Connect with us

Hírek

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19)

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19)

Folyamatosan frissülő cikkünkben a járványügyi helyzettel kapcsolatban felmerülő utazási tudnivalókat gyűjtjük össze, válaszokat adunk a leggyakoribb kérdésekre. Hova és mikortól utazhatunk…(frissítve: 2021.05.10)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

Jelenleg a már beoltott magyarok szabadon utazhatnak ezen országok között, vagyis mindenfajta karantén- és tesztközteleztettség nélkül:

AUSZTRIA

 • Be lehet-e utazni az országba? Magyarországról igen.
 • Kell teszt? A kiindulási országtól és a beutazás céljától függően változó. 2021.március 11-től: beutazás feltétele az azt megelőző 72 órában készült negatív PCR  vagy az azt megelőző 48 órában készült negatív antigén tesztről szóló orvosi igazolás (vagy német vagy angol nyelvű teszteredmény). Amennyiben a beutazáskor nem áll rendelkezésre a negatív teszt, úgy ezt 24 órán belül pótolni kell. A belépés után minden személynek (magyar állampolgároknak is) kötelezően 10 napos karanténba kell vonulnia, melyet legkorábban 5 nap után elvégzett negatív PCR vagy antigén teszt birtokában hagyhatnak el. A beutazás napja a 0. nap. Ha az ingázók nem magas fertőzöttségi mutatóval rendelkező EU/EGT országokból, valamint Svájcból, Andorrából, Monacóból, San Marino-ból, a Vatikánból utaznak be, a mindenkori belépés időpontját megelőző legfeljebb órára és percre pontosan 7 napban készült negatív PCR vagy antigén teszt birtokában léphetnek be. A beutazóknak tudniuk kell igazolni azt, hogy a belépést megelőző 10 napban a felsorolt országokban tartózkodtak.
 • Szűk kivételekkel minden beutazás esetén. A regisztrációra EZEN a linken van lehetőség, angol és német nyelven, legkorábban a beutazást megelőző 72 órán belül. 

SZLOVÁKIA

 • Be lehet-e utazni az országba? Igen, de csak a 14 napos kötelezető karantén és a karantén 8. napján fennálló tesztelési kötelezettség mellett.
 • Minden belépő személynek regisztrálnia kell magát legkésőbb a határon az alábbi oldalon, és házi vagy intézményi (amennyiben nem rendelkezik Szlovákiában lakcímmel) karanténba kell vonulnia, amíg nem rendelkezik negatív RT-PCR teszttel. A karantén helyét emellett telefonon vagy elektronikus úton azonnal be kell jelenteni az egészségügyi szolgáltatónak, ha pedig olyan személyről van szó, akinek Szlovákiában nincs egészségügyi szolgáltatója, a tartózkodási helye szerinti illetékes megyei orvosnál.
 • A légiúton érkező személyeknek egy további elektronikus formanyomtatványt is ki kell tölteniük, amely elérhető itt. A nyomtatvány egy esetleges fertőzés esetén az utasok felkutatásának elősegítését szolgálja.

BELGIUM

 • Be lehet-e utazni az országba? Igen, de csak indokolt esetben. Azaz jelenleg tilos a turisztikai célú (nem alapvető fontosságú vagy nem szakmai célú) utazás mind külföldről Belgiumba, mind Belgiumból külföldre

BULGÁRIA

 • Be lehet-e utazni az országba? Igen.
 • 2021. január 29-től Bulgária területére 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt felmutatásával lehet beutazni! Bolgár tartózkodási engedéllyel rendelkező utazók, 10 napos karantén vállalásával is beléphetnek az országba. A negatív PCR teszteredményről szóló dokumentumnak tartalmaznia kell az utazó személyes adatait (beleértve az utazáshoz használt úti okmány számát is!), a laboratórium adatait (név, cím, elérhetőség), a teszt elkészítésének időpontját, a teszt típusát (csak PCR elfogadott), valamint annak negatív eredményét.

CIPRUS

A ciprusi Egészségügyi Minisztérium február 27-én kihirdette a „traffic- light” rendszernek megfelelően az országok frissített listáját, tekintettel a repülőterek újra nyitására. Április 8-tól az alábbi ország kategóriák érvényesek a Ciprusra történő beutazás szempontjából:

 • Zöld kategóriába sorolt országok – a jelenlegi szakaszban alacsony kockázatú országok 
 • Narancssárga kategóriába sorolt országok – potenciálisan alacsony kockázatú, de a zöld kategóriához képest nagyobb kockázattal rendelkező országok 
 • Vörös kategóriába sorolt országok – a zöld és narancssárga országokkal összehasonlítva magasabb kockázatú országok: Ide tartozik Magyarország is.

A vörös kategóriába tartozó országokból érkező utasok esetében a következőkre van szükség: az indulás megkezdése előtti 72 órában végzett negatív PCR tesztről szóló igazolás, valamint PCR teszt elvégzése érkezéskor. A teszt költségét az utasok fedezik, és ezen túlmenően ezeknek a személyeknek a teszt eredményének megérkezéséig házi önizolációban kell maradniuk. A vörös kategóriába tartozó országokból a Ciprusi Köztársaságba érkezésükkor a következő személyek saját költségre elvégeztethetik a laboratóriumi vizsgálatot:

 • 1. Ciprusi állampolgárok és családtagjaik (külföldi házastársak és kiskorú gyermekeik),
 • 2. A Ciprusi Köztársaságban jogszerűen tartózkodók, 
 • 3. A Bécsi Egyezmény alapján belépésre jogosultak, 

A Ciprusra történő utazáshoz a ciprusi kormány június 9- én  létrehozta a „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 24 órában elektronikusan kell kitölteni. A platform használata mindenki számára kötelező, aki Ciprusra szeretne utazni. 

CSEHORSZÁG:

 • Magyarország március 15-től a sötétpiros (vörös) kategóriába kapott besorolást. A sötétpiros (vörös) besorolás következtében 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre van szükség a belépéshez, majd legkorábban a beutazást követő 5. napot követően a sötétpiros(vörös) államokból érkezőknek helyben PCR tesztre kell menniük. E második teszt elkészültéig a beutazónak önkéntes karanténban kell lennie. A teszt eredményét jelenteni kell a lakhely/tartózkodás helye szerint illetékes tisztiorvosi szolgálat felé. Amennyiben a beutazó munkavállalás vagy tanulmányok végzése céljából érkezik, úgy a teszt eredményét be kell mutatnia a munkaadónak, vagy az oktatási intézménynek is. A beutazást követő 14 nap alatt, ha elhagyja tartózkodási helyét, FFP2 típusú respirátort kell viselnie.

FRANCIAORSZÁG

 • 2021. 03. 19- től: Újra lezárásra kerül sor a járványhelyzet miatt Franciaország leginkább fertőzött 16 megyéjében (Île-de-France, Hauts-de-France, Alpes-Maritimes, Eure és Seine-Maritime régiók megyéi). Az érintett területek közé tartozik Párizs is. A lezárás minimum négy hetes időtartamra vonatkozik.
 • Beutazás: A 11 éven felüli belépőknek 72 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR tesztet kell felmutatniuk, tranzit esetén is. A belépőknek becsületbeli nyilatkozattal kell igazolniuk, hogy nem rendelkeznek koronavírus tünetekkel, a belépést megelőző két hétben nem érintkeztek koronavírusos beteggel. 

A Franciaországban 2021. januárjában és azóta sem javuló járványügyi helyzetre való tekintettel, valamint lassítandó a koronavírus-variánsok terjedését február elejétől a tengerentúli területekre, az utazás onnan és oda csak kivételesen indokolt esetben, negatív PCR-teszt birtokában és az érkezést követően elvárt, helytől függően hét-tizennégy napos karantén letöltése mellett lehetséges.

GÖRÖGORSZÁG

 • Be lehet-e utazni az országba? Igen. A Görögországba érkezőknek a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk. Az angol nyelvű vizsgálati eredményen fel kell tüntetni a letesztelt személy nevét, valamint személyazonosító igazolványának, vagy útlevelének a sorszámát. A bemutatott negatív teszt ellenére előfordulhat, hogy gyorstesztet végeznek el az országba belépő utasokon.
 • Az utazás megkezdése előtt minimum 24 órával mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik el. A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A légitársaságok már felszállás előtt ellenőrzik a QR kód meglétét. Jelenleg csak abban az esetben lehet megkezdeni az utazást, amennyiben az utas megkapta a QR kódot.   
 • Oltási kötelezettség nincs. A beoltottság egyelőre nem mentesíti az utazót a karanténkötelezettség és a PCR teszt alól.
 • A Görögországba belépőknek 7 napos hatóság által felügyelt otthoni karanténba kell vonulniuk. Amennyiben valaki 7 napnál rövidebb időre érkezik, abban az esetben az itt tartózkodás alatt karanténban kell maradnia.

EZ IS ÉRDEKELHET: Görögország májustól újra fogadja a turistákat, az idegenforgalmi miniszter ismertette a feltételeket

NAGY-BRITTANIA

Anglia és Skócia is 3 tesztet ír elő a beutazáshoz: egyet az indulást megelőző 3 napon belül kell elvégezni, két további tesztet pedig a beutazást követő 2. és 8. napon. Bővebben a beutazás feltéleiről itt olvashatsz: Tíz nap karantén és két PCR-teszt vár az Angliába utazókra

ÍRORSZÁG

2021. január 16-tól az Írországba történő beutazáshoz egy darab, a mintavételtől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR covid teszt eredményét kell bemutatni a határnál. Repülővel utazóknak már a felszállás előtt kérhetik az erről szóló igazolást. Érkezés előtti vagy érkezéskor el kell végezni a regisztrációt egy online felületen, ami az alábbi linken érhető el. Az egész országra igaz, hogy a külföldről beutazóknak 14 nap karantént írnak elő. Ez alól 5 nap elteltével 1db negatív COVID-19 PCR teszttel tud mentesülni.

Izland

 • Március 18-tól minden koronavírus ellen beoltott személy szabadon beléphet az országba, nincs kötelező teszt és megszűnik a karanténkötelezettség is. A rendelkezés a világ bármely országából érkező személyre érvényes.
 • Minden Izlandra érkező, és izlandi bejelentett lakcímmel nem rendelkező személynek (akire nem vonatkozik a fentebbi kivétel) két koronavírus tesztnek kell alávetnie magát beutazáskor. A beutazó személyek első tesztje a megérkezéskor történik, a második öt nappal később, egy beutazáskor megjelölt tesztközpontban. A két teszt között a beutazóknak 5-6 napig előzetesen megadott címen karanténban kell tartózkodniuk.
 • Fontos, hogy az izlandi hatóságok csak Izlandon készült koronavírus tesztet fogadnak el, külföldön készült negatív teszt az izlandi tesztkötelezettség alól nem mentesíti az utazót. (Ennek ellenére továbbra is szükséges az országba lépést megelőzően maximum 72 órával készült negatív eredményű PCR-teszt bemutatása.) 
 • Minden Izlandra utazónak az utazást megelőzően ki kell töltenie az alábbi előregiszrációt: https://visit.covid.is és javasolt telepítenie az alábbi nyomkövető alkalmazást: https://www.covid.is/app/en

EZ IS ÉRDEKELHET: Izlandra korlátozás nélkül beléphetnek az uniós vakcinával oltottak

LENGYELORSZÁG

 • A schengeni övezetből bejövőknek – bármilyen járművel érkezzenek – kötelező a 48 óránál nem régebbi, negatív PCR vagy antigén teszt ahhoz, hogy ne kelljen 10 napos karanténba vonulniuk. Azért, hogy a rendelkezéseket maradéktalanul betartassák, minden nyitva tartó határátkelőn bevezetik az egészségügyi ellenőrzést. 

MÁLTA

 • 2020. október 23-án éjféltől Magyarországról csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása mellett lehet belépni Máltára. Amennyiben ezzel a beutazó nem rendelkezik, akkor Máltán kötelezik tesztelésre és annak negatív eredményéig vagy 14 napos időtartamra kötelező otthoni karanténba kerül.

EZ IS ÉRDEKELHET: Itt a pontos ütemterv. Málta április 12-től nyit, a turistákat júniustól várja

MONTENEGRÓ

 • Montenegróba csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy 30 napnál nem régebbi pozitív antigén gyorsteszt (IgG) birtokában, illetve a koronavírus elleni második védőoltásnak az utazást megelőzően legalább 7 nappal korábban történő beadását hitelt érdemlően bizonyító okmánnyal lehet belépni. A tesztkötelezettség az 5 évesnél fiatalabb gyermekekre nem vonatkozik.
 • Montenegróban jelenleg nincs egészségügyi regisztráció.

NÉMETORSZÁG

 • Az illetékes német hatóságok Magyarországot 2021. március 7. 00:00 órai hatállyal magas fertőzöttségű területnek (Hochinzidenzgebiet) nyilvánítják. Az ezzel járó legfőbb változás, hogy a Magyarországról érkező beutazónak már a Németországba történő beutazáskor kell rendelkeznie egy negatívteszttel, melynek mintavételére leghamarabb 48 órával a beutazás előtt került sor.
 • Rizikóterületről és magas fertőzöttségű területről alapvetően be lehet utazni, de turisztikai utazások nem lehetségesek (szálláshelyeken nem engedélyezett a turisztikai célú elszállásolás).

NORVÉGIA

 • A beutazás lehetséges, de csak abban az esetben, ha a beutazó hitelt érdemlő COVID-19 PCR-teszt vagy antigén gyorsteszt teszteredménnyel igazolja, hogy nem fertőzött. Az ezt igazoló teszt akkor elfogadható, ha maximum 24 órával készült az országba lépést megelőzően, illetve légiközlekedés igénybevétele esetén a repülőgép felszállását 24 órával megelőzően (átszállásos járat esetén az első repülőgép felszállási ideje az irányadó). Javasoljuk, hogy a teszteredményt igazoló tanúsítvány angol vagy norvég nyelvű legyen.
 • Minden Norvégiába beutazó személynek, így a norvégiai lakosoknak is regisztrálnia kell nevét, elérhetőségeit, karanténhelyszínét és adott esetben munkáltatójának adatait, ide kattintva.
 • A karantén időtartama főszabályként tíz nap. Március 29-től letöltése csak államilag kijelölt karanténhotelben lehetséges. A karanténhotel díja 500,-NOK/fő/éj (gyermek esetén 250,-NOK/gyermek/éj) melyet a beutazó köteles megfizetni.

OLASZORSZÁG

 • Magyarországról és Európai Uniós tagállamokból a beutazás lehetséges.
 • Speciális beutazási szabályokat 2021. április 30-ig: Az EGT tagállamokból Olaszországba beutazó személyek a hatályos miniszterelnöki rendeletben előírt PCR /antigén gyorsteszt bemutatásán, illetőleg a lakóhely/tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítónál történő bejelentkezésen túlmenően kötelesek öt nap erejéig hatósági házi karanténba vonulni, mely hatósági karantén tehát független a PCR teszt negatív eredményétől. Az öt nap elteltét követően a beutazott személy köteles a PCR vagy antigén gyorstesztet megismételni, melynek negatív eredménye esetén már mentesül a további karanténkötelezettség alól. 

HORVÁTORSZÁG:

 • Beutazás: A mintavételtől számított 48 óránál nem régebbi, negatív SARS-CoV-2 PCR teszt (PCR teszt) vagy az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszt felmutatásával.
 • Amennyiben a határátlépést követően Horvátországban elvégzik a PCR vagy antigén-alapú gyorstesztet, úgy elegendő a teszt eredményének megérkezéséig (általánosan 48 óra) a házi karanténban tartózkodni. A teszt negatív eredményéről szóló igazolást a határon kapott útmutatásoknak megfelelően kell továbbítani a hatóságok részére.
 • A határon minden esetben nyilatkozni kell a Horvátországban tervezett tartózkodás időtartamáról, annak helyszínéről, valamint többnapos tartózkodás esetén a szállás pontos címéről. A torlódás elkerülése, s a várakozási idő csökkentése érdekében javasolt az adatokat a beutazást megelőzően feltölteni ezen a honlapon keresztül.  Ezt követően az utas visszaigazoló e-mail üzenetet kap, továbbá megkapja a Horvát Közegészségügyi Intézet útmutatóival és javaslataival kapcsolatos információkat. A fenti honlap magyar nyelven is elérhető. Kivételek: A Horvátországon keresztül tranzitálóknak a horvát határrendőrség iránymutatása szerint nem kell kitölteni az adatlapot.

SPANYOLORSZÁG:

 • 2020. november 23. napjától a Spanyolországba légi vagy vízi úton történő beutazáskor rendelkeznie kell a beutazástól visszafelé számított 72 órán belül elvégzett, a SARS-CoV-2-re vonatkozóan negatív eredményű fertőzésdiagnosztikai tesztet igazoló elektronikus vagy papír alapú eredeti dokumentummal, amelyet spanyol, angol, francia vagy német nyelven állítottak ki (ezektől eltérő nyelven kiállított dokumentum esetén szükséges annak hiteles fordító általi lefordítása spanyol nyelvre). A tesztről kiállított dokumentumnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia: a beutazó neve, útlevél vagy személyi igazolvány száma (amelynek meg kell egyeznie a lenti formanyomtatványon megadottal), a teszt elvégzésének dátuma, a tesztet végző intézmény megnevezése és elérhetősége, alkalmazott módszer, a teszt eredménye. 
 • Az országba légi vagy vízi úton történő beutazáskor minden beutazónak szükséges kitöltenie egy formanyomtatványt (Formulario de Control Sanitario), amelyet az országba történő belépéskor az egészségügyi ellenőrzés során kell bemutatni.

Portugália

 • Portugália szárazföldi területén: Magyarországról érkezve április 15-ig csak az alapvető fontosságú utazások megengedettek, az indulás előtt, 72 órán belül elvégzett negatív COVID-19 (RT-PCR) teszteredménnyel lehet beutazni, és kötelező a 14 napos karantén, amelyet a beutazó lakhelyén, vagy az egészségügyi hatóságok által kijelölt karanténban kell eltölteni. Azon országokból, ahol az esetszám 500 felett van 100 ezer lakosra vetítve, a beutazás csak negatív COVID-19 (RT-PCR) teszt felmutatásával és 14 napos karantén teljesítésével lehetséges. A karantén alól kivételt (negatív teszt nem kivétel!) csak akkor lehet tenni, ha létfontosságú utazásról van szó és országot 48 órán belül elhagyja az utazó és ezt repülőjegy felmutatásával igazolja. Ide tartozik: Bulgária, Csehország,  Ciprus, Szlovénia, Észtország, Franciaország, Magyarország,Olaszország, Málta, Lengyelország, Svédország.
 • Az Azori-szigetekre egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló igazolással lehetséges a beutazás. A teszt az érkezést követően is elvégezhető, az eredményre azonban karanténban kell várakozni, amennyiben az utazás 7 napnál tovább tart, a 6. napon ismét tesztet kell végezni.
 • A Madeirai Autonóm Tartomány 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kér az utazóktól. Az evvel nem rendelkezők érkezéskor a helyszínen végezhetik el a tesztelést, ebben az esetben azonban otthonukat, avagy a tartózkodásukra szolgáló szállást a teszteredmény megérkezéséig nem hagyhatják el. A tesztelni nem kívánó utazók számára kéthetes karantén kötelező. Továbbá a beutazás lehetséges olyan orvosi igazolással is, amely 90 napon belül igazolja, hogy a beutazó átesett a COVID-19-en, avagy az oltás bemutatásával az immunitási idő figyelembe vételével (a SmPC alapján- Summary of Product Characteristics).

Törökország

 • Az országba légi úton belépni kívánó utasok, valamint a tengeri és közúti határátkelőn belépni szándékozók 2020. december 30-án 00:00 órától 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kötelesek bemutatni.

Oroszország

 • Csak a jogszabályokban meghatározott kategóriákba tartozó utazók be- és kiléptetése engedélyezett.

Dominikai Köztársaság

 • A beutazáshoz negatív PCR teszt nem szükséges, azonban érkezéskor a repülőtéren szúrópróbaszerű ellenőrzések előfordulhatnak. Az utazás megkezdése előtt és a hazautazás előtt is mindössze egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges, mely az utazás megkezdése előtti 72 órában magunkon észlelt tünetekre kérdez rá (láz, köhögés).

USA

 • Az Egyesült Államok területén a belföldi utazás egységes korlátozására nem került sor, ugyanakkor az Európából érkezők beutazási korlátozása (kevés kitételtől eltekintve) továbbra is érvényben marad.

Kanada

 • 2021. január 7-től minden 5 éven felüli, Kanadába légi úton beutazónak – kiindulási állomásától függetlenül – 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló igazolást kell bemutatnia a Kanadába induló repülőjáratra történő felszállás előtt. 
 • A negatív teszt igazolása a felszálláshoz és a beléptetéshez szükséges, nem érinti a Kanadába történő beutazást követően előírt 14 napos házi karantén-kötelezettséget, azaz a negatív PCR- teszt ellenére is karanténba kell vonulni a külföldről beutazóknak.
 • A Kanadába érkező nemzetközi járatok csak Montrealban, Torontoban, Calgary-ban és Vancouverben szállhatnak le, illetve csak ezekről a repülőterekről lehet elhagyni az országot.

Brazília

 • Az országba nemzetközi légijárattal belépni szándékozóknak 2020. december 30-tól az induló járatra való felszállásnál egy az ottani beszállás előtt 72 órával korábban kiállított negatív „PCR” COVID-19 teszteredményt mutató angol, spanyol vagy portugál nyelvű igazolást kell bemutatniuk a járatot működtető légitársaságnak. A negatív teszteredménynek az indulási országban hivatalos működési engedéllyel rendelkező egészségügyi intézménytől vagy laboratóriumtól kell származnia és annak felmutatása a Brazíliába való érkezésnél feltétele belépésnek.  
 • A Brazíliába érkezésnél a beutazónak egy egészségügyi állapotára vonatkozó nyilatkozattal is kell rendelkeznie. A nyilatkozat angol nyelven letölthető a  brazil egészségügyi felügyelet (ANVISA) alábbi honlapjáról. A nyilatkozatot a Brazíliába indulás előtt 72 órával ki kell tölteni és azt kinyomtatva, vagy a kitöltést igazoló elektronikus formában a beutazáskor fel kell mutatni.
 • Karanténkötelezettség nincs.
 • A beutazásnak továbbra sem feltétele a meglévő egészségügyi biztosítás, azonban annak megkötése ajánlott.

Japán

 • Japán 152 országból és régióból érkezők számára tiltja meg az országba való belépést. A beutazási tilalom alól kivételt képeznek a rezidens külföldi állampolgárok. A  2021. január 8-tól meghirdetett szükségállapot a kormány döntése értelmében 2021. március 22- től feloldották, de  a szigorított beutazási korlátozások továbbra is fennállnak.

Thaiföld

 • Magyar állampolgárok beutazhatnak, és a korábban hatályos 30 napos vízummentességet további 15 nappal, így összesen 45 napra kibővítette a thai kormány a két hetes általános karanténkötelezettség miatt.
 • Érkezéstől visszafelé számított 72 órán belüli negatív Covid-19 tesztet kérnek fit to fly orvosi igazolással együtt, emellett pedig további 3 tesztet végeznek majd el érkezéskor és a karantén ideje alatt.
 • Belépési engedély kérelmezése online történik.
 • A belépési engedéllyel rendelkező külföldiek érkezésüket követően hatósági karanténba kerülnek, ahol 15 éjszakát kell eltölteniük, amelyet kizárólag a kormány által meghatározott hotelekben teljesíthetnek. 

Tanzánia

A belépőknek az országba érkezést megelőző maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezniük. Ezen kívül az érkező utasoknak a belépéskor egy gyorstesztnek is alá kell vetniük magukat, amelynek ára 25 USD és a helyszínen fizetendő. Emellett az alábbi oldalon található kérdőívet kell kitölteni a Tanzániába érkezést megelőző 24 órán belül. A válaszként kapott „Unique Health Code”-ot ki kell nyomtatni és belépéskor be kell mutatni a hatóságoknak.

Seychelle-szigetek

A seychelle-i hatóságok legutóbbi közlése szerint azon beutazók esetében, akik a Covid-19 elleni oltás mindkét adagját megkapták, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet is fel tudnak mutatni, – állampolgárságuktól és érkezési országuktól függetlenül – szabadon és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak az országba. A szigetországba érkező turistáknak hitelesített igazolással kell igazolniuk az oltást. 

Részletes információ a Seychelles-szigetekre történő beutazás pontos feltételeiről itt található.

Maldív-szigetek

 • Az ország július 15-ével megnyitotta a határait a nemzetközi utasforgalom előtt, a beutazás azonban kizárólag csak előzetes, visszaigazolt szállásfoglalással lehetséges.
 • Szeptember 10-től minden turista vagy rövidtávú vízummal rendelkező beutazó érkezéskor köteles egy angol nyelven kiállított 72 órán belül levett negatív Covid-19 PCR tesztet is bemutatni. Illetve, minden turisztikai célú beutazónak – érkezése előtt 24 órával – nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat az “lmuga” portálra kell feltölteni.
 • Véletlenszerű tesztelést végezhetnek ugyan a reptéren, de ennek költségét a Maldív-szigetek kormánya viseli. Az ország területére történő belépéssel kapcsolatos további kérdések (maszkviselés, tranzit lehetőségek) és válaszokért látogass el a következő oldalra.

Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek területére történő beutazás szabályai, tartózkodási engedéllyel rendelkező magyar állampolgárok esetében:

Abu Dhabiba közúton történő beutazás feltételei 2021. február 1- jétől: 

 • 48 órán belüli negatív PCR teszt. A beutazást követő 4. és 8. napon ismételten kötelező egy PCR teszt elvégzése. Az Abu Dhabiba történő belépés napja minősül az első napnak, vagy
 • 24 órán belüli DPI teszt. A DPI tesztet nem lehet két egymást követő alkalommal felhasználni az Abu Dhabiba történő belépéshez. Akik 48 óránál tovább tartózkodnak Abu Dhabi emírségben DPI teszttel történő belépést követően, a 3. és a 7. napon PCR tesztet kell végezniük.
 • A már oltással rendelkező utazók mentesülnek a tesztelések alól, amennyiben az Al Hosn telefonos applikációban aktív ikonnal rendelkeznek (az inaktív ikon aktiválásához PCR tesztre van szükség).
 • Amennyiben valaki kevesebb, mint 10 napja tartózkodik az országban (Abu Dhabi emírségen kívül), de beutazna Abu Dhabiba, úgy a határon időarányosan elrendelik számára a karantént nyomkövető karpereccel ellátva 
 • Abu Dhabiban az Al Hosn App letöltése kötelező.

c) Kell-e regisztrálni? 

 • Rezidenseknek igen
 • Turistáknak nem

Abu Dhabiban 2020. augusztus 12-től nem kötelező az előzetes belépési engedély kérvényezése a rezidensek számára, ugyanakkor javasoljuk, hogy utazásukat megelőzően regisztráljanak az alábbi oldalon.

A Dubaiba történő beutazás speciális szabályai:

 • Az országba történő belépés feltétele 2021. január 31-től kezdve egy 72 órán belüli negatív PCR teszt felmutatása. A mintavétel céljából felkereshető magyarországi intézmények listája itt található
 • Covid-19 DXB App letöltése.
 • Nemzetközi utas és balesetbiztosítás.
 • Az országba belépéskor ki kell tölteni egy egészségügyi információval illetve egy karantén intézkedéssel kapcsolatos űrlapot.
 • Magyarországról érkező személyeket érkezéskor egy újabb PCR teszt elvégzésére kötelezik, a teszteredmény megérkezéséig kötelező az izoláció.
 • Felhívjuk a tranzitáló utasok figyelmét, hogy augusztus 1-től, tranzit esetén is kötelező a negatív teszteredmény felmutatása. 
Hova utazhatunk, Dubaj

KUBA

 • Július elején az ország bejelentette, hogy kész újra megnyitni számos szigetét az idegenforgalom előtt. AZ utazók visszacsábításának az érdekében a nemzetközi látogatók számára érkezéskor ingyenes COVID-19 tesztet kínálnak, de magának a kötelező biztosításnak a költsége már az utazót terheli.
 • 2020. november 15-től a havannai José Martí nemzetközi repülőtér is – hasonlóan az ország más repülőtereihez – fogad kereskedelmi járatokat.
 • 2020. december 1-jétől minden utasnak 30 dolláros higiéniai díjat is kell fizetnie. (A díj nem csak a PCR-vizsgálat elvégzését tartalmazza, hanem az összes többi egészségügyi költséget is.)
 • Az országba érkező turistáknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a repülőtéren PCR tesztet végeznek a kubai egészségügyi szakemberek, amelynek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles beutazót. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat. Az 5. napon ellenőrző tesztet köteles végeztetni minden Havannába utazó (ennek helyszíne Havannában: Clinica Internacional de Siboney).

MEXIKÓ

 • Cancún és Playa Del Carmen üdülőhelyei már korlátozás nélkül nyitva állnak a turisták előtt.
 • A zökkenőmentes Mexikóba történő belépés érdekében ajánlatos közvetlen járattal Cancunba utazni, azaz átszállás nélkül.
 • A belépéskor nem szükséges a teszt és karanténkölezettség sincs érvényben.

Indonézia

 • A koronavírus-járvány az ország 34 tartományát és 498 települését / kerületét érinti. A legmagasabb esetszámokat Jakarta, Kelet-Jáva, Közép-Jáva, Nyugat-Jáva és Dél-Celebesz tartományokban regisztrálták, a járványgörbe országos és regionális szinten is felívelő szakaszban van.
 • A belföldi légiforgalom május 10-től – szigorú biztonsági előírások alkalmazásával – fokozatosan helyreáll, az utazás feltételeiről (egészségügyi igazolás vagy negatív COVID-19 teszteredmény, az utazás céljának igazolása stb.) érdeklődjön közvetlenül a légitársaságnál. Külföldi állampolgárok esetében főszabály szerint a hazatérésre szolgáló nemzetközi járathoz kapcsolódó belföldi járaton lehetséges az utazás, és az a nemzetközi repülőjegy bemutatásának feltételéhez kötött. 

India

 • India a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a korábban bevezetett korlátozó intézkedések fokozatos kivezetéséről döntött annak ellenére, hogy országszerte folyamatosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek esetszáma.  
 • A korlátozások jelenlegi fázisában, ellenkező döntésig a nemzetközi kereskedelmi légijáratok üzemeltetése továbbra is fel van függesztve. Indiába beutazni, valamint Indiát elhagyni csak kétoldalú megállapodás alapján működő, külön engedéllyel rendelkező nemzetközi járattal lehet. Jelenleg Indiából Európa irányába az alábbi légitársaságok szállítanak utasokat kétoldalú megállapodás alapján: Lufthansa, Air France, KLM, Air India, és a British Airways illetve európai desztinációról Indiába a Lufthansa, az Air France, a British Airways és az Air India szállít utasokat. 

Kína, Hongkong

Kína szeptember 28-tól engedélyezi az országba való beutazást, a 14 napos karantén azonban továbbra is érvényes. 

 • Tekintettel a jelenlegi COVID-19 helyzetre, a kínai Külügyminisztérium és a kínai Nemzeti Bevándorlási Hivatal (NIA) úgy határozott, az érvényes kínai vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok előtt megnyitja határait szeptember 28-tól. Azon külföldi állampolgárok, akik munkavállalási, személyes okokból, vagy családegyesítés céljából érvényes kínai tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, újabb vízumkérelem nélkül léphetnek be Kínába, érvényes engedélyük birtokában. A fent említett személyeknek azonban szigorúan be kell tartaniuk a jelenleg hatályban lévő szabályozásokat.
 • A fővárosba közvetlenül érkező nemzetközi járatok a T3 terminál újonnan kialakított területére érkezhetnek. Ezen a területen történik az egészségügyi vizsgálat, idegenrendészeti beléptetés és a vámkezelés is. Az ellenőrzések után az utazók elszállításra kerülnek a 14 napos karantén megkezdése céljából. A 14 napos központi karantént követően további 7 nap otthoni karantén várható.

További kérdések esetén forduljatok hozzánk bizalommal!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.2/5 - (11 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Négy keréken a flamenco hazájában, avagy körutazás Spanyolországban https://t.co/f471Robc1KMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Dubajban a Fairmont 5* luxushotelben 224 900 Ft-tól https://t.co/BFWEvpRXofMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 óra
Trapani – A két tenger városa https://t.co/PuBiEtHoypMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 óra
RENDKÍVÜLI AKCIÓ: Dubaj nyaralások 99 900 Ft-tól https://t.co/wZii47a0otMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Hetedhétország… Akarjuk mondani Horvátország retúrjegyek 18 950 Ft-tól https://t.co/nHtMFUzC0BMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Dolomitok és lakókocsi – tökéletes párosítás! Hoztunk egy 7 napos útitervet https://t.co/I3MFXg34toMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
ÚJDONSÁG: egy hetes nyaralás Montenegróban most 148 900 Ft-tól https://t.co/RhioNPpI84Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Etihad Airways kiárusítás 209 900 Ft-tól! Srí Lanka, Thaiföld, Seychelle-szigetek, Maldív-szigetek… https://t.co/SAyYyFIKfPMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
EZT SAS-old: USA Bécsből most 164 900 Ft-tól! Az ár tartalmazza a nagy poggyászt is https://t.co/bvlVKxaFmvMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
A Hawaii-szigetek mását Csedzsunak hívják. Repülj a koreai szigetre 179 900 Ft-tól https://t.co/AwFBpRRA42Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top