Connect with us

Hírek

Görögország májustól újra fogadja a turistákat, az idegenforgalmi miniszter ismertette a feltételeket

Görögország májustól újra fogadja a turistákat, az idegenforgalmi miniszter ismertette a feltételeket

Görögország májustól újra fogadja a turistákat, az idegenforgalmi miniszter nemrégiben ismertette a feltételeket.

Bár még csak most kezdődött egy újabb szigorú lezárás itthon, sokan már kicsit távolabbra tekintenek, és a nyarat tervezik. Görögország például májustól újra fogadja a turistákat. Az információ szerint mindazok, akik felvették a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját, vagy igazoltan átestek a fertőzésen, illetve akik negatív tesztet mutatnak fel, idén nyáron beutazhatnak majd Görögországba – közölte Harisz Teoharisz idegenforgalmi miniszter.

Mint később kifejtette, a görög oltási programban nagy hangsúlyt fektetnek a turisztikai ágazatban dolgozók vakcinálására, a szezon kezdetére várhatóan 40 kisebb görög sziget teljes lakosságát be fogják oltani, elsősorban az ezer lakosnál kevesebbel rendelkezőket. A nagyobbak, mint például Korfu szigete, rögvest az után jönnek.

Szívesen látjuk mindazokat a turistákat, akik az utazás előtt beoltatták magukat, vagy rendelkeznek antitestekkel, vagy ha van negatív PRC-tesztjük. A turistákat véletlenszerű ellenőrzésnek fogjuk alávetni.”

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök korábban már kampányolt a koronavírus elleni oltási tanúsítvány mellett. A miniszterelnök szerint egy EU-szintű oltási igazolás segítségével a tagállamok között könnyebbé válhat az utazás, fellendülhet a turizmus is. Mitsotakis szerint „a szabad mozgás lehető leggyorsabb helyreállítása” tehát nemcsak Görögország, hanem mindenki számára elsőrendű prioritás.

Görögországnak azért is érdeke, hogy a turizmus minél előbb helyreálljon, mert GDP-je közel 20%-át ez a szektor adja.

Görögország

Kedvezményes repjegyek Görögországba

(Forrás: Reuters)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top