Connect with us

Hírek

Ez az apró görög sziget Európa első COVID-mentes úti célja

Ez az apró görög sziget Európa első COVID-mentes úti célja

Kasztelórizo szigete lett Európa első Covid-mentes helyszíne, mind az 520 lakost sikeresen beoltották a koronavírus elleni vakcina mindkét adagjával…

Van pár hely Görögországban, ahol még késő ősszel is garantáltan nyárias idő fogadja a turistákat. Az egyik ilyen hely: Kastellorizo szigete, amely (immár hivatalosan is) Európa első COVID-mentes úti célja. Az Égei-tenger törökországi partjaihoz közel fekvő kis szigeten mind az 520 lakost sikeresen beoltották a koronavírus elleni vakcina mindkét adagjával. Számos utazási iroda (épp ezért) már Kasztelórizóra irányította a figyelmét, az Ethnos Greece becslése szerint ebben az évben körülbelül harmincöt százalékkal nőhet majd a sziget turistaforgalma.

Kasztelórizo avagy ókori nevén Megiszté az egykori Lükia déli szélén fekszik, Anatóliától két kilométerre délre. Ez Európa legdélkeletibb csücske. Itt-ott kietlen és sziklás, amolyan érintetlen paradicsom. Ugyanakkor a szigeten található tavernák különlegességeinek elfogyasztása mellett, több látnivaló is akad erre, mint például a bizánci templomok, valamint a Kék-barlang, melynek méretei meghaladják a híres Capri-szigeti Kék-barlangét.

COVID-mentes úti cél
COVID-mentes

Görögország stratégiája egyébként, hogy még a nyár előtt valamennyi kis és elszigetelt területét Covid–19-mentes térséggé tegye. Így például a teljes lakosság beoltásával próbálják megvédeni azokat a kis szigeteket, melyek nem rendelkeznek nagyobb kórházakkal.

Kedvezményes repjegyek Görögországba


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top