Connect with us

Hírek

Friss: kidolgozták az egységes EU-s tesztelés rendszerét

Friss: kidolgozták az egységes EU-s tesztelés rendszerét

Három szakmai szervezet: a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI), az Airlines for Europe (A4E) lobbiszervezet és a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) közösen kidolgozta azt az egységes EU-s tesztelési rendszert, amellyel a kötelező karantént, illetve az utazási korlátozásokat lehetne kiváltani. Mutatjuk a részleteket.

Mint arról korábban beszámoltunk, nemrégiben jelentős szakmai egyesületek kérték az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent, hogy győzze meg a kormányfőket az egységes EU-s tesztelési szabályok fontosságáról. A huszonöt utazási és turisztikai szervezet kérelmükben az IATA által is javasolt gyorstesztek reptereken történő kötelező alkalmazását szorgalmazta. Az érkező országokban ezen tesztek eredményét szükséges volna elfogadni, így kiváltható lenne a karantén.

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI), az Airlines for Europe (A4E) lobbiszervezet és a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) mostanra már ki is dolgozta a tesztelés pontos rendszerét, amelynek lényege, hogy minden utast közvetlenül a repülés előtt, lehetőleg még a légikikötőben teszteljenek. Az eredményt legkésőbb 1 órával a járat indulása előtt kellene megkapnia az utasnak. Az “EU-wide Testing Protocol – EU-TPT” elnevezésű program minden országban egységes, háromszínű országbesorolást használna. A tervek szerint a zöld és a sárga zónába tartozó országoknál nem, de a piros zóna országainál kötelező tesztelést vezetnének be. A három szervezet szorgalmazza, hogy a program államilag finanszírozott legyen, vagy az utasok számára megfizethető árú.

„Meg kell tanulnunk együtt élni és utazni ezzel a vírussal” – hangsúlyozták a szakmai szervezetek. Mint mondták fontos, hogy az emberek újra szabadon és biztonságosan utazhassanak, az összeköttetések pedig minnél előbb helyreálljanak.

Portfolio.hu cikke közben arról számolt be, hogy az uniós tagállami nagykövetek ma szavaznak arról a javaslatról, amely szerint egységes szempontok alapján meghatározott módon sorolnák három színkód alá a tagállamokon belüli régiókat. Így határoznák meg, hogy a járvány idején az emberek hová utazhatnának szabadon a schengeni térségen belül. Ez még nem jelent végső döntést, jövő héten az Általános Ügyek Tanácsa is foglalkozik a kérdéssel.

(Forrás: airportal.hu)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top