekvő, Colmar városa a turisták körében különösen népszerű, színes házaival és bájos csatornáival egy megelevenedő mesevilágnak is tűnhet. Ráadásul itt valóban borral szelídítik meg a szörnyeteget – 4200 borosgazda 140 millió palackot tölt meg itt évente. Finom!

https://www.instagram.com/p/B1f-Cj2IavR/

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top