Connect with us

Magazin

Olyan szép és olyan közel. Szlovénia (nemcsak) természeti kincsei

Olyan szép és olyan közel. Szlovénia (nemcsak) természeti kincsei

Kristályos tavak, zuhogó vízesések, a Júliai-Alpok monumentális hegyei, ez Szlovénia. Ahogy az már az első mondatunkból kiderülhetett, sok gyönyörű természeti kincset rejt. A másik erős érvünk a délnyugati szomszédok mellett pedig a könnyű elérhetőség. Ezért, ha még sohasem jártál Szlovéniában, itt van a legnagyobb ideje, viszont, ha már meglátogattad ezt a csodás és rendkívülien biztonságos országot, akkor se kattints máshová. Talán találsz majd javaslataink között valamit, amit még nem láttál.

Advertisement

Bledi-tó és Bohinji-tó

Bled Szlovénia mára már a turisták által is felfedezett természeti büszkesége (természetesen csak egy a sok közül). A szinte ikonikusan magasztalt Bledi-tó ékessége az a templom, mely a közepén áll. Ha testközelből szeretnéd megismerni ezt a helyet, akkor csónakázhatsz, helyesebben gondolázhatsz, viszont madártávlatból is gyönyörködhetsz a látványban, ha felmászol az Ojstrica vagy Osojnica hegyekre. Ezt az élményt még mindig lehet fokozni: aludj a Garden Village-ben egy sátorban vagy házikóban egy fa ágai között.

A Bohinji-tó környéke nyugodtabb, mint Bled, talán mert kevesebb itt a turista. Ezenkívül, intenzívebben érződik a természet ereje, a víz tükrében kirajzolódó hegycsúcsokról szinte lehetetlen levenni a tekintetet. A Bohinji-tó közvetlenül a Triglavi Nemzeti Parkban található, így kényelmes kiindulópontként szolgálhat a különböző kirándulásokhoz, az egyik legnépszerűbb a vogel-hegyi túra. De a tó környéke könnyű sétákra is ideális. Ha az éjszakát is itt akarod tölteni, akkor panziókban vagy magánházakban keresd a szállásod.

A Triglavi-Hét-tó völgye

Szlovénia legmagasabb csúcsa, a Triglav megmászását sok ideutazó kihívásnak és a kirándulása fénypontjának tartja. Ez így rendben is van, de mi most mégis másat és könnyebbet ajánlunk. Túrázz egyet a folyók mentén, például a Mostnicánál. Csendes csobogását néha őrült zuhogás váltja fel, az út végén pedig a Mostnica vízesés szépsége dobogtatja majd meg a szíved. 

Egyébként több lenyűgöző vízesés van Szlovéniában, a legismertebb a Sávica. 78 méteres és a Bohinjka folyóba ömlik a vize, innen pedig továbbvándorol a Bohinji-tóba.

Az Isonzó és a Vršič-hágó

Az Isonzó folyó smaragdzöld színével hat majd az érzékeidre. Ha a vizuális élményeknél számodra kielégítőbbek az aktívabb programok, akkor itt alkalmad nyílik például kajakozásra vagy valamilyen csoportos és szervezett raftingolásra.

A Vršič-hágó Szlovénia legmagasabb útja. A Júliai-Alpok északi és déli részét köti össze és hihetetlenül káprázatos panorámát kínál. Érdekesség, hogy orosz rabok építették a második világháború alatt.

Ljubljana

Mindegy, hogy valamelyik tó partján fogod süttetni a hasad vagy valamilyen túrán erősíted a combizmaidat, Ljubljanát vétek lenne kihagyni, mert lényegében mindenhonnan könnyen megközelíthető. De nemcsak ezért. A szlovén főváros különféle építészete stílusok egyvelege, mégis rendezettnek hat, mert minden illik mindenhez. A központban középkori építmények között sétálhatsz, ezek szomszédságában Jože Plečnik építész által alkotott épületek fürdőznek a bámészkodók csodálkozó tekinteteiben. Ezenkívül, itt sem kerülheted ki a zöld övezeteket a csodás parkoknak köszönhetően. Az egész város gyalog is bejárható, esetleg bérelj ki egy biciklit.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Belgium eltörli a beutazási tilalmat, de nem ajánlja az “utazgatást” https://t.co/1whCWY9EWRMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
2in1: Egzotikus pihenés a Maldív- vagy a Seychelle-szigeteken, szuper városlátogatással Dubajban https://t.co/K5AgTgZWGsMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Oltás jár majd a turistáknak a Maldív-szigeteken(?) https://t.co/4aUzKfM8WRMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Nyárra változnak a karanténszabályok https://t.co/Mj2FQirLmeMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Közeleg a nyár, ideje foglalni! Kedvezményes repjegyek: foglalj most 30 000 Ft alatt https://t.co/NrC2tqwSTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Mexikó legszebb és legjobb strandjai https://t.co/PXJlj0UImMMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Cancun közel 6,5 millió turistát fogadott. Foglalj Te is szuper áron, repjegyek 187 900 Ft-tól https://t.co/EakmVQ7cWbMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Biztonságos utazás: Törökország elkezdte beoltani a turizmusban dolgozókat https://t.co/LfUs3UDnokMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Április végén megkezdődhet a lezárások felszámolása Hollandiában https://t.co/pUNyorCozyMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Az uniós egészségügyi igazolás a járvány végéig érvényben maradhat https://t.co/44WHtYiJlkMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top