Connect with us

Magazin

10 olcsó európai úti cél (Azoknak is, akik már a nyári kirándulásukat tervezik)

10 olcsó európai úti cél (Azoknak is, akik már a nyári kirándulásukat tervezik)

Fájó szívvel emlékezel a nyárra? Öledbe forró könnyek potyognak, mikor a tengerparti nyaraláson készült képeket nézegeted? Esetleg te is egy vagy azok közül a szorgalmas utazók közül, akik már a következő nyári kirándulás költségvetését tervezik (azaz, legyen jó és legyen olcsó)? Akkor ezt a cikket gondosan mentsd el valahová. Mutatunk 10 pénztárcabarát helyszínt, melyek bár a melegebb hónapokban populárisak, télen is szívesen várják a turistákat.

Advertisement

1. Horvátország déli része és Brač

Horvátország a növekvő konkurencia ellenére is Európa egyik legpopulárisabb úti célja. Sajnos, egyre drágul, főleg a főszezon idején. De ha nem a legmelegebb hónapokat választod és nem jelentene problémát számodra az sem, ha a legdélebbi részeire kellene utaznod, akkor az idilli Brač-szigeten egészen olcsón is megúszhatod.

2. Macedónia

Macedóniát nem a tipikus tengerparti partik színtereként szoktuk elképzelni. Tudod, hogy miért? Mert nincs tengerpartja. De ha nem halsz bele, hogy az utazásod során nem mártózol meg sós vízben, akkor kárpótlásként nagyon sok szépet mutat majd neked ez a balkáni állam. Csak 15 km-re Szkopjétól található az óriási Matka-tó a Matka-kanyonnal, mindkettő lélegzetelállító látvány. Ja, és olcsó.

3. Montenegró

Pár éve még nagyon alternatív nyaraló-helynek számított Montenegró. A balkáni életérzés mediterrán stílussal ízesítve igencsak egyedi hangulatot képes teremteni. Montenegró egyik legintenzívebben munkálkodó vonzerejének pont ezt tartják. Hegyek, strandok, bizánci, szláv vagy keresztény kultúra – ez a kis ország rengeteg élménnyel képes megajándékozni. És hangsúlyozzuk: nagyon elfogadható áron.

4. Bulgária

Itt van Horvátország tesója, mely kistesóból nőtte ki magát naggyá. Ma már ugyanis nemcsak Közép- és Kelet-Európa kirándulói kedvelik. Szolgáltatásainak minősége egyre csak nő. Ha tényleg spórolni szeretnél, akkor a populáris üdülők helyett inkább valamilyen kedves partvidéki faluban szállásold el magad. De Szófia, azaz a főváros is megér egy látogatást. Tele van fantasztikus katedrálisokkal, kellemes parkokkal és kávézókkal. Bár nem annyira olcsó, mint Bulgária csendesebb részei.

5. Párosz, Andros és Folegandros görög szigetek

Mi tagadás, Mykonos csodálatos, Szantorini mesés, de mindkettő drága. Mivel ez a lista olcsóbb alternatívákról szól, próbálj meg most picit ráhangolódni a kevésbé istenített szigetekre. Főleg a Párosz, Andors és Folegandros hármast javasoljuk. Gyönyörűek, hab a tortán, hogy a partra terített törölköződön nem landol percenként egy idegen láb.

6. Marmaris, Törökország

Marmaris egy kikötőváros, a Török Riviéra egyik legszebben ragyogó dísze. Régi emlékműveket rejt, de stílusos kávéházai és bárjai szintén könnyen varázsolják a kirándulók napjait felejthetetlenné. Bátran válaszd komplett utazásod helyszínének, de rövid hajóút céljaként is megállja a helyét.

7. Isztria, Horvátország

Na igen, megengedünk magunknak egy pici átfedést is, újra a horvát szomszédoknál állunk meg egy pillanatra. Isztriát sokan Horvátország Toszkánájának is nevezik, és nem véletlenül. Minőségi borainak, olajfáinak, megváltó semmitevés-hangulatának köszönhetően. Ehhez még gondolatban add hozzá a dombokról integető káprázatos városait, és tessék! Készen is van egy idilli kirándulás terve.

8. Szlovénia

Kicsi ország, de mindene van. A Júliai-Alpok, a tenger egy pici darabja, kristályos tavak, hogy csak egy pár dolgot említsünk. Szlovénia képes mindenfajta utazó, turista, kiránduló szükségleteit kielégíteni. Nem túl nagy méretének előnye, hogy a legszebb látnivalóit egyetlen hétbe is bele tudod gyömöszölni.

9. Albánia

Egy újabb miniország, amely nem hagyja a kirándulók szívét hidegen. De Szlovéniával ellentétben Albánia egyelőre nem annyira keresett a turisták körében. Szóval, ha nyugalmat keresel kedvezményes áron, ez egy ideális választás. A görög határok mentén húzódik a gyönyörű Ksamil-tengerpart, innen lelkesen és könnyedén indulhatsz a környező szigetek felfedezésére.

10. Magyarország

Magyarázzuk, hogy miért? Vagy írjuk ide, hogy „mindenütt jó, de legjobb otthon”? Országunk bizony rengeteg kincset rejt, és hidd el, biztosan tartogat neked is jó pár helyet, melyet még nem láttál.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kiemelt hír: Belgiumba utazol? Jó ha tudod! https://t.co/wJ2LyE997KMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Útikalauz: 4 nap Splitben, a tökéletes nyaralás titka! https://t.co/YT38XeabJ3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Új, közvetlen járat Wrocław és Budapest között! https://t.co/vVm89ZnRFIMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Légtér forgalom a pandémia után – újítások, új járatok! https://t.co/ujenEcAyv3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Európai Unió tovább szűkítette a listát: csak 11 országból szabad a belépés! https://t.co/6zucq483tTMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
A tavaszi és a nyári Málta mindenkit elvarázsol https://t.co/UW2A6FuOlHMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Zakynthos – legjobb strandjai, látnivalói és akciós repjegyek https://t.co/RzWA14WrOlMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Algarve 6 nap alatt. Útmutató egy tökéletes dél-portugáliai kiránduláshoz https://t.co/pDqzklShy3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Ausztria eltörli az egyes országokba való repülés tilalmát. Augusztus 1-től nincsenek korlátozások https://t.co/AXNLEVsF0PMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Görög repjegyek a főszezonban 11 990 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top