Connect with us

Hírek

Magyarország egyszerűsítené a karantén ellenőrzését

Magyarország egyszerűsítené a karantén ellenőrzését

Jelentősen egyszerűsítené a külföldről hazatérő állampolgárok esetében a karantén elrendelését és ellenőrzését a kormány. A kormány által benyújtott törvényjavaslat értelmében, kötelezővé válna az elektronikus ellenőrzés, a szabályszegők büntetése pedig akár hatszázezer forintra is rúghat.

Advertisement

Pénteken este a kormány benyújtott egy törvényjavaslatot a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban, amely számos ponton egyszerűsíti és gyorsítja a hatóságok és az állampolgárok számára a karanténnal kapcsolatos ügyintézést. A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos szabályok és a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvényjavaslat értelmében a hatósági házi karantén elrendelésénél nem kell egyedi közigazgatási hatósági eljárást lefolytatni, elegendő, ha a határellenőrzést végző rendőri szerv a karantén kötelezett személyt tájékoztatja.

A karanténra kötelezett személy már az országba érkezését megelőző 24 órával is megadhatja az adatait a rendőrség hivatalos honlapján.Aa kötelező karantén helyének címét is bejelentheti ugyanitt. Ezt követően az utas köteles lenne közvetlenül a karantén helyszínére menni. És annak bejárati ajtaján a határellenőrzést végző rendőri szerv által átadott jelölést jól láthatóan elhelyezni. Szintén könnyítés, hogy az utasnak lehetősége lenne a tömegközlekedés használatára is, de az utazást nem lehetne megszakítani.

Magyarország karantén

A javaslat részletezi továbbá, hogy a karanténra kötelezett személy milyen feltételek szerint (akár elektronikusan a területileg illetékes rendőrkapitányság számára magyar vagy angol nyelven megküldött engedélykérelem mellett) hagyhatja el a karantént.

A törvényjavaslat szerint kötelező lenne a karantén ellenőrzésére szolgáló mobiltelefonos alkalmazás használata. A szoftvert a karanténra kötelezett személy csak a hatósági házi elkülönítés lejártát követő napon távolíthatja el eszközéről.

(Forrás: airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top