Connect with us

Hírek

Hol végeznek PCR-tesztet Zanzibáron? Segítünk!

Hol végeznek PCR-tesztet Zanzibáron? Segítünk!

Hol végeznek PCR-tesztet Zanzibáron? Segítünk! Bár a Tanzániába való belépéshez jelenleg nincs szükség PCR-tesztre, az olyan légitársaságok, mint a KLM és az Emirates előírja, hogy a magas kockázatúnak ítélt országból induló utasok csak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló, papír alapú igazolás birtokában léphetnek a fedélzetre.

Tanzánia kormányának bejelentése alapján engedélyezett a turista célú beutazás az országba magyar állampolgárok részére, teszt és karanténkötelezettség nélkül is. A Zanzibárra jelenleg repülő légitársaságok COVID-19 PCR-tesztről szóló intézkedései azonban változók. Az olyan légitársaságok mint a KLM és az Emirates például előírja, hogy a magas kockázatúnak ítélt országból induló utasok csak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló, papír alapú igazolás birtokában léphetnek a fedélzetre. Kézzel írott, SMS-ben kapott, digitális formában bemutatott teszteredményt nem fogadnak el.

Zanzibáron jelenleg több szálloda is elősegítheti a PCR-teszt és az arról szóló tanúsítvány megszerzését, fontos azonban, hogy ezt legkésőbb a repülőjárat indulást megelőző 72 órán belül szükséges jelezni. A szigeten 3 tesztelőállomás lett kialakítva:

  • Sürgősségi Műveleti Központ (EOC) – Lumumba (Stone Town) – a teszt ára 140 USD
  • Vuga kórház (Stone Town) – a teszt ára 140 USD
  • North Valley kórház (Nungwi) – a teszt ára 145 USD
Zanzibáron

A zanzibári repülőtéren is tesztelnek

Mint arról nemrég beszámoltunk szigorú járványügyi intézkedéseket és utazási korlátozásokat vezettek be Hollandiában január 23-tól a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járványhullám megfékezése érdekében. A legújabb szabályozások értelmében az Amszterdamba érkező utasoknak a belépéshez eddig is szükséges negatív teszteredmény mellett már a járat indulása előtt legfeljebb 4 órával antigén-gyorstesztet is el kell végeztetniük.

A KLM légitársaság természetesen továbbra is igyekszik biztosítani utasainak a tesztelési lehetőséget, de mivel nem minden repülőtéren van tesztközpont, így ez egyes helyeken gyakorlati nehézségekbe ütközött. A zanzibári repülőtér azonban gyors tesztelési lehetőséget kínált fel a KLM utasainak. Ennek köszönhetően a légitársasággal Zanzibárból hazafelé tartó utazóknak már nem kell aggódniuk…

  • A helyi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az antigén- gyorsteszteket 25 dolláros költséggel hajtják végre. Az eredményt a tesztet követő két órán belül kapja meg az utas.
Zanzibáron

További információk

Zanzibár repülőterén érkezéskor az utasokat hőmérésnek vetik alá. Amennyiben koronavírusra utaló tüneteket észlelnek (láz, köhögés) COVID-19 PCR-tesztet készítenek, melynek eredményét a szálláshelyen, izolációban kell megvárni! Amennyiben a teszt negatív, az elkülönítést feloldják. Pozitív teszt esetén az utasoknak helyi karanténba kell vonulnia saját költségen. A karanténra szállodák vannak kijelölve.

Kedvezményes repjegyek Zanzibárra


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top