Connect with us

Hírek

Utazás Spanyolországba: november 23-tól kötelező lesz a negatív COVID-teszt, súlyos pénzbírság veszélye áll fenn ha nincs

Utazás Spanyolországba: november 23-tól kötelező lesz a negatív COVID-teszt, súlyos pénzbírság veszélye áll fenn ha nincs

Megváltoznak a Spanyolországba történő beutazás feltételei. November 23-tól kötelező lesz a negatív COVID-teszt felmutatása. Teszt nélkül Spanyolországba csak a kevésbé kockázatos országok állampolgárai léphetnek be, ahová jelenleg csak Finnország és Norvégia tartozik – jelentette be a Madridi Egészségügyi Minisztérium.

A spanyol kormány 2020. október 25. napján a veszélyhelyzetet Spanyolország egész területére kiterjesztette. A parlament október 29-i jóváhagyása értelmében a veszélyhelyzet tervezetten 2021. május 9. napjáig lesz hatályban, amelynek indokoltságát meghatározott időközönként fogják felülvizsgálni – olvasható a Konzuli Szolgálat oldalán.

A Madridi Egészségügyi Minisztérium azonban nemrégiben újabb bejelentést tett. 2020. november 23. napjától a Spanyolországba légi vagy vízi úton történő beutazáskor valamennyi beutazónak, aki kockázatosnak minősített országból (többek között Magyarországról) érkezik, rendelkeznie kell a beutazástól visszafelé számított 72 órán belül elvégzett, a SARS-CoV-2-re vonatkozóan negatív eredményű PCR tesztet igazoló elektronikus vagy papír alapú eredeti dokumentummal, amelyet spanyol vagy angol nyelven állítottak ki és legalább az alábbi adatokat tartalmazza: a beutazó neve, útlevél vagy személyi igazolvány száma (amelynek meg kell egyeznie a lenti formanyomtatványon megadottal), a teszt elvégzésének dátuma, a tesztet végző intézmény megnevezése és elérhetősége, alkalmazott módszer, a teszt eredménye.

Ez a lépés összhangban áll az EU 2020/1475 számú, az Európai Unió ajánlásával, amely a tagországok közötti különbségek felszámolására törekszik.

Mi történik, ha negatív PCR-teszt nélkül érkezem a repülőtérre?

Ha negatív PCR-teszt nélkül érkezik Spanyolországba, akkor a helyszínen felár ellenében elvégzik. Ugyanakkor számolni kell a különösen súlyos pénzbírsággal, amely a hivatalos adatok szerint akár 3-60 ezer euró is lehet. Fontos, hogy csak a PCR-teszt eredményeit fogadják el, az antigénteszteket nem veszik figyelembe. Ez akkor is érvényes, ha Spanyolországba autóval, vonattal vagy hajóval érkeznek.

Az ECDC legfrissebb adatai szerint Spanyolország az elmúlt hétekben 100 000 polgárra 600 új koronavírus-esetet regisztrált. A Kanári-szigeteken tapasztalható alacsony fertőzésszám miatt azonban lényegesen jobb helyzet. Jelenleg a Kanári-szigetekre akkor utazhat be, ha az Európai Unióból, a schengeni övezet valamelyik országából vagy olyan harmadik országból érkezik, amellyel Spanyolország viszonossági megállapodást kötött az utazók befogadására vonatkozóan. Ilyen ország: Ausztrália, Kanada, Kína, Dél-Korea, Grúzia, Japán, Új-Zéland, Ruanda, Thaiföld, Tunézia és Uruguay. Negatív eredményű COVID-19 aktív fertőzést kimutató diagnosztikai teszt azonban itt is szükséges.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top