Connect with us

Hírek

Jamaica megnyitotta határait, kötelezően fizetendő díjakat szabtak meg

Jamaica megnyitotta határait, kötelezően fizetendő díjakat szabtak meg

Jamaica június 15-től megnyitotta határait a külföldi turisták előtt. A miniszterelnök bejelentése értelmében, a Jamaicába beutazók három kategóriába sorolhatók: Jamaica-i állampolgárok, turisztikai céllal beutazó külföldiek, illetve az üzleti tevékenység céljával beutazó külföldi állampolgárok. Kötelezően fizetendő 40 dolláros díjat is bevezettek. Ez utóbbi program célja, hogy az utazók nagyobb bizalommal vágjanak neki az útnak.

Jamaica az amerikai szubkontinens harmadik legnépesebb, többségben angol anyanyelvű országa az Egyesült Államok és Kanada után. Csodás homokos tengeröblei mellett, vízesései, a dzsungelben található vad folyói, na és persze Bob Marley és a reggae zene miatt szeretik annyian. Az ország június 15-től megnyitotta határait a külföldi turisták előtt. A miniszterelnök bejelentése értelmében, a Jamaicába beutazók három kategóriába sorolhatók:

  • Jamaica-i állampolgárok, illetve az országban rezidens nem jamaicai állampolgárok.
  • Turisztikai céllal beutazó külföldiek.
  • Üzleti tevékenység céljával beutazó külföldi állampolgárok.

A fent jelzett első és második kategóriába soroltak Jamaicába történő beutazása esetén megvizsgálják, hogy az illető „magas kockázatú” csoportba sorolható-e (mely országból érkezett), s ez esetben tesztet végeznek. A teszt elvégzését követően – az egészségügyi hatóságok döntése értelmében –  otthoni vagy hatósági karanténba kell vonulniuk. A 14 napig vagy annál hosszabb ideig Jamaicában tartózkodó külföldiek esetében, a rezidens, nem jamaicai állampolgárokra vonatkozó szabályok az irányadók.

Kötelezően fizetendő 40 dolláros díjat is bevezettek. Ez utóbbi célja, hogy az utazók nagyobb bizalommal vágjanak neki az útnak. A programot a Global Tourism Resilience Crisis Management Center koordinálja és irányítja a Global Rescue vállalattal együttműködve. Jamaica ezzel az első ország, amely megkönnyíti a partnerséget egy átfogó járványbiztonsági program érdekében ­- írja a Lonely Planet. A biztosítás fedezi többek között a gyógykezelés, a helyszíni mentés, az evakuálás és a hazaszállítás költségeit orvosi vészhelyzetek esetén, beleértve a COVID-19-et és a természeti katasztrófákat.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top