Connect with us

Hírek

Kígyózó sorok az ingyenes teszthelyek előtt Párizsban

Kígyózó sorok az ingyenes teszthelyek előtt Párizsban

Már a nyitás előtt kígyózó sorok alakultak ki Párizsban az első ingyenes önkormányzati koronavírus-teszthelyek előtt, miután az elmúlt napokban nem csökkent a tömeg a rendelőintézetek előtt. Emmanuel Grégoire alpolgármester később arról biztosított mindenkit, hogy a közeljövőben az ingyenes teszthelyek előzetes jelentkezés alapján is fogadják majd az embereket.

Advertisement

Megnyíltak az első ingyenesen teszthelyek Párizsban. Az állami szervek megbízásából magánlaboratóriumok által végzett vizsgálatok eredményeiről e-mailben, míg pozitív teszt esetén telefonon értesítik az érintetteket, hogy a szükséges intézkedéseket minél előbb el lehessen indítani. A teszthelyek előtt már a nyitást megelőző órákban kígyózó sorok alakultak ki. Emmanuel Grégoire alpolgármester ezért arról biztosította a közvéleményt, hogy meg fogják szervezni, hogy a tesztelésre előzetesen be lehessen jelentkezni.

A kormány főleg azokat buzdítja szűrésre, akik idős, vagy veszélyeztetett emberekkel állnak kapcsolatban, illetve azokat, akik nem rendelkeznek társadalombiztosítási kártyával. A fővárosban több mozgó teszthely is működik, és a nagyobb metrómegállókban és vasútállomásokon is vannak ilyen kitelepülések – olvasható a France24.com oldalon.

Szigorítások: kötelező a maszkviselés az utcán

A 100 francia megyéből nemrégiben 21 kapott vörös színű jelzést, ezekben mindenhol várható a maszkviselés kötelezővé tétele. Párizs egyes kerületeiben már augusztus közepe óta kötelező az utcán is maszkot hordani, de a dél-franciaországi Marseille-ben is kötelezővé tették minden közterületen. A bárok, éttermek, kávéházak és élelmiszerboltok este 11 óra és reggel 6 óra között zárva tartanak. Az intézkedések szeptember 30-ig vannak érvényben.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top