Connect with us

Hírek

FRISSÍTVE: Fontos szigorításokról döntött az olasz kormány

FRISSÍTVE: Fontos szigorításokról döntött az olasz kormány

Olaszországban napról napra jelentősen emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma, így további szigorításokról döntött az olasz kormány. A látogatottabb utcák, terek lezárásáról, valamint az ülve fogyasztást nem biztosító helyek esti bezárása mellett, kijárási tilalomról is döntöttek.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szerint, a tavaszi járványhelyzet nem ismétlődik meg, mert „most az ország felkészültebb”. Ugyanakkor hagsúlyozta, hogy szükségesek bizonyos szigorítások. Mint mondta: „A járványszámok emelkednek, nem szabad időt vesztegetni, de minden eszközzel el kell kerülni az újabb leállást, amit az ország gazdasága többé nem engedhet meg magának.”

A polgármesterek ezek után elrendelhetik, hogy este kilenc órától le kell zárni azokat az utcákat és tereket, amelyeken tömörülés alakulhat ki. A lezárt területre csak az léphet be, aki ott lakik, vagy oda megy dolgozni. Éjfélig nyitva tarthatnak azonban azok az éttermek, amelyekben ülve lehet fogyasztani, asztalonként legfeljebb hat személlyel. Este hat órakor viszont be kell zárniuk azoknak a helyeknek, amelyek nem tudnak minden vendégnek ülőhelyet biztosítani, azaz a bároknak és egyéb szórakozóhelyeknek. A házhozszállítás határidejét éjfélben szabták meg.

Este kilenc óráig tarthatnak nyitva a játéktermek és sportfogadási irodák. De betiltották a búcsúk rendezését, a nagyobb méretű vásárokat is. A rendelkezések értelmében a munkahelyeken a távmunkavégzést kell előnyben részesíteni.

FRISSÍTÉS 2020.10.21:

Milánó polgármestere tegnap bejelentette, hogy a koronavírus-járvány kritikus helyzete miatt csütörtöktől kijárási tilalom lép életbe Olaszország tízmilliós Lombardia régiójában este tizenegy órától reggel ötig. Az intézkedés egyelőre a következő három hétre érvényes. Az éjszakai tilalom részleteit szerdán közlik az önkormányzatok és a prefektúrák egyeztetése alapján.

Olasz kormány Olaszország szigorítások

Olaszországban május óta először október 13-án vezetett be szigorításokat. A legtöbb új beteget, Lombardiában szűrték, ezzel ismét az északi tartomány lett a járvány első számú gócpontja. Sajtóértesülések szerint a kormány korábban még kijárási korlátozást is tervezett, de a tartományok nyomására ezt végül nem vezette be. A karácsonyi vakációval kapcsolatban kijelentették, hogy minden az olaszok felelősségteljes magatartásától függ. „Hordjátok a szájmaszkot, tartsátok be a biztonsági távolságot” – figyelmeztetett mindenkit Giuseppe Conte.

Ez is érdekelhet: A repülőtér, amely elnyerte az első öt csillagos anti-COVID minősítést

(Forrás: MTI)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top