Connect with us

Hírek

Olaszországban éjszakai kijárási tilalom lép életbe, több tartományt lezárnak

Olaszországban éjszakai kijárási tilalom lép életbe, több tartományt lezárnak

Olaszországban napról napra jelentősen emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma, így további szigorításokról döntött a kormány. Este tíz órától reggel ötig kijárási tilalmat vezetnek be, valamint több tartományt lezárnak.

Olaszországban napról napra jelentősen emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma, így további szigorításokról döntött az olasz kormány. Legutóbb a látogatottabb utcák, terek lezárásáról, valamint az ülve fogyasztást nem biztosító helyek esti bezárásáról született döntés. Most az országot vörös, narancssárga és sárga színű térségekre osztották a járványterjedés súlyossága és a kórházak terheltsége szerint. Giuseppe Conte miniszterelnök kijelentette, nem vezettek be zöld területet, mivel az ország egyetlen egy része sem mentes a Covid-19 betegségtől.

A négy vörös zónának minősített régiót, Lombardia, Piemonte, Valle d’Aosta és Calabria tartományt péntektől karantén alá helyezik: határaikat lezárják, és az önkormányzatokon belüli mozgás is tiltott lesz. Kizárólag halaszthatatlan munkavégzés, iskolába járás vagy egészségügyi ok miatt lehet utcára menni. Leállítják a vendéglátást és a kereskedelmet, csak az élelmiszerüzletek és az alapvető cikkeket árusító boltok maradnak nyitva.

A naracssárga, vagyis közepesen veszélyes térségnek nyilvánított területeken, mint Puglia és Szicília sem engedélyezett a tartományból való ki- és belépés, valamint az önkormányzatok területének elhagyása. Ugyanakkor napközben nincs kijárási tilalom, és az üzletek is nyitva tartanak. Az intézkedések december 3-ig érvényesek.

Olaszországban tartományt lezárnak

Országos szinten továbbra is érvényes az este tíz órától reggel ötig tartó kijárási tilalom, az üzletközpontok hétvégi és ünnepnapi lezárása, a mozik, a színházak, a múzeumok és kiállítások leállítása, a tömegközlekedés kihasználtságának ötven százalékosra való csökkentése, az uszodák és edzőtermek lezárása. A miniszterelnök kijelentette, hogy a zárásoknak nincsen alternatívájuk. „Ez az egyetlen mód, hogy nyugodt karácsonyt tudjunk biztosítani” – mondta.

(Forrás: MTI)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top