Connect with us

Hírek

Kígyózó sorok az ingyenes teszthelyek előtt Párizsban

Kígyózó sorok az ingyenes teszthelyek előtt Párizsban

Már a nyitás előtt kígyózó sorok alakultak ki Párizsban az első ingyenes önkormányzati koronavírus-teszthelyek előtt, miután az elmúlt napokban nem csökkent a tömeg a rendelőintézetek előtt. Emmanuel Grégoire alpolgármester később arról biztosított mindenkit, hogy a közeljövőben az ingyenes teszthelyek előzetes jelentkezés alapján is fogadják majd az embereket.

Megnyíltak az első ingyenesen teszthelyek Párizsban. Az állami szervek megbízásából magánlaboratóriumok által végzett vizsgálatok eredményeiről e-mailben, míg pozitív teszt esetén telefonon értesítik az érintetteket, hogy a szükséges intézkedéseket minél előbb el lehessen indítani. A teszthelyek előtt már a nyitást megelőző órákban kígyózó sorok alakultak ki. Emmanuel Grégoire alpolgármester ezért arról biztosította a közvéleményt, hogy meg fogják szervezni, hogy a tesztelésre előzetesen be lehessen jelentkezni.

A kormány főleg azokat buzdítja szűrésre, akik idős, vagy veszélyeztetett emberekkel állnak kapcsolatban, illetve azokat, akik nem rendelkeznek társadalombiztosítási kártyával. A fővárosban több mozgó teszthely is működik, és a nagyobb metrómegállókban és vasútállomásokon is vannak ilyen kitelepülések – olvasható a France24.com oldalon.

Szigorítások: kötelező a maszkviselés az utcán

A 100 francia megyéből nemrégiben 21 kapott vörös színű jelzést, ezekben mindenhol várható a maszkviselés kötelezővé tétele. Párizs egyes kerületeiben már augusztus közepe óta kötelező az utcán is maszkot hordani, de a dél-franciaországi Marseille-ben is kötelezővé tették minden közterületen. A bárok, éttermek, kávéházak és élelmiszerboltok este 11 óra és reggel 6 óra között zárva tartanak. Az intézkedések szeptember 30-ig vannak érvényben.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top