Connect with us

Hírek

Costa Rica megnyitotta határait, eltörölték a kötelező PCR-tesztet is!

Costa Rica megnyitotta határait, eltörölték a kötelező PCR-tesztet is!

Costa Rica november 1-jén megnyitotta határait a külföldi turisták előtt. Az utazóknak érkezéskor már nem kell negatív PCR-tesztet felmutatni. A fokozott határellenőrzés mellett azonban a látogatóknak továbbra is kötelező egy járványügyi nyomtatvány kitöltése és az utasbiztosítás.

Advertisement

A koronavírus-járvány kezelésében a közép-amerikai régióban Costa Rica lett az egyik legsikeresebb ország. Késő tavasszal minimálisra csökkentették a közutak forgalmát, csak a létszükségletet kielégítő üzletek nyithattak ki, lezárták a parkokat, tengerpartokat és a templomokat, illetve külföldieket egyáltalán nem engedtek belépni az országba. Most azonban új fejezet kezdődik. Costa Rica megnyitja határait a nemzetközi utasforgalom előtt.

Az ország nemrégiben óvatosan enyhíteni kezdett a korlátozásokon, a nemzetközi légiközlekedést augusztus 1-jétől állítja fokozatosan helyre. Novembertől az utazóknak érkezéskor már nem kell negatív PCR-tesztet felmutatni. A fokozott határellenőrzés mellett azonban a látogatóknak továbbra is kötelező egy járványügyi nyomtatvány kitöltése és az utasbiztosítás, amely az esetleges karantén költségét és a súlyos betegségek ellátását is fedezi.

A szállodák jelenleg 100%, míg az éttermek és bárok 50% -os kapacitással működnek az országban. A maszkiveselés továbbra is kötelező minden nyilvános helyen.

Costa Rica PCR-tesztet

A közép-amerikai kontinenshídon, nyugatról a Csendes-óceán, keletről a Karib- tenger jótékony ölelésében elhelyezkedő ország csupa természeti csodával várja a látogatókat. Az Idegenforgalmi Tanács épp ezért reméli, hogy az utazók visszatérése, nemcsak a turizmus növekedésére lesz majd jótékony hatással, de más iparágakra is kihat majd, új lendületet adva ezzel az ország gazdaságának. 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top