Connect with us

Magazin

Mely karácsonyi vásárok lesznek nyitva ebben az évben?

Mely karácsonyi vásárok lesznek nyitva ebben az évben?

Csodálatos fények, forralt bor illata a levegőben, sült gesztenye íze a szánkban és nagyszerű (vagy épp unalomig ismételt) karácsonyi dalok… Az adventi hangulat egyik alapeleme, a klasszikus karácsonyi vásár azonban a járvány miatt a világ számos városában elmarad. De nem mindenhol! Összegyűjtöttük számotokra hol ihatunk, ehetünk egy jót idén decemberben is.

A karácsony előtti hetek a karácsonyi vásárok és az adventi varázslat ideje. Az andalgás a fények alatt, a kóstolgatás és a nézelődés csak továbbemeli az ünnepekre való készülődés hangulatát. Bár a karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy azt vártuk és ahogy megszoktuk. Az adventi hangulat egyik alapeleme, a klasszikus karácsonyi vásár például a világ számos városában elmarad… Elmerültünk azonban az információk piros puttonyában, hogy megtudjuk: hol lehet majd forralt bort kortyolgatni, vásárolni, baráti találkozókat tartani. Természetesen a megfelelő intézkedések betartásával…

Bécs, Ausztria

Idén is megtartják a karácsonyi vásárokat Bécsben az előírt egészségügyi szabályok betartása mellett. A Városháza előtti téren felépül a Jégálom korcsolyapálya kisebb verziója is, a szabadtéri szilveszteri ünnepség viszont elmarad. Az egyes vásárok méretétől és elhelyezkedésétől függően különböző egészségügyi szabály lépnek majd érvénybe. A maszk viselése azonban az étkezéseken kívül mindenhol kötelező lesz, eladóknak és látogatóknak egyaránt. Ahol szükséges, ott korlátozzák a látogatók számát is.

Fira de Santa Llúcia, Barcelona, Spanyolország

Ha idén szeretnél kesztyű, vastag kabát és sapka nélkül sétálni a karácsonyi forgatagban, keresd fel a barcelonai Fira de Santa Llúcia névre hallgató karácsonyi vásárt, amely az egyik legrégebbi Európában. A legjobb kézművesek közel 250 éve mutatják be itt a látogatóknak a termékeiket. Gyönyörű fények, kézzel készített termékek várnak, de idén a megszokott kínálat mellett meseolvasás és karácsonyi felvonulás is csatlakozik a programhoz november 29. és december 23. között.

karácsonyi vásárok

Koppenhága, Dánia

November 13 és január 3 között Dániában is találunk kedvünkre valót. A koppenhágai karácsonyi vásárokat állítólag Disneyland ihlette. a világ 2. legrégebbi, és 3. leglátogatottabb vidámparkja, az 1843-ban nyílt Tivoli Gardens ad neki otthont, több mint ezer karácsonyfa, és félmillió karácsonyi égő díszíti, a tavon pedig korcsolyázni lehet. Néhány körhintán, étteremben és kávézóban jelenleg kötelező maszkot viselni. 

karácsonyi vásárok

New York, USA

A manhattani Bryant Park télen a mesés téli faluvá alakul. A helyiek és a turisták egyaránt élvezik a finomságokkal és a hatalmas jégpályát, ahol látogatók ingyen korcsolyázhatnak. Bár az idén némiképp kevesebb lesz a stand, és minden szabadtéren összpontosul, a karácsonyi vásár nem marad el. A maszk viselése természetesen mindenhol kötelező lesz.

karácsonyi vásárok


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top