Connect with us

Hírek

Karácsony Európában: mégsem nyitják meg a karácsonyi vásárokat Ausztriában

Karácsony Európában: mégsem nyitják meg a karácsonyi vásárokat Ausztriában

Karácsony Európában: pár nappal ezelőtt összegyűjtöttük számotokra mely karácsonyi vásárokban ihatunk, ehetünk majd egy jót idén decemberben is. A lista élén akkor Bécs szerepelt. Most azonban kiderült, mégsem nyitják meg a karácsonyi vásárokat Ausztriában.

A szállodák és az éttermek mellett idén decemberben a karácsonyi vásárok is zárva maradnak Ausztriában a koronavírus-járvány miatt. Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter a döntést azzal indokolta, hogy a fertőzésveszély éppen az ilyen helyeken a legvalószínűbb. Ezzel a szigorú intézkedéssel pedig igyekeznek elkerülni a járványgörbe újbóli emelkedését.

Az elmúlt hetekben a sípályák működtetéséről kirobbant vitáról szólva a turisztikai miniszter elmondta: „Ausztria síelő nemzet, a sípályáknál folynak az előkészületek, és az emberek vágynak a pihenésre és sportra.” Mivel azonban a hotelek és éttermek zárva maradnak, a pályák elsősorban a helyiek, illetve az egynapos kirándulást tervezők örömét szolgálhatják majd.

Karácsony Európában

Karácsony Európában? Erre számíthatunk

Egymás után jelentik be a különböző országok a karácsonnyal kapcsolatos korlátozásokat. Spanyolországban és Olaszországban például komoly szigorításokat vezetnek be. Előbbiben karácsony és szilveszter alkalmával idén legfeljebb két külön háztartásból, tíz ember ünnepelhet együtt. December 23-a és január 6-a között nem lehet szabadon közlekedni az ország tartományai között, csak kivételes okokból, mint például munkavégzés vagy orvosi ellátás.

Olaszországban az országon belüli mozgás még szigorúbb korlátozásával igyekszik megakadályozni a nagyobb számú családi találkozásokat és tömörüléseket az ünnepek időszakában. December 25-én és 26-án, valamint január elsején a városok közötti mozgás is tiltott lesz. Az este tíz órától hajnali ötig tartó országos kijárási tilalom is érvényben marad az ünnepek alatt is.

Ezzel szemben Franciaországban az üzletek újranyitásával megkezdődik a koronavírus-járvány miatti járványügyi korlátozások fokozatos feloldása. Az általános karantén megszüntetését december 15-én tervezi a kormány. A sípályák viszont nem nyithatnak meg az év végi ünnepekre, várhatóan januártól lehet csak síelni a francia síparadicsomokban.

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top