Connect with us

Magazin

5 ok, miért érdemes meglátogatni a Bledi-tavat

5 ok, miért érdemes meglátogatni a Bledi-tavat

A szlovén Bledi-tó évente több ezer turistát vonz. És nem csoda. Ez a smaragdzöld gyöngyszem minden évben Európa egyik legkedveltebb üdülőhelyeként szerepel az egyes utazási magazinokban. Légy a Júliai-Alpok, a túrázás, kerékpározás, a vízi sportok, a történelmi építészet szerelmese, vagy csak szívesen pihennél romantikus környezetben, ami egy képeslapra emlékeztet, akkor sem fogsz csalódottan hazatérni.

Advertisement

Vintgar szoros

Egy boros pohár alakú szoros, telis-tele vízesésekkel, kis tavakkal és pisztrángokkal? Pontosan ilyen Vintgar – Szlovénia egyik legjobb látnivalója. A Radovny folyó természetes munkájának az eredménye, amelyet 1891-ben az akkori polgármester fedezett fel. A szoros nagy része fából készült járdákkal és hidakkal van szegélyezve, így minden korosztály számára könnyen bejárható. Nem árt viszont, ha gondolunk a párás időjárásra is, emiatt a járdák gyakran csúsznak, ne hagyd otthon a megfelelő túracipődet. Mindenképp menj végig a túraútvonalon, mert a Sum vízesés vár és a gyönyörű kilátás a környékre, amit egy fagyival a kezedben élvezhetsz. A Bledi-tótól ez a zöld szépség kb. egy órányira fekszik, elérhető a kijelölt túraútvonalakon, Podhom falun keresztül vagy a helyi buszjáratokkal.

Bledi-vár

A Bledi-vár története a 11. századba nyúlik vissza, amikor a brixeni püspökség vagyonává vált. Ez a mesebeli épület, amely a Bled-tóra nyújt kilátás, mintegy 100 méter magasan található és egy múzeumnak ad otthont. Antik páncélok, fegyverek, ékszerek alkotják a kiállítást, de természetesen többet tudhatsz meg a helyi történelemről. Június és augusztus között a fő turisztikai szezonban a vár nyitva áll a nyilvánosság számára – reggel nyolc órától este kilencig, a belépő 11 euróba kerül. A diákok 7 eurós kedvezményes belépési díjat fizetnek, a 15 év alatti gyermekek 5 eurós belépővel juthatnak be. Ha nem szeretnél jegyet venni, akkor foglalj asztalt a vár éttermében, csodálatos kilátással a tóra, és ingyenes belépőt kapsz a múzeumba. A vár a tótól egy kellemes félórás sétára fekszik, amit a kijelölt ösvényen tehetsz meg. Csak kövesd a “grad” táblákat.

Könnycsepp a tó közepén

A Bledi-tó egyedi hangulatát tökéletesen egészítik ki Juliai-Alpok hegycsúcsai és a tó közepén található könnycsepp alakú sziget. A szigeten egy templom is található, amely Szűz Mária felemelkedésének szentelték. A 15. századi freskókat, a hatalmas arany oltárt és a kívánságokat teljesítő csengőt csak akkor tudod megnézni, ha átcsónakázol a szigetre. Körülbelül fél órányi út egy kis hajóval, amely a velencei gondolát idézi, és 6 euróba kerül. Garantáljuk, hogy mesésen fogod magad érezni.

Túrázás

Ha számodra is többet jelent a nyaralás henyélésnél, akkor a Bledi-tó tökéletes választás. Ha a legszebb panorámákban szeretnél gyönyörködni, akkor irány a Velika Osojnica, ami 756 méter magasan fekszik. Túrázásra a Malá Osojnica is megfelelő, ami kb. 70 méterrel alacsonyabb. Az egész túra nem tart 2 óránál tovább. Ha a kevésbé ismert útvonalak érdekelnek, akkor irány a Kuhovnica-hegy. A kirándulás végén pompás kilátást nyersz a tóra és környékére. Ha kalandosabb programokban is részt vennél, ne hagyd ki a Pustolovski Parkot – ahol majom módjára próbálhatod ki a kötélparkot. Ez a szórakoztató program a drágábbak közé tartozik – a felnőtt belépő 22 euró, 15 év alatti gyermekek számára pedig 18 euró a belépőjegy ára. Fizetni csak készpénzben lehet.

Triglav Nemzeti Park

A Bledi-tó a Triglav Nemzeti Park területén helyezkedik el, amelyet valaha az egyik legrégebbi európai parkként tartottak számon. Ezt a nemzeti parkot érintetlen természet, buja növényzet és számos veszélyeztetett állat jellemzi. A park völgyét végtelen zöld mezők és erdők határolják, míg a Júliai-Alpok csupaszok és tele van szurdokokkal, amelyeket a világ legtisztább hegyi patakjai között futnak. A helyi gazdaságokban kiváló házi sajtot és egyéb tejtermékeket vásárolhatsz. A legjobb az egészben, hogy csak néhány percnyi autóútra fekszik a városi nyüzsgéstől, így egy teljesen más világba juthatsz, ahol a lélek és test is megpihen egyaránt.

+1 utazás a végére

Bledi-tó egyéni közlekedéssel 31 940 Ft-tól

2, 3 vagy 4 éjszaka 3* hotel 5 perces sétára fekszik a Bledi-tótól félpanzió parkolás


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top