Connect with us

Hírek

Egzotika teszt és karantén nélkül: 8 ország, amely biztonságos pihenést ígér

Egzotika teszt és karantén nélkül: 8 ország, amely biztonságos pihenést ígér

Fáj a fejed attól, hogy az utazási információk napról napra változnak? Repülnél, de nem tudod, hogy hol vár rád karantén? A tesztelési pontok is kiakasztanak? Akkor ez a cikk neked szól! A koronavírus-járvány ellenére a pelikánok folyamatosan figyelik a járványügyi helyzettel kapcsolatos utazási információkat. Olvass, tervezz, repülj a szárnyaink alatt. Egzotika teszt és karantén nélkül: íme 8 olyan ország, amely biztonságos pihenést ígér.

Dominikai Köztársaság most ingyenes COVID-19 biztosítással

Végtelen hosszú, vakítóan fehér homokos strandok, a türkizkék tenger és a karibi hangulat. A karantén nem kötelező az érkezést követően, ugyanakkor a repülőtéren hőmérséklet vizsgálatot végezhetnek. Belépés előtt minden uas köteles egy regisztrációs űrlapot kitölteni. Az űrlap a következő linken érhető el: https://eticket.migracion.gob.do/. Az űrlap kitöltése után minden utas kap egy egyedi QR-kódot, amelyet leszálláskor kell bemutatnia. Az űrlap bármikor kitölthető, akár a reptéren is.

A Dominikai Köztársaság 2021 áprilisáig meghosszabbította az ingyenes COVID biztosítási programját is. Koronavírusos fertőzés esetén az összes bejövő utasnak (állampolgárságtól vagy nemzetiségtől függetlenül) a helyi önkormányzat megtéríti tartózkodásuk meghosszabbításával, a jegyek megváltoztatásával vagy a hazaszállítással kapcsolatos költségeket, valamint készpénzt biztosítanak vészhelyzet esetén.

Kedvezményes repjegyek Dominikai Köztársaságba!

VIVA LA MEXICO!

Pálmafákkal szegélyezett strandok, hófödte vulkánok, kaktuszokkal teli sivatagok, fűszeres konyha, nyüzsgő városok és Frida művészete. Mexikó a végtelen kaland hazája. Június 8-tól újra megnyitotta határait a külföldi turisták előtt, az ország turisztikai attrakciói szigorú egészségügyi és biztonsági irányelvek szerint újra megnyithattak a turisták előtt. A látogatók jelenleg karanténkötelezettség és teszt nélkül is felkereshetik az országot, az utasoknak azonban érvényes utazási biztosítással kell rendelkezniük, amely fedezi a koronavírus költségeit.

Karantén és teszt nélkül, repjegyek szuper áron!

ZANZIBÁR és TANZÁNIA

Dzsungelszafari, fenséges gótikus építészet, lenyűgöző tájak, gazdag kulturális örökség, egzotikumez Zanzibár, egy szigetcsoport közvetlenül Kelet-Afrika partjainál. Zanzibár titokzatos sziget, egyszerre találkozhatsz a jelennel és a szövevényes múlttal. Ráadásul itt egész évben nyár van, az emberek közvetlenek és barátságosak, hisz ahogy ők mondják: az élet szép és gondtalan. Zanzibáron tavaly tavasszal újraindult a nemzetközi forgalom. Tanzánia eltörölte a 14 napos karanténkötelezettséget, negatív PCR teszt bemutatása sem szükséges a beutazáshoz! Érkezéskor a repülőtéren testhőmérséklet ellenőrzést végeznek, amennyiben tünetek mutatkoznak, egy teszt elvégzésére, pozitív eredmény esetén pedig 14 napos izoláció betartására kötelezik az utazót.

Kedvezményes repjegyek Zanzibárra

Isztambul – COVID-teszttel, karantén nélkül

Ez a két kontinensen nyújtózkodó, Földközi-, Égei- és Fekete-tenger által közrefogott lenyűgöző ország számtalan titkot és páratlan tájakat rejt. A Törökországban bevezetett új egészségügyi intézkedések értelmében december 30-tól csak azok a személyek léphetnek be az országba, akik maximum 72 óránál nem régebbi negatív teszteredményt produkálnak és ezt bemutatják. A 6 évesnél fiatalabb utasok esetében nem kötelező vizsgálati eredmény benyújtása. Ugyanez a szabály vonatkozik a tengeren és közúton érkezőkre december 30-ától. Ennek hiányában az általuk megadott törökországi szálláshelyen kötelesek karanténba vonulni, amelynek során a hetedik napon a török Egészségügyi Minisztérium PCR-tesztnek veti alá az utazót. Az intézkedés várhatóan 2021. március 1-ig marad érvényben.

Akciós repjegyek Budapestről Isztambulba

Brazília – COVID-teszttel, karantén nélkül

A legek hazája: a legnagyobb és legnépesebb dél-amerikai ország, a világ leghosszabb és legszélesebb folyója, az Amazonas itt folyik az Atlanti-óceánba, őserdeje a Föld leggazdagabb biológiai és élővilág rezervátuma. Brazília a tengerentúli célállomások közül azon kevesek egyike, ahova a turisták korlátozás nélkül léphetnek be amennyiben légiúton érkeznek az országbaDecember 30-tól azonban a beutazni szándékozóknak az induló járatra való felszállásnál már egy, a beszállás előtt 72 órával korábban kiállított negatív „RT-PCR” COVID-19 teszteredményt mutató angol nyelvű igazolást kell bemutatniuk a légitársaságnak. Az érkezésnél a beutazónak egy a brazil COVID-19 járványügyi helyzetben elrendelt egészségügyi szabályok betartására vonatkozó nyilatkozatot is alá kell írnia.

Fedezd fel Rio de Janeirót most kedvezményes áron!

Costa Rica teszt és karantén nélkül

A közép-amerikai kontinenshídon, nyugatról a Csendes-óceán, keletről a Karib- tenger jótékony ölelésében elhelyezkedő ország csupa természeti csodával várja a látogatókat. Az ország nemrégiben óvatosan enyhíteni kezdett a korlátozásokonNovembertől az utazóknak érkezéskor már nem kell negatív PCR-tesztet felmutatniuk. A fokozott határellenőrzés mellett azonban a látogatóknak továbbra is kötelező egy járványügyi nyomtatvány kitöltése és az utasbiztosítás, amely az esetleges karantén költségét és a súlyos betegségek ellátását is fedezi.

Kedvezményes repjegyek Costa Rica

Kuba – utazási biztosítással

Ez az egyedülálló hangulatú karibi sziget csodálatos tájakkal, pezsgő ritmusokkal, csípős dohánnyal és füstös rummal csábítja a turistákat. Július elején az ország bejelentette, hogy kész újra megnyitni számos szigetét a turizmus előtt. Az utazók visszacsábításának az érdekében a nemzetközi látogatók számára érkezéskor ingyenes COVID-19 tesztet kínálnak, de magának a kötelező biztosításnak a költsége már az utazót terheli.

2021. január 1-jétől a Kubába érkezőknek – nemzetiségtől függetlenül – rendelkezniük kell egy 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszttel. A tesztről kétnyelvű – a tesztelést végző ország nyelvén, illetve angolul kiállított igazolást kell bemutatni az érkezéskor. Az új rendelkezés nem hatálytalanítja a jelenleg is érvényben lévő intézkedéseket, melyek értelmében az országba érkező turistáknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a repülőtéren pedig PCR-tesztet végeznek az egészségügyi szakemberek. Ennek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles utazót. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat.

Ismerd meg a csodálatos Havannát. Repülj kedvezményes áron!

Jamaica – regisztrációval

Jamaica június 15-től megnyitotta határait a külföldi turisták előtt, menetrendszerinti járatok korlátozott számban üzemelnek. A miniszterelnök bejelentése értelmében, a Jamaicába beutazókat három kategóriába sorolhatják: Jamaica-i állampolgárok, turisztikai céllal beutazó külföldiek és üzleti tevékenység céljával beutazó külföldi állampolgárok. Karanténkötelezettég nincs, az utazás megkezdése előtt öt nappal azonban regisztrálni kell. Továbbá, a turisztikai céllal beutazók esetében ún. „closed circuit” intézkedést vezettek be, aminek értelmében a szállodát önállóan nem hagyhatják el, csak a hotel által szervezett programokon vehetnek részt.

Kedvezményes retúr repjegyek Jamaicába


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.4/5 - (5 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top