Connect with us

Hírek

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19)

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19)

Alább folyamatosan frissülő cikkünkben a járványügyi helyzettel kapcsolatban felmerülő utazási tudnivalókat gyűjtjük össze, válaszokat adunk a leggyakoribb kérdésekre. (frissítve: 2020.07.11)

Advertisement

Június 15-én elindították a Re-open EU webhelyet az Európán belüli utazás és idegenforgalom biztonságos újraindításának elősegítésére. A platform segítségével a polgárok nyugodtabban tervezhetik utazásaikat nemcsak nyáron, de azt követően is. Az oldalon valós idejű tájékoztatást találhatnak a határok helyzetéről, a rendelkezésre álló közlekedési eszközökről, az esetleges utazási korlátozásokról, a népegészségügyi és biztonsági intézkedésekről (például fizikai távolságtartás vagy maszkok viselése), és az utazni vágyók egyéb gyakorlati információkról is értesülhetnek.

Magyarország

Június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. Ha valaki külföldre utazik, akkor javasoljuk, hogy tájékozódjon a konzuliszolgalat.kormany.hu  honlapon a célországban aktuális járványügyi helyzetről és utazási korlátozásokról.

Jelenleg érvényben lévő rendelkezések:

 • Az üzletek, vendéglátóhelyek, szálláshelyek, mozik, színházak, uszodák, fürdők stb. korlátozás nélkül nyitva lehetnek.
 • A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.
 • 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény továbbra sem tartható.
 • A bármely országból Magyarországra hazatérő magyar állampolgárok immár hatósági házi karantén elrendelése nélkül beutazhatnak.

Július 9-től a hét négy napján, csütörtöktől vasárnapig átszállás nélkül lehet utazni Magyarországról a horvát tengerpart 11 üdülőhelyére a FlixBus menetrend szerinti távolsági buszaival. Elérhetővé vált: Rijeka, Opatija, Pula, Rovinj, Zadar, Biograd na Moru, Pakoštane, Pirovac, Šibenik, Trogir és Split.

Szlovákia

 • 2020. 06. 20- tól Szlovákiába Magyarország, Csehország és Ausztria mellett Németország, Liechtenstein, Svájc, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Ciprus, Málta, Észtország, Lettország, Litvánia, Finnország, Norvégia, Dánia, Izland, Lengyelország, Monaco, Feröer-szigetek (23 biztonságos állam) területéről karanténintézkedés és negatív teszt eredmény bemutatási kötelezettsége nélkül léphetnek be a Szlovákiában és a megjelölt országokban állandó, vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező személyek. Annak, aki a belépést megelőző 14 napban olyan országban járt, ami nincs a 19 biztonságos ország között, 96 óránál nem régebbi negatív RT-PCR teszt eredményt kell szlovák, angol, német nyelven bemutatnia és a negatív teszt bemutatásáig házi karanténba kell vonulnia.
 • Bulgária és Montenegró lekerült a kevésbé kockázatos országok listájáról. A lista Hollandiával, Belgiummal, Spanyolországgal, Franciaországgal, Olaszországgal és Írországgal bővült. Az Európai Unión kívül Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Dél-Korea és Kína kevésbé kockázatos még. Ezt Igor Matovič miniszterelnök (OĽaNO) jelentette be. Ján Mikas tiszti főorvos rámutatott, hogy a lista a járványügyi helyzet alakulása szerint változhat.

Repülő: 

 • Június 15-től a pozsonyi és a kassai reptér ismét megnyílt a nemzetközi személyszállítás számára.
 • Július 1-től: a Ryanair 12 járatát indítja újra a pozsonyi reptérről.  

Vonat: 

 • Május 10-től menetrend szerinti belföldi vasúti közlekedés (kiv. InterCity).
 • Június 7-től újraindult a vonatközlekedés Szlovákia és Csehország között a Pozsony-Brno-Prága és a Kassa-Prága vonalon. 
 • Június 15-től SK és AT között újraindult a nemzetközi vasúti személyszállítás, ami PL irányába jún. 22-től, HU-ra júl. 1-jétől indul el. 

Busz:

 • Június 6-ától ismét közlekednek a Slovak Lines társaság autóbuszai Pozsonyból a bécsi és a budapesti repülőtérre. 
 • Június 8-tól A FlixBus társaság naponta indít járatot Pozsonyból Bécsbe. 
 • Június 19-vel a Regiojet újraindítja Pozsony és Budapest között naponta két alkalommal közlekedő buszjáratait.

Szlovénia

Szlovéniában 2020. június 19-től (péntektől) a következő módosítások lépnek életbe az országba történő belépéskor:

 • A Szlovénián keresztül történő tranzitálásra a korábbi 24 helyett 12 óra áll rendelkezésre. 
 • A szlovén rendőrség előállíthatja azokat, akik hazudtak a kiindulási országukról a határátkelőhelyeken történő beléptetésnél és később valakit megfertőztek Szlovéniában.
 • Kizárólag három napnál nem régebbi, uniós vagy schengeni tagállamban készített negatív Covid-19 teszteredmény bemutatása mellett engedélyezik a beutazást a következő személyek részére a Közegészségügyi Intézet (NIJZ) által járványügyi szempontból nem biztonságosnak minősített országokból. A biztonságosnak minősített országok listája itt található!
 • Szlovénia szombattól (július 10.) 36 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet is kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól, köztük a horvátoktól, csehektől és franciáktól is. Zöld listára kerül ugyanakkor Belgium és Hollandia, amely eddig nem volt a kedvezményezett országok listáján. A nem uniós állampolgároknak Szlovéniában két hét karanténba kell vonulniuk.
 • A szlovén kormány ismét betiltja a tízfősnél nagyobb összejöveteleket, hogy lassítsa az új típusú koronavírus terjedését.
 • 2020. július 3-tól a Szlovénia területén keresztül tranzitáló, nemzetközi forgalomban közlekedő autóbuszok nem állhatnak meg Szlovénia területén. Az autóbuszt közlekedtető vállalatnak a tranzitáló utasokról egy listát kell bemutatnia a Szlovéniába történő be-, illetve kilépéskor.
 • Szlovéniában a boltok, áruházak zárt, belső területein, továbbá a közösségi közlekedési eszközökön kötelező a védőmaszk viselése. Szintén kötelező az ezekre a helyekre történő belépés előtti kézfertőtlenítés a kihelyezett fertőtlenítők igénybevételével.

Ausztria

 • Június 16-ától kezdve az alábbi listában szereplő országokból beutazó azon személyekakiknek lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye ezekben az országokban van, mentesülnek valamennyi beutazási korlátozás (igazolás- vagy karanténkötelezettség) alól. A belépéskor adott esetben valószínűsíteni kell tudni, hogy a beutazó személy beutazást megelőző 14 napban ezen országok valamelyikében tartózkodott. Az országok listája: Andorra, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Monaco, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Svájc, Vatikán.
 • A listában nem szereplő – nem harmadik – országokból érkezőkkel szemben fennmaradnak a további korlátozások, tehát a belépéshez szükség van a 4 napnál nem régebbi negatív mikrobiológiai SARS-CoV-2 tesztet tartalmazó orvosi igazolás bemutatására a 14 napos karanténkötelezettség elengedéséhez.
 • Felső-Ausztriában a hivatalokban és a nyilvános zárt helyeken, így az üzletekben és a vendéglátóhelyeken ismét kötelezővé tették a szájmaszkot, és a legalább egyméteres távolság megtartását is szigorúbban ellenőrzik majd.
 • Karintia tartományban a járvány esetleges felgyorsulásának megelőzése érdekében péntektől (júl 10.) a turisztikai központok nyilvános helyein este 9 és hajnal 2 óra között ismét kötelezővé teszik a szájmaszk viselését.

Csehország

 • A cseh kormány június elsejei ülésén három (alacsony, közepes és magas kockázatú) kategóriába sorolta az EU-s tagállamokat, zöld, sárga és piros színnel jelölve azokat. Magyarország a zöld, alacsony kockázatú kategóriába kapott besorolást. 
 • Június 5-től a magyar állampolgárok korlátozások (negatív teszt, karantén, úti cél megjelölése, időtartam stb) nélkül utazhatnak Csehországba. 
 • A cseh hatóságok  fokozatosan feloldották a kulturális, sportrendezvényeket, koncerteket., nevezetességek látogathatóságát érintő korlátozásokat, ezek teljes kivezetésére júliusig kerül sor. Az üzletek, szolgáltatások, bevásárlóközpontok nyitvatartása, működése május végére visszaállt a szokott rendbe.
 • A Czech Airlines június 18-án újítja fel budapesti járatát, kezdetben heti kétszer.

Horvátország

 • Vili Beros egészségügy-miniszter legújabb közlése szerint szigorítják a határok átlépését a szomszédos országokból érkezők számára, és kötelezővé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben!
 • 2020. május 28-tól az Európai Unió meghatározott tagállamai (Cseh Köztársaság, Magyarország, Osztrák Köztársaság, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyel Köztársaság, Szlovén Köztársaság, Német Szövetségi Köztársaság és Szlovák Köztársaság) állampolgárainak a Horvát Köztársaságba történő beutazáskor a továbbiakban nem kell külön igazolniuk beutazásuk célját, hanem a COVID-19 járványt megelőző feltételek mellett utazhatnak be, azonban továbbra is kötelesek betartani a horvát járványügyi előírásokat.
 • A beutazásakor – az esetleges, későbbi járványügyi kontakt-kutatás elősegítése érdekében – rögzítik az úti célt, mobiltelefon számot és e-mail címet. A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében, a horvát hatóságok a Horvát Köztársaságban tartózkodni szándékozó külföldi állampolgároknak javasolják, hogy adataikat előre töltsék fel ezen a honlapon keresztül. Azon utasoknak, akik az említett honlapon adataikat előre feltöltik, a határon nem kell külön várakozniuk az adatszolgáltatás miatt

Franciaország

 • Franciaország június 15-én megnyitotta határait az európai polgárok, így a magyar állampolgárok előtt is. Európán kívüli országokból érkezők számára legkorábban július 1-jén oldják fel a korlátozásokat, az ország járványügyi helyzetétől függően.
 • Franciaország járványtérképen Mayotte szigetét illetve Guyane-t kivéve minden régió zöld színű. A zöld régiókban a strandok, sporttermek, uszodák, mozik és színházak újranyithatnak. Június 15-étől a vendéglátóhelyek megnyithattak a fővárost is magában foglaló Ile-de-France régióban.
 • A világ egyik leglátogatottabb múzeuma, a Louvre szigorú egészségügyi előírások mellett ismét fogad látogatókat július 6-tól. Az intézmény március közepén zárt be a koronavírus-járvány miatt. A legtöbb nagy múzeumhoz hasonlóan interneten előzetes foglalás ajánlott a múzeum meglátogatásához.

Németország

 • Az EU-tagállamok és Svájc állampolgárai korlátozás nélkül utazhatnak be Németországba. Kivétel a Spanyolország felől érkező légiforgalom, ahol előreláthatólag június 21-ig fennmarad a határellenőrzés.
 • A német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyarok, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Románia

Romániában továbbra is terjed a koronavírus. Az elmúlt napokban ismét megugrott az új fertőzések száma. Beutazási tilalom van érvényben a külföldi és hontalan személyekre. Kivételek: 

 • az Európai Unió, vagy az Európai Gazdasági Térség valamely más tagállama, vagy a Svájci Államszövetség állampolgárai
 • román állampolgár családtagjai, 
 • az Európai Unió, vagy az Európai Gazdasági Térség valamely más tagállama, vagy a Svájci Államszövetség állampolgárainak romániai tartózkodási hellyel rendelkező családtagjai, 
 • a huzamos tartózkodási vízummal, tartózkodási engedéllyel vagy a hatóságok által kibocsátott tartózkodási engedéllyel egyenértékű okmánnyal vagy ezzel egyenértékű, más államok által kibocsátott okiratokkal rendelkező személyek
 • a szakmai okokból utazó és ezt vízummal, tartózkodási engedéllyel vagy más egyenértékű okmánnyal igazoló személyek, illetve orvosi személyzet, orvostudományi kutatók, idősek gondozásával foglalkozó orvosi személyzet, továbbá a szállítmányozók és más, a szükséges javak szállítását elősegítő személyek 
 • a diplomáciai vagy konzuli személyzet, a nemzetközi szervezetek személyzete, a humanitárius szállítmányokat biztosító katonai vagy polgári személyek.

Románia június 15-től kezdődően nem küldte karanténba az olyan európai országokból érkezőket, ahol az utóbbi időben alacsony volt az újonnan észlelt koronavírus-fertőzések aránya. Eddig azokat az országokat sorolták a “zöld zónába”, ahol az utóbbi két hétben az egymillió lakosra eső új koronavírus-fertőzések átlaga nem haladja meg a napi öt esetet.

Ciprus

Bulgária

 • Bulgária június 1-től eltörölte a legtöbb EU-ország polgárai számára a 14 napos karantént, ez azonban nem érvényes azokra az országokra, ahol (továbbra is) sok az újtípusú koronavírusos megbetegedés. 
 • Az EU és Schengen-tagállamok, valamint az Egyesült Királyság, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Észak-Macedónia állampolgárai beléphetnek Bulgária területére. A 14 napos karantén kötelezettség már csak a Svédországból, az Egyesült Királyságból, Portugáliából, Észak-Macedóniából, valamint az EU-n kívüli országokból (kivéve Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró) érkezők számára marad fenn, függetlenül az a beutazó állampolgárságától.
 • Az ország területére történő belépéskor mindenkinek nyilatkozatot kell kitöltenie.

Olaszország

2020. június 3-tól a korlátozások nélkül lehet Olaszországon belül, illetőleg Olaszország és az alábbi országcsoportok vonatkozásában közlekedni:

 • EU tagállamok
 • Schengeni tagállamok
 • Egyesült Királyság, Észak-Írország
 • Svájc, Izland
 • Andorra, Monacói Hercegség
 • San Marino, Vatikán

Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz!

 • Szardínia szigetére lépés előtt, illetve a kompra szállás előtt kell a csatolt dokumentumot kitölteni.

Magyar állampolgár korlátozás és karanténkötelezettség nélkül beutazhat Olaszországba, azonban a testhőmérsékletét bármikor ellenőrizhetik az olasz hatóságok. 

Svájc

 • Június 15-én megszűntek a svájci belépési, tartózkodási és munkaerőpiaci korlátozások minden EU és EFTA tagállammal, továbbá az Egyesült Királysággal szemben. Június 15-én megszűnt a belső schengeni határok szisztematikus ellenőrzése, a bevásárlóturizmus tilalma és Svájc összes lezárt határátkelőhelyét újranyitották.

Norvégia

 • Norvégia hétfőtől megnyitja határait a környező országok lakosai előtt, a lazítás a balti-tengeri Gotland szigetet leszámítva Svédországra nem vonatkozik! A határnyitás Dánia, a Feröer-szigetek, Finnország, Grönland és Izland minden régiójára vonatkozik, mivel ezek megfelelnek a megszabott feltételeknek.

Nagy-Britannia

 • A brit kormány július 6-tól 75 ország számára eltörli a kéthetes karantént! A péntek délután közzétett teljes listán több tucatnyi olyan ország szerepel, amelyek esetében a brit kormány július 10-től feloldja az Angliába beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró karanténszabályozást. A minisztérium hangsúlyozza, hogy az angliai karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek az angliai karanténelőírás alól mentesített országok listáján. A karantén-előírás megszüntetése a mentesített országokból vasúton, hajóval vagy repülőgéppel Angliába érkezőkre egyaránt vonatkozik majd!

Portugália

 • Csak az EU-tagállamok és a schengeni övezethez tartozó nem uniós országok (Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Izland) állampolgárai és azok hozzátartozói, valamint az Egyesült Királyságból, Brazíliából, a Portugál Nyelvű Országok Közösségéhez tartozó többi országból, az USA-ból, Kanadából, Venezuelából és Dél-Afrikából érkező járatok utasai utazhatnak be az országba. A többi ország esetében a vízumfeldolgozást felfüggesztették.

Karantén: 

Montenegró

 • A fertőzöttek számának növekedése miatt Montenegró újabb szabályokat hozott az országba történő belépésre vonatkozóan. A legújabb szabályozás értelmében szerb, észak-macedón, orosz és moldáv állampolgárok nem utazhatnak be Montenegróba. A bosznia-hercegovinai, koszovói és albán állampolgárok negatív koronavírus-teszt felmutatása esetén igen. Ukrajna és Fehéroroszország állampolgárainak az idegenforgalmi minisztérium engedélyére van szükségük. Európa többi országából szabad a belépés Montenegróba.
 • Azon országok listáját, melyek állampolgárai beléphetnek az ország területére, a helyi Közegészségügyi Intézet heti szinten frissíti. Utazásának megkezdése előtt mindenképpen győződjön meg róla, hogy Magyarország (Mađarska) szerepel a listán (a lista kizárólag montenegrói nyelven érhető el) ezen az oldalon!

Törökország

 • Törökország 2020. június 11-én feloldotta a külföldi állampolgárok beutazására (valamint a török állampolgárok Törökországból történő kiutazására) vonatkozó korábbi, a COVID-19 járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseket. A belépésre jogosult külföldieknek ezek után nem kell kéthetes házi karanténba vonulniuk. A török állampolgárokkal azonos módon, a külföldieket belépéskor a török hatóságok által előírt kötelező egészségügyi vizsgálatoknak vetik alá, indokoltság esetén ingyenes PCR-tesztet végeznek, illetve egy formanyomtatványt töltettnek ki velük, melyen az alábbi adatok megadása kötelező: személyes adatok, utazási adatok (közlekedési eszköz fajtája, ülés száma), törökországi szálláshely címe, elérhetősége, esetleges tünetek.
 • Maszk viselése mindenki számára valamennyi nyilvános helyen kötelező!
 • A török belföldi légiközlekedés június 1-től fokozatosan újraindult. A Turkish Airlines június 15-től már Budapestre is repül!

Spanyolország

 • Június 21. 00:00-től az országon belüli (tartományok és megyék közötti) mozgás szabaddá vált, valamint megnyíltak a határok az EU-tagok és a schengeni térség államai előtt. Kivétel ez alól Portugália, a közös határt Lisszabon kérésére csak július 1-jével nyitják meg. A spanyol kormány – az eddigi hírekkel ellentétben – UK állampolgárokkal szemben sem vezetett be rendkívüli karanténkötelezettséget. 
 • Az EU tagállamaként a külső határokat a spanyol kormány sem nyitotta meg harmadik országok előtt, erre július 1-jével kerülhet sor.
 • A spanyolországi légi és vízi kikötők háromlépéses „vizsgálatot” végeznek el a külföldi állampolgárok belépésekor: 1) formanyomtatvány kitöltése; 2) lázmérés; 3) „szemrevételezés”. 
 • Júniustól újra indult a közvetlen légi összeköttetés Magyarország és Spanyolország között. 

Görögország

 • A Görög turisztikai szezon június 15-én indul újra! Az egész évben nyitva tartó szállodák június elsejétől fogadhatnak vendégeket, a szezonálisan működő egységek június 15-től. Július elsejétől az összes görög repülőtér fogadhat majd járatokat, a turistáknak nem kell koronavírus-teszttel rendelkezniük!
 • Felhívjuk a Görögországba utazók figyelmét, hogy 2020. július 1-től augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik. A repülőgéppel érkezőknek minimum 48 órával az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni a nyomtatványt. A szárazföldi, vagy tengeri úton érkezőknek minimum 48 órával, de maximum 72 órával az országba érkezés előtt kell kitölteni a nyomtatványt. Pontos, részletes információt itt találsz ennek menetéről!
 • Május 1-től a Wizzair újra indította az Athén-Budapest járatát. Az Aegean görög légitársaság május közepétől szintén egyre több útvonalon közlekedik majd. Az Aegean budapesti járata várhatóan júniusban indul.

Lengyelország

 • Június 13-tól, szombattól feloldják a határzárat a schengeni (a német, a cseh, a szlovák és a litván) határokon, június 16-tól pedig újraindulhat a nemzetközi légiforgalom is. A beutazó külföldieknek nem kell karanténba vonulniuk.
 • A FlixBus június 17-től elindítja nemzetközi autóbusz járatait, mely hagyományosan Budapestre is jár.

Dominikai Köztársaság

 • Danilo Medina elnök június 14-ig meghosszabbította a szükségállapotot. Délután 17:00 órától reggel 6:00 óráig (néhány kivételtől eltekintve: pl.: egészségügyi dolgozók, rendfenntartó erők, sajtóhírügynökségek és áramszolgáltató cégek munkatársai) van érvényben kijárási tilalom az ország egész területén. A rendőrség és a hadsereg a kijárási tilalom ideje alatt, növeli a jelenlétét az utcákon, folyamatosak a járőrözések az ország egész területén.  A közterületeken kötelező a maszk viselése.
 • A JetBlue és a Delta továbbra is üzemeltet járatokat az Egyesült Államokba. A járatok a külföldiek (elsősorban amerikai állampolgárok) elutazása érdekében működnek.
 • Nem közlekednek a távolsági autóbuszok, és a tömegközlekedés is szünetel.

USA

 • Az Egyesült Államok területén a belföldi utazás egységes korlátozására nem került sor, ugyanakkor az Európából érkezők beutazási korlátozása (kevés kitételtől eltekintve) továbbra is érvényben marad mindaddig, míg Donald Trump elnök azt vissza nem vonja.
 • Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke 2020. május 28- tól megtiltotta a beutazást az ország területére azon külföldi állampolgárok számára, akik a megelőző két hétben Brazília területén jártak.

Kanada

 • A COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében Kanada beutazási tilalmat vezetett be, mely főszabály szerint minden külföldi állampolgárra vonatkozik.
 • A Kanadába érkező nemzetközi járatok csak Montrealban, Torontoban, Calgary-ban és Vancouverben szállhatnak le, illetve csak ezekről a repülőterekről lehet elhagyni az országot. A Kanadába történő beutazásról lásd részletesebben az alábbi linket.

Japán

 • Japán és az Európai Unió tagországai által hozott, beutazást korlátozó intézkedések miatt számos légitársaság felfüggesztette kereskedelmi járatait Japán és az európai kontinens között.
 • Március 21-től Japán ideiglenesen felfüggesztette a vízummentességet a schengeni térség országaival, így Magyarországgal is, valamint érvénytelenítette a március 23. előtt kiadott, de még fel nem használt vízumokat. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki halaszthatatlan utazást tervez Japánba, az úticéljának megfelelő vízumot kell igényelnie a budapesti Japán Nagykövetségen.
 • 2020. április 3-tól beutazási tilalom vonatkozik mindazon külföldi állampolgárokra, akik a beutazást megelőző 14 napban Magyarországon vagy az Európai Unió bármely tagállamában jártak.

Thaiföld

 • Thaiföld kormánya 2020. március 26. és május 31. között vészhelyzetet rendelt el a Covid-19 járvány terjedése következtében kialakult helyzet miatt, amely időszakban külföldi állampolgároknak nincs lehetőségük az országba való belépésre, ez kizárólag külön engedéllyel történhet. A tilalom a tranzitálásra is vonatkozik.
 • A bangkoki Suvarnabhumi Nemzetközi Repülőtéren koronavírus-tesztelést vezettek be július 3-án, miután részlegesen feloldották a külföldi turisták beutazásának tilalmát. Az üzleti utazók, a diplomaták valamint a kormányzat meghívására érkező személyek, amennyiben 14 napnál rövidebb időre érkeznek, „a gyorsítósávba tartozó utazóknak” minősülnek, ezért a Suvarnabhumi repülőtéren koronavírus-gyorstesztet végeznek el rajtuk, ha a teszt negatív eredményt mutat, beléphetnek az országba.

Izrael

 • 2020. 03. 18- tól csak izraeli állampolgárok, izraeli rezidensek és családtagjaik léphetnek be Izraelbe. Izrael lezárta szárazföldi határait, Egyiptom és Jordánia felé/felől nem léphető át a határ. A hazatérő izraeliekre egységesen 14 napos karantén kötelezettség vonatkozik.
 • Külföldiek beutazása nem engedélyezett, kizárólag rendkívül szűk körben kivételes méltánylást érdemlő esetben az izraeli bevándorlási hivatal speciális engedélyével, ha a megélhetés központja Izrael. A belépés engedélyezésével kapcsolatban kérjük, Izrael Budapesti Nagykövetségének a konzuli hivatalát keressék a consular1@budapest.mfa.gov.il e-mail címen.

Indonézia

 • A belföldi légiforgalom május 10-től – szigorú biztonsági előírások alkalmazásával – fokozatosan helyreáll, az utazás feltételeiről (egészségügyi igazolás vagy negatív COVID-19 teszteredmény, az utazás céljának igazolása stb.) érdeklődjön közvetlenül a légitársaságnál. Külföldi állampolgárok esetében főszabály szerint a hazatérésre szolgáló nemzetközi járathoz kapcsolódó belföldi járaton lehetséges az utazás, és az a nemzetközi repülőjegy bemutatásának feltételéhez kötött. 
 • Bali szeptemberben nyílik meg a turisták előtt!

Kína, Hongkong

A Pekingben megjelenő új koronavírusos esetekhez kapcsolódó hatósági intézkedések:

 • A fővárosban újonnan jelentkező megbetegedések nyomán az enyhítő intézkedések helyébe ismételten korlátozó rendelkezések kerültek bevezetésre. A vírus terjedésének megfékezése érdekében a főváros 2020 június 17-én visszaemelte egészségügyi vészhelyzeti reagálási szintjét a II. szintre. A II. szintnek megfelelően Peking visszaállította a lakóközösségek zárt rendszerű menedzsmentjét, mely együtt jár a lakosok test-hőmérsékletének ellenőrzésével, valamint a látogatók testhőmérséklet ellenőrzését és Health Kit alkalmazásuk bemutatását követő regisztrációjával.
 • A külföldről és a Kínán belül közepes vagy magas kockázatú területekről Pekingbe érkező személyek esetében továbbra is érvényben van a 14 napos, központilag kijelölt helyen történő közegészségügyi megfigyelés elrendelése.
 • 2020. március 28-tól külföldi állampolgár nem léphet be Kínába. A rendelkezés vonatkozik az érvényes vízummal és tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre is.
 • Június elsejétől újra nyit a hongkongi reptér!

Új-Zéland

 • Minden országba érkező utazót egészségügyi személyzet kérdez ki és ellenőriz a repülőtéren, és amennyiben úgy ítélik meg, hogy nem biztosított, vagy nem megfelelő az utazó terve a 14 napos karantén időszak teljesítésére – nem rendelkezik előre lefoglalt szállással, akkor az országba történő belépés megtagadásra kerül.

A cikkben nem található a keresett információ? Van egy adott ország, amely kiváltképpen érdekel? Írj nekünk!

Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Wellness hétvége az Alacsony-Tátrában 29 900 Ft-tól https://t.co/puZoYA3pqNMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Dubai újra megnyitotta kapuit a turisták előtt! https://t.co/14mfT2ifBkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 36 900 Ft-tól! https://t.co/rrAzGGmlBmMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top