Connect with us

Hírek

Tanzánia új belépési szabályokat vezet be: PCR-teszt és karantén is vár a turistákra

Tanzánia új belépési szabályokat vezet be: PCR-teszt és karantén is vár a turistákra

Tanzánia megváltoztatja a beutazási szabályokat. Belépéskor minden látogatónak egy negatív PCR-tesztet kell felmutatnia. Az új mutációval rendelkező országok turistáira karanténkötelezettség is vár.

Tanzánia megváltoztatja a beutazási szabályokat. A belépőknek az országba érkezést megelőző maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezniük. Ezen kívül az érkező utasoknak a belépéskor egy gyorstesztnek is alá kell vetniük magukat, amelynek ára 25 USD és a helyszínen fizetendő. Emellett az alábbi oldalon található kérdőívet kell kitölteni a Tanzániába érkezést megelőző 24 órán belül. A válaszként kapott „Unique Health Code”-ot ki kell nyomtatni és belépéskor be kell mutatni a hatóságoknak.

Azon utasoknak, akik a belépéskor Covid-19 fertőzés tüneteit mutatják, még egy PCR tesztet kell végeztetniük és pozitív eredmény esetén saját költségen 14 napos hatósági karanténba kell vonulniuk. Szintén 14 napos kötelező hatósági karantén vár azokra, akik a WHO által mutációs területté minősített országból érkeznek (pl. USA, India, Nagy-Britannia, Dél-Afrika) vagy a belépést megelőző 14 napban azokon átutaztak.

Zanzibáron is van lehetőség PCR teszt elvégzésére, azonban annak eredménye bizonytalan idő alatt van meg és a fizetési feltételek is állandóan változnak. A tesztek gyakran nincsenek meg a megadott időpontig, így javasoljuk, hogy időben kezdjék el az ügyintézést, mert hosszú sorokra lehet számítani.

Különleges jegyek Zanzibárra


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top