Connect with us

Magazin

10 olcsó európai úti cél azoknak, akik már a nyári kirándulást tervezik

10 olcsó európai úti cél azoknak, akik már a nyári kirándulást tervezik

Fájó szívvel emlékezel a nyárra? Esetleg te is egy vagy azok közül a szorgalmas utazók közül, akik már a következő nyári kirándulás költségvetését tervezik (azaz, legyen jó és legyen olcsó)? Akkor ezt a cikket gondosan mentsd el valahová. Mutatunk 10 olyan pénztárcabarát helyszínt, melyek már a melegebb hónapokban is populárisak…

1. Horvátország déli része és Brač

Horvátország a növekvő konkurencia ellenére is Európa egyik legpopulárisabb úti célja. Sajnos, egyre drágul, főleg a főszezon idején. De ha nem a legmelegebb hónapokat választod és nem jelentene problémát számodra az sem, ha a legdélebbi részeire kellene utaznod, akkor az idilli Brač-szigeten egészen olcsón is megúszhatod.

2. Macedónia

Macedóniát nem a tipikus tengerparti partik színtereként szoktuk elképzelni. Tudod, hogy miért? Mert nincs tengerpartja. De ha nem halsz bele, hogy az utazásod során nem mártózol meg sós vízben, akkor kárpótlásként nagyon sok szépet mutat majd neked ez a balkáni állam. Csak 15 km-re Szkopjétól található az óriási Matka-tó a Matka-kanyonnal, mindkettő lélegzetelállító látvány. Ja, és olcsó.

3. Montenegró

Pár éve még nagyon alternatívan hangzott a Montenegrói nyaralás. A balkáni életérzés mediterrán stílussal ízesítve igencsak egyedi hangulatot képes teremteni. Montenegró egyik legintenzívebben munkálkodó vonzerejének pont ezt tartják. Hegyek, strandok, bizánci, szláv vagy keresztény kultúra – ez a kis ország rengeteg élménnyel képes megajándékozni. És hangsúlyozzuk: nagyon elfogadható áron.

olcsó

4. Bulgária

Itt van Horvátország tesója, mely kistesóból nőtte ki magát naggyá. Ma már ugyanis nemcsak Közép- és Kelet-Európa kirándulói kedvelik. Bulgária nyaralási szolgáltatásainak minősége egyre csak nő. Ha tényleg spórolni szeretnél, akkor a populáris üdülők helyett inkább valamilyen kedves partvidéki faluban szállásold el magad. De Szófia, azaz a főváros is megér egy látogatást. Tele van fantasztikus katedrálisokkal, kellemes parkokkal és kávézókkal. Bár nem annyira olcsó, mint Bulgária csendesebb részei.

5. Párosz, Andros és Folegandros görög szigetek

Mi tagadás, Mykonos csodálatos, Szantorini mesés, de mindkettő drága. Mivel ez a lista olcsóbb alternatívákról szól, próbálj meg most picit ráhangolódni a kevésbé istenített szigetekre. Főleg a Párosz, Andors és Folegandros hármast javasoljuk. Gyönyörűek, hab a tortán, hogy a partra terített törölköződön nem landol percenként egy idegen láb.

olcsó

6. Marmaris, Törökország

Marmaris egy kikötőváros, a Török Riviéra egyik legszebben ragyogó dísze. Régi emlékműveket rejt, de stílusos kávéházai és bárjai szintén könnyen varázsolják a kirándulók napjait felejthetetlenné. Bátran válaszd komplett utazásod helyszínének, de rövid hajóút céljaként is megállja a helyét.

olcsó

7. Isztria, Horvátország

Na igen, megengedünk magunknak egy pici átfedést is, újra a horvát szomszédoknál állunk meg egy pillanatra. Isztriát sokan Horvátország Toszkánájának is nevezik, és nem véletlenül. Minőségi borainak, olajfáinak, megváltó semmitevés-hangulatának köszönhetően. Ehhez még gondolatban add hozzá a dombokról integető káprázatos városait, és tessék! Készen is van egy idilli kirándulás terve.

olcsó

8. Szlovénia

Kicsi ország, de mindene megvan. A Júliai-Alpok, a tenger egy pici darabja, kristályos tavak, hogy csak egy pár dolgot említsünk. Szlovénia képes mindenfajta utazó, turista, kiránduló szükségleteit kielégíteni. Nem túl nagy méretének előnye, hogy a legszebb látnivalóit egyetlen hétbe is bele tudod gyömöszölni.

olcsó

9. Albánia

Egy újabb miniország, amely nem hagyja a kirándulók szívét hidegen. De Szlovéniával ellentétben Albánia egyelőre nem annyira keresett a turisták körében. Szóval, ha nyugalmat keresel kedvezményes áron, ez egy ideális választás. A görög határok mentén húzódik a gyönyörű Ksamil-tengerpart, innen lelkesen és könnyedén indulhatsz a környező szigetek felfedezésére.

olcsó

10. Magyarország

Magyarázzuk, hogy miért? Vagy írjuk ide, hogy „mindenütt jó, de legjobb otthon”? Országunk bizony rengeteg kincset rejt, és hidd el, biztosan tartogat neked is jó pár helyet, melyet még nem láttál.

Foglalj most, utazz később! Miért? Mert most megéri…

Tavaly többen is otthonmaradásra voltunk ítélve, de ami késik nem múlik, tartja a mondás. A kétkedők szerint képtelenség a világon minden helyre ellátogatni, mi azonban valljuk, hogy törekvésünket végül mindig siker koronázza. A kellő hangulatot fentebb már megadtuk, így 30 olyan csodálatos repülőjegyet hoztunk most el számotokra, amelyeket vétek lenne kihagyni.

  • Pro tipp: Olvasóinkat rendszeresen ajándékozzuk meg speciális akciókkal, árengedményekkel és titkos ajánlatokkal. Használd fel most a 3000 Ft-os kedvezmény kódunkat (a foglalás fizetés lépésében másold be a SPOROLJ kedvezménykódot) csak a Repjegykirály alkalmazásban.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (6 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top