Connect with us

Hírek

Egzotika teszt és karantén nélkül: 8 ország, amely biztonságos pihenést ígér

Egzotika teszt és karantén nélkül: 8 ország, amely biztonságos pihenést ígér

Fáj a fejed attól, hogy az utazási információk napról napra változnak? Repülnél, de nem tudod, hogy hol vár rád karantén? A tesztelési pontok is kiakasztanak? Akkor ez a cikk neked szól! A koronavírus-járvány ellenére a pelikánok folyamatosan figyelik a járványügyi helyzettel kapcsolatos utazási információkat. Olvass, tervezz, repülj a szárnyaink alatt. Egzotika teszt és karantén nélkül: íme 8 olyan ország, amely biztonságos pihenést ígér.

Advertisement

Dominikai Köztársaság most ingyenes COVID-19 biztosítással

Végtelen hosszú, vakítóan fehér homokos strandok, a türkizkék tenger és a karibi hangulat. A Dominikai Köztársaság ingyenes COVID-19 biztosítást kínál a turisták számára. Fertőzés esetén az összes bejövő utasnak (állampolgárságtól vagy nemzetiségtől függetlenül) a helyi önkormányzat megtéríti tartózkodásuk meghosszabbításával, a jegyek megváltoztatásával vagy a hazaszállítással kapcsolatos költségeket, valamint készpénzt biztosítanak vészhelyzet esetén. Az újdonság 2020 decemberéig érvényes, szóval nem árt sietni!

Kedvezményes repjegyek Punta Cana, repülj az Air France légitársasággal

VIVA LA MEXICO!

Pálmafákkal szegélyezett strandok, hófödte vulkánok, kaktuszokkal teli sivatagok, fűszeres konyha, nyüzsgő városok és Frida művészete. Mexikó a végtelen kaland hazája. Június 8-tól újra megnyitotta határait a külföldi turisták előtt, az ország turisztikai attrakciói szigorú egészségügyi és biztonsági irányelvek szerint újra megnyithattak a turisták előtt. A látogatók jelenleg karanténkötelezettség és teszt nélkül is felkereshetik az országot, az utasoknak azonban érvényes utazási biztosítással kell rendelkezniük, amely fedezi a koronavírus költségeit.

Karantén és teszt nélkül, repjegyek szuper áron!

ZANZIBÁR és TANZÁNIA

Dzsungelszafari, fenséges gótikus építészet, lenyűgöző tájak, gazdag kulturális örökség, egzotikumez Zanzibár, egy szigetcsoport közvetlenül Kelet-Afrika partjainál. Zanzibár titokzatos sziget, egyszerre találkozhatsz a jelennel és a szövevényes múlttal. Ráadásul itt egész évben nyár van, az emberek közvetlenek és barátságosak, hisz ahogy ők mondják: az élet szép és gondtalan. Ez év tavaszán újraindult a nemzetközi forgalom, és megszűnt a kéthetes karanténkötelezettség is. Az utazás során az utasoknak kötelező egy regisztrációs űrlap kitöltése, a belépés után pedig a repülőtér dolgozói hőmérsékletet mérnek. Ha valamelyik utas a betegség tüneteit mutatja, tesztet végeznek rajta.

Kedvezményes repjegyek Zanzibárra

Isztambul a Turkish Airlines légitársasággal

Ez a két kontinensen nyújtózkodó, Földközi-, Égei- és Fekete-tenger által közrefogott lenyűgöző ország számtalan titkot és páratlan tájakat rejt. Törökország továbbra sem korlátozza külföldi állampolgárok belépését az ország területére. Érkezéskor formanyomtatványt kell kitölteni, melyen az alábbi adatok megadása kötelező: személyes adatok; utazási adatok (közlekedési eszköz fajtája, ülés száma); törökországi szálláshely címe; elérhetőségek; esetleges tünetek.

Akciós repjegyek Budapestről Isztambulba

Brazília – utazási biztosítással

A legek hazája: a legnagyobb és legnépesebb dél-amerikai ország, a világ leghosszabb és legszélesebb folyója, az Amazonas itt folyik az Atlanti-óceánba, őserdeje a Föld leggazdagabb biológiai és élővilág rezervátuma. Az országba 90 napnál rövidebb időre légi úton beutazó külföldiek belépését azzal a feltétellel engedélyezik, hogy a tartózkodás teljes időtartamára rendelkezniük kell Brazíliában érvényes egészségügyi biztosítással, melynek igazolását a biztosítási irat angol nyelvű változatának felmutatásával kérhetik az érkezési repülőtéren. A COVID-19 PCR tesztet és szerológiai tesztet az ország nagyobb városainak laboratóriumaiban és gyógyszertáraiban el lehet végeztetni, ezek költségét előre ki kell fizetni. A PCR teszt eredményére olykor több napot kell várni az adott laboratórium leterheltségétől függően.

Costa Rica most teszt és karantén nélkül

A közép-amerikai kontinenshídon, nyugatról a Csendes-óceán, keletről a Karib- tenger jótékony ölelésében elhelyezkedő ország csupa természeti csodával várja a látogatókat. Az ország nemrégiben óvatosan enyhíteni kezdett a korlátozásokonNovembertől az utazóknak érkezéskor már nem kell negatív PCR-tesztet felmutatniuk. A fokozott határellenőrzés mellett azonban a látogatóknak továbbra is kötelező egy járványügyi nyomtatvány kitöltése és az utasbiztosítás, amely az esetleges karantén költségét és a súlyos betegségek ellátását is fedezi.

Kedvezményes repjegyek Costa Rica

Kuba – utazási biztosítással

Ez az egyedülálló hangulatú karibi sziget csodálatos tájakkal, pezsgő ritmusokkal, csípős dohánnyal és füstös rummal csábítja a turistákat. Július elején az ország bejelentette, hogy kész újra megnyitni számos szigetét az idegenforgalom előtt. Még jobb, hogy utazók visszacsábításának az érdekében a nemzetközi látogatók számára érkezéskor ingyenes COVID-19 tesztet kínálnak, de magának a kötelező biztosításnak a költsége már az utazót terheli.

Álomszerű körülmények: vár rád a forró, kubai Varadero

2020. november 15-től a havannai José Martí nemzetközi repülőtér is – hasonlóan az ország más repülőtereihez – fogad kereskedelmi járatokat. 2020. december 1-jétől minden utasnak 30 dolláros higiéniai díjat is kell fizetnie. (A díj nem csak a PCR-vizsgálat elvégzését tartalmazza, hanem az összes többi egészségügyi költséget is.) Továbbá az országba érkező turistáknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a repülőtéren PCR tesztet végeznek a kubai egészségügyi szakemberek, amelynek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles beutazót. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat a fővárosban. Az 5. napon ellenőrző tesztet köteles végeztetni minden Havannába utazó (ennek helyszíne Havannában: Clinica Internacional de Siboney).

Ismerd meg a csodálatos Havannát. Repülj az Air Canada légitársasággal

Jamaica – regisztrációval

Jamaica június 15-től megnyitotta határait a külföldi turisták előtt, menetrendszerinti járatok korlátozott számban üzemelnek. A miniszterelnök bejelentése értelmében, a Jamaicába beutazókat három kategóriába sorolhatják: Jamaica-i állampolgárok, turisztikai céllal beutazó külföldiek és üzleti tevékenység céljával beutazó külföldi állampolgárok. Karanténkötelezettég nincs, az utazás megkezdése előtt öt nappal azonban regisztrálni kell. Továbbá, a turisztikai céllal beutazók esetében ún. „closed circuit” intézkedést vezettek be, aminek értelmében a szállodát önállóan nem hagyhatják el, csak a hotel által szervezett programokon vehetnek részt.

Kedvezményes repjegyek Jamaicába


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top