Connect with us

Hírek

Digitális egészségügyi útlevéllel kísérleteznek a légitársaságok

Digitális egészségügyi útlevéllel kísérleteznek a légitársaságok

A pandémia miatt megcsappant nemzetközi járatok újraindításán fáradozik több légitársaság is. Az újraindítását azzal segítenék elő, hogy egy applikációval digitális egészségügyi útlevelet állítanának ki.

Advertisement

Az Európai Unió még júliusban megnyitotta külső határait, mivel azonban az egyes tagországok jelenleg külön-külön szabályozzák, honnan lehet szabadon belépni, illetve a tesztelés szabályait is különbözően értelmezik – az utasok nehezen tájékozódnak, ami tovább rontja a járvány miatt amúgy is megcsappant utasforgalmat. Így pedig nem meglepő, hogy több légitársaság is digitális egészségügyi útlevéllel kísérletezik, hogy azzal a nemzetközi utasforgalmat újraindítsa.

Az okoseszközökre készült alkalmazást egyelőre önkéntesek bevonásával tesztelik a United Airlines London-Heathrow és New York-Newark közti járatain. A kezdeményezés lényege, hogy megbízható laborokból származó adatok alapján állítsanak ki igazolást, később pedig majd az oltás beadását is fel lehetne tüntetni az alkalmazásban. Az eredmények alapján az alkalmazás egy QR-kódot generál, amelyet a légitársaság alkalmazottai és a határőrség is be tud olvasni. Ezzel kvázi szabadon utazhatnánk…

A tesztben a Cathay Pacific is részt vesz, de novemberben és decemberben újabb, eddig még nem megnevezett légitársaságok is csatlakozhatnak. A széleskörű bevezetést januárban tervezik.

A repülőgépek fedélzetén alacsony a fertőzés kockázata

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legújabb kutatásai azt mutatják, hogy a koronavírus átvitelének kockázata a repülőgépeken nagyon alacsony. A IATA által publikált tanulmányból kiderül, hogy 2020 eleje óta a repülőgépek fedélzetén mindössze 44 COVID-19 esetet jegyeztek fel, miközben a járatokon 1,2 milliárd ember fordult meg.

Ez is érdekelhet:
Digitális egészségügyi útlevéllel kísérleteznek.

(Forrás: airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top